A Milan múlt héten a Shamrock Rovers elleni 2-0-s győzelmével jutott tovább az Európa Liga következő körébe, ahol a norvég Bodo/Glimt lesz az ellenfele a play-off körbe jutásért. Stefano Pioli megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a meccs előtt.

A CSAPATRÓL ÉS AZ ELLENFÉLRŐL
“Mindenki tisztában van azzal, hogy valódi javulás történt mind csapat szinten, mind egyénileg. Ez megérdemelt, ha figyelembe vesszük a csapatom minőségét. Őszintén szólva nem szeretek úgy hozzáállni a meccsekhez, hogy itt most mindent elveszíthetünk. Valójában rengeteget nyerhetünk. Meg kell valósítanunk a játékstílusunkat és arra kell törekednünk, hogy megmutassuk a kvalitásunkat és a játékfilozófiánkat a pályán. Elszántságra lesz szükség. Az ellenfelünknek három nagyon erős csatára van és hajlamosak nagyon jól kezdeni a mérkőzéseket. Az utóbbi 20 mérkőzésükön nem kaptak ki és ebből 18-at meg is nyertek.”

A CSAPAT ÁLLAPOTÁRÓL
“Jól vagyunk, különösen mentálisan és tudjuk, hogy milyen fontos ez a mérkőzés. Abban a tudatban készülünk fel, mintha egy döntő lenne. A játékosok látják, hogy a Glimt játékosainak ez lesz életük mérkőzése és ez a motiváció a győzelem érdekében legalább olyan fontos, mint a csapat minősége. Részünkről tovább kell nyomulnunk és folytatni a megkezdett munkát. Rengeteg lehetőségünk van a fejlődésre és tisztában vagyunk azzal, hogy mit jelent viselni a piros-fekete mezt. Ha csapatként összetartunk, akkor úgy vélem ez egy sikeres év lehet a klub számára.”

IBRAHIMOVIC HATÁSÁRÓL
“Lenyűgözött a kondíciója. A dublini mérkőzés előtti héten komoly kellemetlensége volt, de mostanra mind fizikailag, mind mentálisan nagyon jól felkészült. Nyilvánvalóan hihetetlen adottságokkal rendelkezik, ez mindenki számára világos.”

KÖZÉPPÁLYÁRÓL
“Úgy vélem, hogy a négy középpályásunk tud együtt játszani és a rotálásuk nem lesz probléma. Mindannyian összetett játékosok, ami nagyszerű, hiszen ilyen játékosokra van szükségem a pályán. Krunic valóban sokoldalú, előrébb is tud játszani. A középpályán számos lehetőségünk van.”

RAFAEL LEAO VISSZATÉRÉSÉRŐL
“Nehéz megjósolni, hogy mikor fog visszatérni a pályára, de remélem, hogy hamarosan. Óvatosnak kell lennünk, de a legfontosabb dolog, hogy újra a csapat tagja. Elvárom tőle, hogy érett legyen játékosként. A pályán jól ki kell használnia a kvalitásait. Hihetetlen potenciál van benne technikailag és fizikailag egyaránt. Ő lehet az a játékos, aki a különbséget jelenti.”

A VÉDELEMRŐL
“Romagnoli és Musacchio? Nem akarjuk siettetni a dolgokat. A célunk, hogy a válogatott szünet után újra bevethetőek legyenek. A védelemből három játékosunk nem áll rendelkezésre, így egy kicsit küszködünk, de bízom a klub munkájában. Mindig örülök, amikor a játékosok túllépnek egy nehéz perióduson. Calabria némi kritikával szembesült és egyes döntéseim sem segítették az útját. de mindig hitt magában és mindig készen állt. Természetesen örülök, hogy most már következetesen játszik, de ez nem meglepő.”