2022. szeptember 29., csütörtök

Scaroni a stadionok újranyitását sürgeti

-

Paolo Scaroni, a Milan elnöke sürgeti az illetékeseket és azt szeretné, ha a következő szezonban újra 100 százalékos kapacitással működnének a stadionok a Serie A-ban.

Folyamatban vannak a tárgyalások és a tervek szerint a Serie A augusztusi rajtjára újra kinyithatnak a stadionok, azonban csak korlátozott befogadóképességgel. A legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a stadionok 50%-os kapacitással fogadhatnak szurkolókat a mérkőzésekre.

Az európai klubok – beleértve a Milant is – az elmúlt 18 hónapban súlyos eurótízmilliókat veszítettek a zárt kapus mérkőzések miatt és ez hatalmas bevételkiesést jelent. Scaroni, a klub elnöke a 100%-os újranyitást sürgeti.

“Normál esetben a stadionból származó bevételek egy klub bevételeinek körülbelül egyharmadát teszik ki, ezért halálos csapást jelent a költségvetésre, hogy ilyen hosszú ideje zárva vannak a stadionok. A Milan évente 40 millió eurós bevételre tesz szert a San Siróból.” – mondta Scaroni a Gazzettának.

“Újra kell nyitni a stadionokat 100 százalékos kapacitással, ahogy Angliában, Franciaországban és Spanyolországban.”

“Jelenleg a bizonytalanságra való tekintettel a bérlet- és a jegyértékesítés is nehézkes. Néhány napon belül egyértelművé kell tenni a helyzetet. Legkésőbb a jövő héten tudnunk kell, hogy mire készüljünk.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Én, mint focidrukker nyilván örülnék, de kizárt dolognak tartom. Amúgy a spanyolok is szerintem vissza fognak táncolni, nagyon komoly új hullám jött, volt közte napi új eset rekord is. A barátságos meccseknél már el is kezdték a tiltást. Olaszba is épp most érkezik meg. Haláleset az átoltottság miatt nyilván kevesebb lesz, mint eddig, de azért lesz, és kétlem, hogy meg merik ezt húzni.

  2. Valószinünek tartóm, hogy ebböl semmi sem lesz. Akkármennyire is szeretnénk. De be kéne vezetnisz ugymond “tiszteletjegyet”. Ennek nem kéne drágábbnakblennie pár euronál. Sztem a legtöbb milan fan szivesen áldozna pár eurot cuotinhora vagy jamesre, de akkár ziyechre is.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS