Nagyon sokáig emlékezetes marad a Rio Ave elleni mérkőzés, amelyen a Milan hosszabbítást követően drámai tizenegyespárbajban jutott be az Európa Liga csoportkörébe. Íme néhány érdekesség és a mérkőzés statisztikái.

– Az elmúlt három szezont tekintve a Milan az egyetlen olasz csapat, amely a selejtezőn keresztül kvalifikálni tudta magát az Európa Liga csoportkörébe.

– Az európai kupaporondon a Milan legutóbb 17 évvel ezelőtt, 2003 májusában a Juventus ellen nyert büntetőpárbajt a Bajnokok Ligája döntőjében.

– A csapat sorozatban a 17. mérkőzésen talált be az ellenfél kapujába, ez a leghosszabb sorozat 2017 szeptembere óta.

– 4141 nap után ismét tagja volt egy Maldini tétmérkőzésen a Milan kezdőcsapatának. Daniel Maldini először volt kezdő. Az édesapja, Paolo 2009. május 31-én a Fiorentina ellen búcsúzott.

– Összesen 24 tizenegyest végeztek el a játékosok a hosszabbítást követően. A Milannál három játékos hibázott, nevezetesen Colombo, Donnarumma és Bennacer. A portugálok részéről négy hiba volt: Monte, Kieszek, Geraldes és Aderlan rontott.

– A tétmeccseket figyelembe véve Donnarumma három alkalommal vívott büntetőpárbajt a Milan kapusaként és mindhárom alkalommal győzedelmeskedett a csapattal: legutóbb a Lazio ellen az Olasz kupa elődöntőjében, míg az előtt a Juventus ellen az Olasz szuperkupában.

– Ugyan a 120. percig a Rio Ave állt továbbjutásra, azonban a Milan szinte minden statisztikai mutatóban felülmúlta ellenfelét. A csapat nagyon pontatlannak bizonyult támadásban és a 24 lövési kísérletből mindössze 5 talált kaput.

MÉRKŐZÉS STATISZTIKÁK:

45%LABDABIRTOKLÁS55%
7LÖVÉSI KÍSÉRLET24
3KAPUT ELTALÁLÓ LÖVÉSEK5
2GÓLOK2
2KAPUT NEM TALÁLÓ LÖVÉSEK8
2BLOKKOLT LÖVÉSEK11
1SZÖGLET10
1LES5
3VÉDÉS1
23SZABÁLYTALANSÁG23
6SÁRGA LAP3
1PIROS LAP0

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE ÉS AZ ÖSSZEFOGLALÓ ITT ELÉRHETŐ

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet