Stefano Pioli gyakorlatilag teljes rotációt hajtott végre a kezdőcsapatban, ennek ellenére a Milan hozta a kötelezőt, ugyanis a csapat legyőzte a Sparta Prahát és ezzel a három ponttal megelőzte a Lille-t.

A Milan 6 meccsen 4 győzelemmel, 1 döntetlennel és 1 vereséggel, összesen 13 szerzett ponttal a H-csoport első helyén végzett, a második a Lille lett (11 pont), a harmadik a Sparta Praha (6 pont) és a negyedik a Celtic (4 pont). A milánói együttes a csoportkörben 12 gólt rúgott és 7-et kapott.

A csapat minden sorozatot tekintve a legutóbbi 18 idegenbeli tétmeccsén veretlen maradt. Ilyen legutóbb 1993-ban fordult elő, akkor vendégként egy 20 meccses veretlenségi szériát sikerült elérni.

A selejtezőket is figyelembe véve a Milan 5 egymást követő idegenbeli mérkőzés óta veretlen, amelyre 2011 decembere óta nem volt példa.

A Sparta Praha az a csapat, amellyel a Milan a legtöbbször játszott az európai kupaporondon anélkül, hogy egyetlen mérkőzést is elveszített volna. A Rossoneri mérlege a csehek ellen 6 győzelem és 2 döntetlen.

Ez a második alkalom, hogy a Milan csoportelső lett az Európa Ligában.

Ez az első alkalom, hogy a Milan kezdőcsapatában négy olyan játékos szerepelt tétmérkőzésen, aki 2000. január 1. után született. Ez a négy játékos Lorenzo Colombo, Daniel Maldini, Pierre Kalulu és Sandro Tonali.

A győztesgólt szerző Jens Petter Haugét választották a mérkőzés MVP-jének.

Pierre Kalulu kezdőként debütált a Milan első csapatában a Sparta Praha ellen.

Ciprian Tatarusanu kapott gól nélkül hozta le a csoportkör utolsó meccsét.

A selejtezőket is beleszámítva Hauge 8 meccsen 8 gólból vette ki a részét az Európa Liga idei kiírásában. A norvég támadó 6 gólt és 2 gólpasszt jegyzett.

A Serie A-ban szereplő játékosok közül Hauge a legfiatalabb futballista, aki minden sorozatot tekintve legalább négy gólnál jár a 2020/21-es idényben.

MECCS STATISZTIKÁK:

45%LABDABIRTOKLÁS55%
8LÖVÉSI KÍSÉRLET8
4KAPUT ELTALÁLÓ LÖVÉSEK6
0GÓLOK1
3KAPUT NEM TALÁLÓ LÖVÉSEK2
1BLOKKOLT LÖVÉSEK0
0TIZENEGYES0
232PONTOS PASSZOK336
73%PASSZPONTOSSÁG81%
6SZÖGLET5
3LES4
5VÉDÉS4
14SZABÁLYTALANSÁG11
3SÁRGA LAP3
1PIROS LAP0

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE ÉS ÖSSZEFOGLALÓJA ITT MEGTEKINTHETŐ

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet