2022. november 30., szerda

Giroud: “Le akarom tenni a névjegyemet”

-

Olivier Giroud-t egy sajtótájékoztató keretein belül mutatták be a szurkolóknak Milanellóban. A világbajnok francia csatár beszélt a Chelsea-től való távozásáról, Paolo Maldini hívásáról, a céljairól, Zlatan Ibrahimovicról és a 9-es mez súlyáról is. 

AZ ANGLIAI BÚCSÚRÓL
“Mindig is azt mondtam, hogy egy álmom valósult meg azzal, hogy a Premier League-ben játszhattam. Sok mindent nyertem Angliában és ez volt a megfelelő pillanat, hogy elbúcsúzzak a Chelsea-től és lezáruljon ez a kaland, hogy bizonyítsak egy másik bajnokságban és megismerjek egy másik országot. A Milan volt a legjobb opció számomra és nagyon hálás vagyok, hogy a Rossoneri mezt viselhetem. A Chelsea-nél az időm a végéhez ért, mert az edző terveiben más játékosok szerepeltek és sok pénzt költöttek igazolásokra. Akkor tudatosult bennem, hogy el kell hagynom a klubot és nagyszerű hívást kaptam Maldinitől. Hiszek a sorsban. Úgy vélem, hogy Isten azt akarta, hogy idén nyáron a Milan játékosa legyek és nem azt, hogy tavaly az Interé. Örülök ennek. Gyerekként csodáltam a Milant és az Arsenalt a francia játékosaik miatt. Nagyszerű, hogy megadatott számomra, hogy mindkét klubban pályára lépjek. Fiatalon Papin és Shevchenko játékát figyeltem, akivel barátok vagyunk és beszéltem is vele a jövőmről. Felnéztem Van Bastenre is, aki a Milan legendája. Megtiszteltetés számomra, hogy olyan klubban játszhatok, ahol számos legenda megfordult. Hihetetlen volt, amikor Maldini felhívott FaceTime-on. Olyan volt, mint egy álom, ami éppen valóra válik.”

AZ ERŐSSÉGÉRŐL
“Úgy vélem, hogy a koncentráció alapvető része ennek a sportágnak. Az elhivatottságomnak és a motivációmnak köszönhetően tapasztalattal segíthetem a csapatot. Segíteni szeretnék a fiatal játékosoknak és ez jellemzett engem az Arsenalnál és a Chelsea-nél is. Olyan akarok lenni a fiatalok számára, mint egy idősebb testvér, aki mindig ott van és segít. Szenvedés nélkül nincs eredmény. Az emberek futballistaként emlékeznek rád, de mindenekelőtt az alapján, hogy milyen ember vagy. Ezért is szeretnék nagy profizmust hozni. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy a legjobbat hozzam ki a csapattársakból, ahogy Ibra is teszi. Ő megkövetelő önmagával és a társaival szemben, de ez a helyes hozzáállás nemcsak a sportban, hanem az életben is.”

IBRAHIMOVICRÓL
“Nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen játékos mellett játszhatok, de erről az edző fog dönteni. Azért vagyok itt, hogy a tapasztalataimmal és a képességeimmel segítsek. Úgy vélem, hogy remekül kiegészítenénk egymást, vele egyáltalán nem nehéz szót érteni. Az edzéseken néhányszor már beszéltem vele és megkérdeztem, hogy halad a felépülése. Nagyszerű személyisége van és készen állok együtt játszani vele. Készen állok alkalmazkodni. Zlatan sokszor irányít a pályán és besegít a támadás felépítésében, de nem Ibrahimovic és nem Giroud a kérdés. Az edzőnek kell meghoznia a döntést és úgy érzem, hogy mindketten sokat tudunk adni a csapatnak.”

A CÉLJÁRÓL
“Azért vagyok itt, mert le akarom tenni a névjegyemet, mint minden klubban, ahol az eddigi pályafutásom alatt játszottam. Trófeákat szeretnék nyerni a Milannal, ezért jöttem. Vannak személyes céljaim, de ezeket nem árulom el, ezáltal nincs további nyomás rajtam. A legjobbamat akarom nyújtani. Nyilvánvalóan szeretnék a lehető legtöbbször gólt szerezni, hogy segítsem a csapatot. A Milan Európa egyik legjelentősebb klubja, amely megpróbál visszatérni az európai futball élvonalába. Nagyon hiszek ebben a projektben és úgy gondolom, hogy megvan a kvalitás ahhoz, hogy jól szerepeljünk a Bajnokok Ligájában.”

A SZEREPÉRŐL
“Nem érzem magam alternatívának. Az edző dönt, hogy ki fog játszani. A lehető legtöbb mérkőzésen pályán akarok lenni. A vezetőség hisz bennem és a képességeimben, azért szerződtettek, mert úgy gondolják, hogy a csapat segítségére lehetek.”

A KILENCES MEZSZÁMRÓL
“Nem vagyok babonás. Nem a hátamon lévő számtól függ, hogy jól megy a játék vagy sem. A 9-es mezszámot olyan játékosok viselték a Milanban, mint Papin, Inzaghi és Van Basten. Erről nem feledkezek meg, de ez nem lesz extra nyomás számomra. Azt akarom, hogy a szurkolók és a csapattársaim büszkék legyenek rám.”

ZIYECH-RŐL
“Ő egy nagyszerű játékos. Nagyon jó a kapcsolatunk annak ellenére, hogy kevés mérkőzésen voltunk egyszerre a pályán. Klasszis bal lába van, megvan a tapasztalata és nagyon technikás. Csodás lenne, ha újra egy csapatban játszanánk.”

A KRITIKÁKRÓL
“Mindig lesznek kritikusok. Nem hinném, hogy van olyan sportoló, aki 100 százalékos támogatást kapna mindenkitől. Ezt minden egyes nap tudni kell kezelni. A mentális erőmnek köszönhetően megpróbálom a kritikákat pozitív energiává alakítani. Az igaz, hogy gyakran hallottam, hogy alábecsültek engem, de nem kell az újságokat bújnom vagy az internetet böngésznem ahhoz, hogy megtudjam, jól teljesítettem-e az adott mérkőzésen. Csak elég, ha meghallgatom a hozzám közel álló embereket.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

3 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Igazoltunk egy klasszis csatárt, aki bár nem fiatal, még azért alig gyengébb, mint csúcskorszakában. Ha nem pont nálunk kezd el sérülékeny lenni, akkor brutális erősítés volt. Tipikusan az a játékos, aki hiányzott nekünk, aki valahogy mindig ott van ahová a labda érkezik, és 3 ember között 2 zsebkendőnyi helyen is befejeli/berúgja.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS