A Milan az olasz bajnokság 11. fordulójában hazai pályán a Parma csapatát fogadja. Érdekesség, hogy Stefano Pioli edzőként és játékosként is szerepelt a Parma kötelékében. Az olasz tréner megtartotta meccs előtti sajtótájékoztatóját.

“A Parma egy jó csapat és nagyszerű támadói vannak. Problémákat okozhatnak, szóval nagyon rugalmasnak és ébernek kell lennünk. Jó játékra lesz szükségünk, különösen a labdát birtokolva és ki kell várnunk a megfelelő pillanatot.” – mondta Pioli a meccs előtt.

“Egyszerre csak egy lépést kell megtenni. Most a Parmára koncentrálunk és csak utána fogunk a következő ellenfélre gondolni. Meredek a hegy, amelyen felfelé mászunk, ezért lehajtott fejjel tovább kell dolgoznunk. Erős csapat vagyunk, ezt megmutattuk Olaszországban és Európában is. Nem kell változtatnunk a hozzáállásunkon. Minden elkövetkező mérkőzést megpróbálunk megnyerni és a lehető legjobb formában megyünk a karácsonyi szünetre.”

“Sparta Praha? A változtatások teljesen természetesnek tűntek, köszönhetően a játékosok pályán mutatott csapatszellemének. Meg voltam róla győződve, hogy ilyen teljesítményt fogunk nyújtani, mert úgy játszol a mérkőzéseken, ahogy edzel. Jó játékosaink vannak – ez jelent minden különbséget. Teljesítményben mindig igyekszünk fejlődni, még akkor is, ha az a lehető legjobb volt. Egy felelősségteljes csapat vagyunk, vággyal és bátorsággal. Ezt akkor ugrottuk meg, amikor elkezdtük megverni a nagy csapatokat és ez még nagyobb önbizalmat adott.”

“Az olasz csapatok Európában? Az olasz futball számára fontos, hogy valamennyi csapatunk továbbjutott a kieséses szakaszba. Meg kell próbálnunk visszaszerezni a helyünket az európai futball csúcsán. Remélem, hogy legalább az egyik olasz csapat képes lesz megcsinálni, talán mi is. Az Internek európai foci nélkül több ideje lesz felkészülni a bajnoki mérkőzésekre, de talán nagyobb nehézségeik vannak a csapat irányításával kapcsolatban.”

“Játékosok? Hauge megmutatta, hogy nagyszerű képességei vannak és nagy segítőkezet nyújt a csapatnak. Van még hova fejlődnie és van mit tanulnia – mind játékstílusban, mind az olasz nyelvet tekintve. Ibrahimovic és Kjaer felépülése remekül halad, a céljuk, hogy visszatérjenek a szerdai Genoa elleni mérkőzésre, de a stábbal nem szeretnénk kockáztatni. Rebic jobban helytáll középcsatárként, mint Leao. Tudja, hogyan támadja a szabad területet a védők mögött. Kicsit gólcsendes időszakot él, de a játéka mindig hasznos a csapat számára. Leao egy intelligens játékos, de időnként nem használja fel az összes energiáját. Fiatal és azt akarom, hogy játsszon és jól érezze magát, mintha a parkban lenne. Tonalinak kemény nyara volt, az érkezésekor nem volt a legjobb állapotban, de nagyon keményen dolgozott. Megvannak a fizikai és a technikai adottságai is. Bennacer jól van, felépült és bevethető. Kalulu megmutatta az edzésen, hogy képes belsővédőként játszani. Azt mondta, hogy jól játszik ebben a szerepben. Tetszett, amit Prágában láttam tőle és nem vitás, hogy extra lehetőséget nyújt számunkra. Gabbia teljesítményével is elégedett vagyok. Nagyon magas szinten játszik.”

“A klubnak mindig is két alapelve volt: jó focit játszani és a játékosokat férfivá nevelni. Nagyon sok fiatal játékosunk van, de már érettek. Az első napom óta úgy éreztem magam Milanellóban, hogy részese vagyok egy családnak és úgy gondoltam, hogy rengeteget lehet dolgozni. A klub biztosítja számunkra, hogy mindig a lehető legjobb munkát tudjuk elvégezni. Egyedülálló itt a légkör és állandó a motiváció a jól teljesítésre.”

1 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Jólvan, Pioli is családban érzi magát…
    😂😂😂 rég hallottam már ezt.

    Komolyra fordítva Csak így tovább Mester! 🔴⚫️

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet