Megtörtént a hivatalos bejelentés és a Milanban folytatja pályafutását a Brescia középpályása, Sandro Tonali, akit Olaszország egyik legnagyobb tehetségének tartanak.

A 20 esztendős középpályás érkezéséről már jó ideje megállapodott a Milan és a Brescia. Tonaliért a városi rivális Inter és a Premier League-ben szereplő Manchester United is bejelentkezett, azonban a játékos a gyerekkori kedvenc klubját, a Rossonerit választotta.

Tonali szerda délelőtt sikeresen teljesítette a kötelező orvosi vizsgálatokat és este aláírta a szerződését a Milannal, amely a hivatalos honlapján jelentette be a transzfert.

“A MILAN ÖRÖMMEL JELENTI BE, HOGY KÖLCSÖN+OPCIÓVAL SZERZŐDTETTE SANDRO TONALIT A BRESCIA EGYÜTTESÉTŐL. A JÁTÉKOS A 8-AS MEZSZÁMOT FOGJA VISELNI.”

Ivan Gazidis szavai: “Örömünkre szolgál, hogy üdvözölhetjük Sandrót a Milanban. Nemzetközi szinten minden bizonnyal ő az egyik legígéretesebb fiatal tehetség. Sandro jól ismeri a klubot, amelyhez érzelmileg kötődik és olyan értékeket képvisel, amelyek a projektünk alapjaként szolgálnak. Üdvözlünk, Sandro!”

Paolo Maldini: “Boldogok vagyunk, hogy Sandro a Rossoneri család tagja lett. Meggyőződésünk, hogy nagyban hozzá fog járulni a jövőbeli sikerekhez. Ő egy olyan középpályás, aki nem csupán magában hordozza a Milan értékeit, hanem nagyszerű jövő is áll előtte.”

Egybehangzó hírek szerint a Milan mintegy 10 millió eurót fizet Tonali kölcsönvételéért és a vételi opcióban foglalt 15 millió euró ellenében lehetősége lesz a szezon végén végleg megvásárolni a játékjogát. Az egyezség alapján ezen felül még további 10 millió euró járhat bónuszként a Bresciának.

Tonali 2012-ben csatlakozott a Brescia utánpótlásához és öt évvel később, 2017-ben mindössze 17 évesen debütált az első csapatban. Az olasz védekező-középpályás két idényt húzott le a másodosztályban, majd az előző szezonban a Serie A-ban szerepelt a csapatával és 35 meccsen 1 gólt szerzett illetve 7 gólpasszt osztott ki.

A 20 éves tehetség tavaly októberben mutatkozott be az olasz nemzeti csapatban.

4 hozzászólás a bejegyzéshez