A Milan a Fiorentina legyőzésével továbbra is vezeti az olasz bajnokság tabelláját. Daniele Bonera szerint a Milannak mérkőzésről-mérkőzésre kell koncentrálnia, ha az élen akar maradni.

“Győzni nagyszerű volt játékosként és épp olyan nagyszerű érzés edzőként is. Miután egy váratlan heten vagyunk túl mindannyian reméljük, hogy Pioli napokon belül visszatér. Ez csodálatos élmény volt a személyes karrierem alatt, bár még mindig sokat kell tanulnom.” – mondta Bonera.

“Nagyon elégedettek vagyunk Saelemaekersszel, pontosan azt csinálja, amit kértünk tőle. Gyakran mennyiségi játékosként tekintenek rá, de technikailag is nagyon ügyes és remek párost alkotnak Calabriával, aki szintén nagyon jól teljesít. Ez is megerősíti, hogy növekszik a csapat. Nagyon elégedettek vagyunk.”

“Mindannyian egyetértünk abban, hogy Zlatannak nem csak technikai vagy a fizikai kvalitásainak, hanem az emberi tulajdonságainak is nagy jelentősége van a csapatban, amely kívülről nézve nagyon fiatalnak tűnik. Itt különleges srácok vannak. A mérkőzés előtt azt mondtam, büszke vagyok arra, hogy ezen a padon ülhetek, mert egy csapatnyi különleges játékossal dolgozhatok együtt. Ezt napról-napra bizonyítják. A Pioli által követett úton haladunk tovább és alig várjuk a visszatérését.”

“Romagnoli gólöröme? Lemaradtam róla, mert nagyon el voltam foglalva azzal, hogy mindenkit arra sürgessek, hogy visszatérjen a pozíciójába. Örülök a csapat teljesítményének, de mindenek előtt a csapatszellemnek.”

“Kessié? Tudjuk mennyire fontos Franck, mennyiség és minőség szempontjából is kulcsfontosságúvá vált. Korábban úgy gondoltunk rá, mint egy csupaizom játékosra, de technikailag hatalmasat fejlődött, örülünk neki. Folyamatos a fejlődése. Calhanoglu? Vannak olyan pillanatok a szezonban, amikor két kapura lövésed van és szerzel három gólt, de ezúttal a kapufáig jutott. Őszintén szólva Calha hozzájárulása a csapathoz messze meghaladja az elvártat. Nagyon keményen dolgozik a csapatért és nagy hatást is gyakorol még ha nem is szerez gólt. Mindig pozitív és elégedettek vagyunk a teljesítményével.”

“Donnarumma? Csak a bajnokoknak van ilyen szintű teljesítményük. Gigio mindig ott van és ezt most is megmutatta. A büntetők? Nem tudom ki fogja a következőt elvégezni, majd a játékosok eldöntik. A hibák részei a játéknak.”

“Célok? Mérkőzésről-mérkőzésre kell koncentrálnunk. Olyan csapat vagyunk, amelynek vannak hibái, amint már mondtam: fiatal játékosaink vannak és ennek lehetnek buktatói. Tudjuk, hogy napról-napra a lehető legjobban kell edzenünk. Ezt tesszük és folytatjuk tovább. Nagyon sok minden hiányzik, de a tabella élén akarunk maradni. Ha feladjuk, akkor rossz csapattá válunk, mindig fenn kell tartani ezt a hozzáállást.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet