Az olasz bajnokság 24. fordulójában a Milan Rómába látogat, ahol az AS Roma ellenfele lesz. A tabella szempontjából kiemelten fontos mérkőzés következik – hangsúlyozta Stefano Pioli a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján.

“Nagyon sok nagyszerű támadójuk van, akik gyorsak és megvan bennük a kvalitás. Jól teljesítenek és szeretik kihasználni az egész pályás játékot. Taktikailag rugalmasnak, egységesnek és koncentráltnak kell lennünk a meccs minden szakaszában. A Romának jó szezonja van, ez egy kötelező győzelem egy közvetlen riválissal szemben. Ezek a pontok jóval többet érnek. Mozgalmas három hét áll előttünk. Most itt az idő, hogy megnyomjuk és próbára tegyük magunkat.” – mondta Pioli.

“Keményen dolgoztunk, hogy eljussunk eddig a pontig és az Európa Ligában is továbbjutottunk, ami nagy előrelépés. Azon dolgozunk, hogy egy győztes csapattá váljunk és a győztesek mindig találnak megoldást, nem pedig azon gondolkoznak, hogy milyen kifogásokat keressenek.”

“A csapat játéka? Egy folyékony rendszerünk van, amelyben a pozíciók nincsenek kőbe vésve. Amikor agresszívnak kell lennünk, akkor úgy játszunk és amikor ez nem lehetséges, akkor ki kell tartanunk. Alapvetően többet kell az ellenfél térfelén játszanunk és a Roma ellen erre fogunk törekedni. Minél többet vagyunk a kapujuk előtt, annál nagyobb az esély a gólszerzésre és annál kevesebb arra, hogy gólt kapunk. A presszingben határozottabbnak és erősebbnek kell lennünk, hiszen abból adódhat minden helyzet és így lehetünk még intenzívebbek a pályán. Arra törekszünk, hogy a saját kapunktól jobban kezeljük a labdafelhozatalt.”

“Kétségek és kritikák? Ez teljesen normális. Sokat dicsértek minket az elért eredményekért és most helyesen kritizálnak az utóbbi mérkőzések miatt, amelyeken jóval a tudásunk alatt játszottunk. Semmi sem fog változni az öltözőben, főszereplők akarunk maradni a szezon ezen szakaszában. A kapott kritikáknak arra kell ösztönözniük bennünket, hogy még többet adjunk bele. A szezon végén fogjuk értékelni, hogyan teljesítettünk. Nem izgultunk túlságosan, amikor jól mentek a dolgok és nem fogunk elkeseredni a legutóbbi eredmények miatt sem. Az utazásunk 2020 januárjában kezdődött, pontos kvalitásokkal és nagyon jó játékosokkal rendelkezünk. Ez az alapunk egy győztes csapat létrehozására.”

“Tomori? Remekül teljesít és kiváló adottságokkal rendelkezik. Gyorsan beilleszkedett a csapatba. Kezdő lesz-e a Roma ellen? Meglátjuk… Mandzukicon, Maldinin és Bennaceren kívül mindenki bevethető lesz és ott lesz a mérkőzésen. Megpróbáljuk a legjobb döntést meghozni. Romagnoli? Nem szeretek egy ilyen helyzetben egyéni játékosokról beszélni. Ha egy játékos nem tudja a legjobb formáját hozni, akkor ott történhetett valami. Ibrahimovic? Sokat követel önmagától és a csapattól is. Motivált és nyugodt. Ő is a következő mérkőzésre koncentrál, ahogy a csapat többi tagja. Ami a pályán kívüli eseményeket illeti, ez csak a sajtónak téma, nekünk nem. Rebic? Jól érzi magát, bár most önmagához képest kevésbé volt pontos az utóbbi mérkőzéseken. Újra meghatározó játékos lesz a csapatban, hiszen megvan benne az ehhez szükséges kvalitás.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet