Véget ért a válogatott szünet és újra folytatódik az olasz bajnokság. A Milan számára komoly téttel bíró mérkőzés következik, nevezetesen a Derby della Madonnina. Stefano Pioli, a Rossoneri trénere nehéz és látványos mérkőzésre számít, de kiemelte: a csapata készen áll.

A FONTOS TESZTRŐL
“Megvan a saját identitásunk és a játékstílusunk. Számunkra a teszteknek soha nincs vége. Tudjuk, hogy ez egy fontos és nehéz megmérettetés lesz, de ezalatt a kis idő alatt – ami a rendelkezésünkre állt – remekül felkészültünk.”

A SZURKOLÓKRÓL
“Sajnos nem lesz közönség, de abban a szellemben fogunk pályára lépni, hogy tisztában vagyunk a meccs jelentőségével. Készen kell állnunk a jó játékra és jobbnak kell lennünk az ellenfelünknél.”

A FEJLŐDÉSI FOLYAMATRÓL
“Szeretnék köszönetet mondani Ancelottinak a kedves szavakért. Az utazásunk egy évvel ezelőtt kezdődött, de azt kell hogy mondjam, még mindig csak a kezdeti fázisban vagyunk. Még rengeteg dologban kell fejlődnünk. Ma egy olyan együttessel fogunk szembenézni, akit mindenki bajnokesélyesnek tippel. Azzal a céllal lépünk pályára, hogy jobban teljesítsünk, mint ők.”

IBRA ÁLLAPOTÁRÓL
“Zlatan mindig mosolyog, pozitív és határozott a gondolkodásmódja. Csak egy hete edz, de remekül érzi magát. Készen áll a játékra, de azt még fel kell mérnünk, hogy mennyi játékperc lehet a lábában.”

A KÉT KLUB FORMÁJÁRÓL
“Jól teljesítünk, de ez igaz az ellenfélre is. Egy ilyen erős csapat legyőzése nagy lelkesedést és még annál is nagyobb önbizalmat adhat a kvalitásunkat tekintve. Egyik mérkőzésről a másikra kell haladnunk. Úgy hiszem, hogy az előző szezonban az elveszített derbi nagyon fontos volt. Sok tanulságot vontunk le belőle és megmutatta a kvalitásunkat. Emellett azt is bizonyította, hogy képesek vagyunk meccsben lenni velük. Megtanultuk, hogy elég egyetlen egy rossz pillanat is ahhoz, hogy megbüntessen. Rengeteget fejlődtünk a mérkőzés óta.”

AZ ELLENFÉL JÁTÉKÁRÓL
“Egy olyan játékrendszerrel rendelkező csapattal nézünk szembe, amelyben minden játékosnak pontosan megvan a pozíciója a pályán. Az Inter nagyon erős, de mint minden csapatnak, nekik is vannak gyengeségeik. Egységesnek kell lennünk és meg kell értenünk, hogy mikor van szükség arra, hogy nyomás alá helyezzük őket és mikor kell visszaállnunk védekezni. A mérkőzéshez hasonlóan fogunk hozzáállni, mint általában: intenzívek leszünk és kitartunk. Ez az ellenfélre is igaz, ezért látványos mérkőzésre számítok.”

A JÁTÉKOSOKRÓL
“Hauge? Jens egy okos játékos, nagyon gyorsan alkalmazkodik. Gyors és technikás, ezért nagyon fontos lehet a játékstílusunk szempontjából. Rebic? Ante nem lesz bevethető, jövő héten újra megvizsgálják és utána többet tudunk majd arról, hogy mikor térhet vissza. Kjaer? Simon egy intelligens srác és hihetetlenül profi, az általa nyújtott erőfeszítés a lehető legmagasabb szintű. Annak ellenére, hogy számos védő hiányzik, Romagnoli visszatérése lehetővé teszi számunkra, hogy folytassuk a munkát a védelemben.”

A SZEZONKEZDETRŐL
“A szezon eleji utunk nagyon fontos volt a mérkőzésre való felkészülés szempontjából. Vannak, akik úgy gondolják, hogy a három megnyert bajnoki meccsünk könnyű volt, de mi tudjuk, hogy sohasem könnyű győzni. Azzal is tisztában vagyunk, hogy mennyire fontos volt továbbjutni az Európa Liga-selejtezőben. Zlatan visszatérése további lendületet ad a derbire.”

3 hozzászólás a bejegyzéshez