2022. szeptember 27., kedd

Pioli a csapatról, a nyomásról és a kritikákról

-

Ibrahimovic és Rebic duplájával a Milan négy gólos győzelmet aratott a Crotone felett. Stefano Pioli, a Rossoneri vezetőedzője a meccs után úgy fogalmazott, hogy a csapatra nehezedő nyomás kiváltság, hiszen a bajnoki címért harcolhatnak.

“Jó volt a hozzáállásunk. Az első félidőben időnként elvesztettük a területeket a soraink között és ezáltal nagyobb terület volt az ellenfél előtt, amely tudja, hogyan kell ezt jól kihasználni. Ez okozott némi problémát számunkra, de meg akartuk nyerni a mérkőzést és jól olvastuk a játékot. Végig irányítottunk 95 percig. Nyilván könnyebb lenne, ha 30 perc után három góllal vezetnénk, mert ezáltal nyomás nélkül játszhatnánk, de a futball nem ilyen. Csak ritkán fordul elő, hogy így alakulnak a dolgok. Egységesek maradtunk a mérkőzés nehéz pillanataiban is és hittünk a képességeinkben.” – mondta Pioli.

“A két támadó-középpályásunk Calhanoglu és Brahim Diaz. Rafael Leao jól teljesített ezen a poszton és ezúttal is jól szerepelt. Hatalmasat játszott Ibrahimovic góljánál és a lecserélése előtt is gólt szerezhetett volna. Ugyanakkor Calha és Brahim jobban megszokta ezt a posztot. Mindenki ismeri a véleményemet Calhanogluról, mint játékosról. Úgy gondolom, hogy a futballisták alapvetően két csoportba sorolhatók: akik intelligensek a pályán és akik nem. Az intelligens játékosokkal könnyebb látványos futballt játszani.”

“Zlatan egy bajnok és formában van. Motivált és ambiciózus. Ő mindig rendkívül versenyképes, ami lehetővé teszi, hogy csúcsformában legyen. Helyes dolog kiemelni Zlatan statisztikáját, de nem szabad megfeledkezni a csapat által végzett munkáról és a csapattársak kvalitásáról sem. Ha az első helyen vagyunk a tabellán és jól játszunk, akkor az annak köszönhető, hogy mindenki nagyon jó teljesítményt nyújt. Épp, hogy csak túl vagyunk a felén és még rengeteg munka vár ránk. Mindig is nagyon kiegyensúlyozottak, óvatosak és lelkesek voltunk, szóval nem szállhatunk el magunktól, mert most jön a neheze.”

“Az edzésmunkáját és a felkészülését látva egyáltalán nem meglepő, amit Ibra csinál. Nehéz fenntartani ezt a szintű teljesítményt, amikor jól van szinte kettesével rúgja a gólokat. Ibra egyszerűen ilyen. Ő fog dönteni a jövőjéről és azt gondolom, hogy helyes lenne folytatni a játékot és azt, amit csinál. Ő egy olyan sportoló, akinek nagy motivációja van és mindenben tökéletes: testfelépítésben, regenerációban, táplálkozás terén. Igaz, hogy kissé fáradt, de még soha nem láttam őt kudarcot vallani. A játékosok gyakorlatilag versenyeznek egymással, hogy ki érkezik elsőként Milanellóba és ki hagyja el utoljára az edzőközpontot. De igazából mindig én vagyok az első, aki megérkezik.” – mondta nevetve. “Soha nincs olyan nap, hogy Zlatan hiányozna az egyéni edzésekről. Fizikailag jól van és továbbra is a különbséget jelentheti a technikai kvalitásaival.”

“Nagyon fiatal csapat vagyunk, de egyben tudatosak, óvatosak és felelősségteljesek is. A mentalitásunk azt sugallja, hogy a maximumot adjuk bele minden egyes nap, minden mérkőzésen és aztán meglátjuk, hogy hol végzünk. Nem engedjük, hogy mások eredményei, problémái és kritikái eltereljék a figyelmünket.”

“Az elvárások növekednek a teljesítményünknek köszönhetően, de ez egyben azt is jelenti, hogy még több kritikát fogunk kapni. Mi örömmel fogadjuk a kritikákat, mert ez azt jelenti, hogy visszatértünk a legmagasabb szintre. Elfogadjuk őket, mert ez kiváltság.”

“Ami Meitét és Tomorit illeti: nagyon szerencsés vagyok, hogy ilyen vezetőséggel dolgozhatok együtt, akik erős játékosokat választottak.”

“Rebic vagy Leao a jobb oldalon? Egyikük sem szeret a jobb szélen játszani és inkább arra hajlanak, hogy maradjanak a bal oldalon. Rebic játszott ott a válogatottban és Leao is itt nálunk. Ez egy megoldás lehet, de majd meglátjuk.”

“Tabella? Ami elhangzik közöttünk az öltözőben, az ott is marad. Célunk, hogy a maximumra törekedjünk és megpróbáljunk minden mérkőzést megnyerni. Tisztában vagyunk azzal, hogy minden nap a legjobbat kell nyújtanunk a fejlődés érdekében. Nincs itt az ideje, hogy a tabellát figyeljük, hiszen egy nagy kihívásokkal teli időszak következik. Reméljük, hogy az Európa Ligában is sikerül előrelépnünk.”

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

3 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS