2022. november 29., kedd

A klub csökkenti a Calhanoglunak tett ajánlatát?

-

Úgy tűnik, hogy nem jött be Hakan Calhanoglu azon számítása, hogy az Európa-bajnokságon feltornázza a piaci értékét és kedvezőbb ajánlatot tudjon kiharcolni a Milannal való tárgyalásokon.

12 nap van hátra a török támadó-középpályás aktuális szerződéséből és július 1-től szabadon igazolhatóvá válik, ha addig nem hosszabbít a Milannal. Calhanoglu jelenleg az Európa-bajnokságon tartózkodik, azonban a teljesítménye hagy némi kívánnivalót maga után.

Törökország két vereséggel kezdte az Eb-csoportkört 0 rúgott és 5 kapott góllal. Hakan sok kritikát kapott a teljesítménye miatt és úgy tűnik, hogy nem jött be a terve, hogy a tornán feltornássza az értékét.

A Tuttosport szerint nem zárható ki, hogy a Milan vezetősége az Eb hatására módosítja és csökkenti a 4 millió eurós szerződési ajánlatát, amelyet Calhanoglunak tett.

Paolo Maldini, a Milan technikai igazgatója a torna kezdete előtt ismét kapcsolatba lépett Calhanogluval, hogy megtudja a játékos döntését a jövőt illetően, de Hakan azt a választ adta, hogy csak az Európa-bajnokságra szeretne koncentrálni.

A játékos és az ügynöke meglehetősen elszámította magát, ugyanis az eddigi érdeklődők közül a Juventus és az Atlético Madrid is kihátrált az üzletből, így a Milantól van az egyetlen európai ajánlata. Állítólag az évi 8 millió eurós bért garantáló katari ajánlatot visszautasította és mindenképpen maradni szeretne Európában.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

12 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Én sehol nem olvastam ilyen hírt, hogy csökkenteni akarják a török fizetési ajánlatát. Azt hiszem arról szóltak a hírek, hogy a következő héten van a Milan szerződéshosszabbításának határideje. Továbbra sem értem, mi ez a felhajtás Hakan körül, de biztosan csak én vagyok ily naív. Semmi olyan teljesítménnyel nem szolgált, amit ne lehetne pótolni.

 2. Kicsit óvodás, sőt kifejezetten inkorrekt lépés lenne a Milan részéről, ha a töröknek az Európa-bajnokságon mutatott teljesítménye miatt csökkentené a fizetési ajánlatát… Calhanoglu az Eb után akart dönteni, ez oké. Ott gyengébben játszik, erre most quasi bosszút állna a Milan rajta, és azt mondja, hogy akkor nem 4, hanem csak 3,5 vagy csak 3… Remélem, nem ez áll a háttérben. Az Eb-n jónéhány – igaz, “élő” szerződéssel bíró – játékos betlizik egyelőre. Sztárcsatárok, mint Lewandowski, Kane vagy Mbappé sem csinált eddig tkp. semmit. Annyiban megvédeném Calhanoglut, hogy ez a török válogatott nyújtotta eddig – talán az észak-macedónokkal együtt – a leggyengébb teljesítményt ezen az Eb-n.

  Azt inkább elképzelhetőnek tartom, hogy az ATM (visszavont) ajánlatát venné figyelembe a Milan, amikor módosítana. Ez már “korrektebb” lenne, mert miért ajánljon neki a Milan 4-et, ha a piac 3 milliós fizetésnél nem adna többet neki?…

  Ezt én nem így csináltam volna. A 4 milliós ajánlatot életben tartottam volna az Eb kezdetéig. Ha addig nem válaszol, akkor volt-nincs ajánlat, vagy ha van is, akkor legfeljebb 3,5 milliós fizetéssel. Lehet mondani, hogy nem jött be a török taktikázása, csak éppen most nem tudom, hogy mi mit akarunk. Ha mégis nálunk folytatná, akkor kap egy néhány éves szerződést alacsonyabb fizetéssel, és akkor lesz egy olyan házasság a felek között, amelyben mindenki haragszik a másikra, és amelyet egy olyan taktikázás előzött meg, ami arról szólt, hogy mindketten ki akartak cseszni a másikkal…

  Elég bizarr a dolog. Ebben még így az is benne van, hogy leszerződik a katariakhoz 2 millióval kevesebb pénzért.

  • Ebben most nem értünk egyet! Ha a játékos függővé teheti a szerződés aláírását és kivárásra játszik, akkor pontosan olyan lépés ez egy klubtól, (jelen esetben a Milan), hogy taktikázik a fizetéssel. Ha a focisták megtehetik, hogy zsarolják a klubokat a reakciók is hosszútávon ezt fogják igazolni. Miért ne lehetne a Milan is konok ezek után. Donnarumma és társai. Igenis legyenek finom retorziók, ha ezek történnek. Remélem ezt a többi klub is átveszi és észhez térnek az ügynökök is evvel kapcsolatban. Igenis példát (is) kell statuálni, mert elképesztő helyzetek vannak kialakulóban!

 3. A nyári mercato tanulsága nálam az, hogy a vezetőség most megmutatja mindenkinek, hogy velünk nem lehet szórakozni.

  Dollarummánál is úgy tűnt, hogy előbb léptünk, mint hogy a “Forever-Milan” szívű kapusunk bemondta az All-In-t a kedves ügynökével együtt.

  A kebabos is úgy gondolta, hogy majd ő diktál, hogy hova ír alá és mikor. Szerintem erre megfelelő reakció részünkről az ajánlat csökkentése. Valószínűleg nálunk is vannak egyéb nevek a pakliban arra az esetre, ha Calha távozik.

  Ez a hozzáállás tanulság a jövőre nézve minden olyan játékos (és ügynök) számára, aki szórakozni méltóztatik velünk.

 4. Teljesen érthető a MILAN hozzáállása!
  Calhanoglu, ha maradni akarna már rég aláírt volna. Nem is lenne vita tárgya, hogy aláírjon-e, vagy ne.
  De húzza, halassza, most az EB-re akar fókuszálni stb.
  Ennek egyetlen egy oka van. Úgy gondolta ő és/vagy ügynöke, hogy egy jó EB szerepléssel sokkal jobb ajánlatot tud kicsikarni a MILAN-tól, vagy más kluboktól.
  Ha neki joga van EB szerepléstől függővé tenni milyen ajánlatot fogad el, akkor a MILAN-nak is joga van EB szereplésétől függővé tenni, mennyit ajánl neki.
  Ez már egy macska egér játék.
  De biztos vagyok benne, hogy van bőven lehetőség pótolni őt, ahogy abban is, hogy éjjel-nappal ezen dolgoznak a vezetőségben.

  Mondom mindezt úgy, hogy én nagyon szeretem Calhanoglu MILAN-os játékát és rajongója vagyok.
  Viszont, ha neki ilyen a hozzáállása a klub-hoz, akkor én se bánom, ha lelép és egy olyan klubhoz igazol, ami soha nem is fog közel kerülni a BL-hez. Olyan játékosokra van szükségünk, akik itt is akarnak játszani. Calhanoglu annak ellenére hezitál, hogy a klub 100%-ban számított rá, a kezdőből kirobbanthatatlan, élvezi a klub bizalmát ráadásul jelentős összeggel próbálta meghosszabbítani a szerződését.
  Ha ezek után ő hezitál…. akkor csak menjen.

 5. Elsőnek nekem az jutott eszembe, hogy ez egy “megszellőztetett” kacsa Maldiniék részéről. Azért, hogy kapjanak már választ. Nekik azért készülni kellene a következő szezonra…. Szerintem még egy-egy telefon is beleférhetett simán Torinóba meg Madridba. Ismerik azért szerintem egymást… 🙂 Csak egy ligába toltuk még nemrég 😀 😀 Hakan nem az a játékos, akiért szerintem bármely klubnak is megérné rosszabb viszonyba kerülni a Milannal. Az is tisztán látszott az ATM ajánlatán hogy ők se sztárnak vinnék. A Juve nem ajánlatán is 🙂 A Milan spórolna vele jelenleg 20-30 milliót biztosan, s lenne mire másra költeni….
  Ez egy sakkjátszma már megint, amibe a Milant belekényszerítette Hakan és ügynöke, és végre most a Milan van olyan helyzetben, ahol “támadhatna”. Én nagyon örülnék, ha ezt tényleg a Milan dobta volna be hírnek valamilyen “hátsó” csatornán.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS