A Spezia és a Crvena Zvezda elleni mérkőzést követően most egy városi derbi vár a Rossonerire az olasz bajnokság 23. fordulójában. Stefano Pioli megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját és kiemelte, ez egy nagy lehetőség a csapat számára, hogy visszatérjen a tabella élére.

“Most arra van szükség, hogy higgadtak legyünk, megmutassuk a szívünket és összetettek illetve határozottak legyünk. Hatalmas csalódás, hogy nem tudunk teltház és szenvedélyes közönség előtt játszani a San Siróban. Ennek ellenére a szurkolóink mindig velünk vannak és erőt adnak. Nagyra értékelem a Derby Together elnevezésű kezdeményezést, amely lehetővé tette, hogy bár virtuálisan, de a rajongók közel legyenek hozzánk. Remélem, hogy ez lesz az utolsó derbi, amit zárt kapuk mögött rendeznek.” – mondta Pioli.

“Olyan játékosokat fogok pályára küldeni, akik készen állnak. A csapat versenyképes helyzetben van, meg kell próbálnunk mindent beleadni és a lehető legjobb eredményt elérni. A koncentrációs szintünk alapján, valamint az összetettségünket és a határozottságunkat tekintve jó helyen állunk. A szurkolók a tegnapi edzésen feltüzeltek minket. Meg kell valósítanunk a pályán mindazt, amin dolgoztunk. Úgy hiszem, hogy a lehető legjobb módon felkészültünk. Az előző két mérkőzésünk ellenére nem veszítettük el a hitünket, az erőnket vagy a magabiztosságunkat. Voltak mérkőzések, amelyek segítettek megérteni, mi kell ahhoz, hogy bizonyos szinten maradjunk és ezáltal még erősebbek leszünk. Ha úgy állsz hozzá egy mérkőzéshez, hogy a döntetlen is elegendő, akkor veszíteni fogsz, mintsem győzni.”

“Taktikai terv? Az elképzelés az, hogy megpróbáljunk irányítani. Olyan csapattal állunk szemben, amelyet a Scudetto megnyerésére építettek és jól teljesített az európai porondon is. Kiváló egyéniségekkel rendelkeznek, de ez ránk is igaz. A lapjainkat a végsőkig játsszuk. Úgy gondolom, hogy a két csapat egyértelmű identitással rendelkezik. Az Inter egy olyan csapat, amely vagy komoly nyomást helyez az ellenfélre vagy teljesen visszaáll. Összeszedettnek és pontosnak kell lennünk, megfelelő pozícióba kell kerülnünk és a lehető legtöbbet ki kell hozni a lehetőségeinkből. Úgy gondolom, hogy nagyobb eséllyel az a csapat győzhet, amely a legtovább marad egységes és a nagyobb pontosságot mutat. Kiváló minőségű teljesítményt akarunk produkálni.”

“A belgrádi mérkőzést követően kissé csalódott voltam. Nem látszott a csapaton, hogy meg akarja szerezni a harmadik gólt is, még akkor sem, amikor azzal hátul nem volt veszélyben a kapunk. Az a meccs kissé a tavalyi firenzei mérkőzésünket juttatta eszembe. Ezek olyan helyzetek, amikor jobban kell teljesítenünk, mert az előző szezonhoz képest most jobb csapatunk van. Minőségi játékra lesz szükség ahhoz, hogy nyerni tudjunk. Az utóbbi néhány mérkőzésünkön minőségileg és technikailag sem emeltük a szintünket. emellett védekezésben sem voltunk olyan szilárdak, mint kellett volna.”

“Tonali? Teljes mértékben meg vagyok győződve arról, hogy óriási potenciál rejlik benne. Nagyon fiatal és ez még mindig csak az első éve, amikor ilyen magas szinten játszik. Jó fejlődési folyamaton megy keresztül és megmutatja a tehetségét. Ugyan még fiatal, de így is képesnek kell lennie teljesíteni az elvárásokat egy olyan nagy klubnál, mint a Milan. Nyugodt és határozott, akárcsak a csapattársai. Tomori? Jól teljesít, kissé más jellemvonásokkal rendelkezik a többi belsővédőnkhöz képest. Nagyon örülök a teljesítményének és mindig készen áll. Mandzukic? Enyhe sérülést szedett össze, de már megkezdte a munkát. Remélem, hogy nem lesz sokáig távol és hamarosan formába lendül. Bennacer? Nincs szó arról, hogy rásérült volna az előző sérülésére. Remélem hamarosan visszatér a pályára.”

“Ibra és Lukaku? Ha választanom kellene, kettőjük közül mindig Ibrahimovicot választanám, de nagyon tisztelem Lukakut is. Jobb lenne, ha most nem történne meg az, ami a legutóbbi derbin. Ez egy másik mérkőzés lesz, hasonló csatákkal, amelyek egy mérkőzésen előfordulnak. Nagy tisztelet és sportszerűség lesz a meccsen, ez kétségtelen.”

“A csapat által végzett egységes munka a legjobbat hozza ki az egyénekből. Zlatan egy olyan játékos, aki döntő szerepet játszhat. Agresszívan és jól kell játszanunk, intenzitást kell mutatnunk. Olyan helyzetekbe kell hoznunk a játékosokat, amelyek eldönthetik a mérkőzést. Eddig ez lesz a legfontosabb meccs, mert 20 mérkőzésen át az első helyen álltunk és most lehetőségünk van visszatérni oda. Ugyanakkor a bajnokság állása szempontjából nem lesz mindent eldöntő, hiszen ezen kívül még mindig 45 megszerezhető pont van.”

“A Milan célja, hogy folytassuk azt az utat, amelyet elkezdtünk és mindannyian elégedettek vagyunk. Örülünk, hogy mi vagyunk a bajnokság legfiatalabb csapata és meglepetést szerzünk. Úgy akarjuk tovább folytatni, hogy mindent beleadunk. Egy hosszú útnak indultunk neki, amelynek a végén fogjuk levonni a következtetéseket.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet