A klubhoz közeli források szerint Paolo Maldini marad a pozíciójában és folytatja a munkát a Milan vezetőségében.

Maldini sorsa hosszú hónapok óta bizonytalan volt, ugyanis a klub előrehaladott tárgyalásokat folytatott Ralf Rangnickkal, aki edzőnek és sportigazgatónak érkezett volna teljhatalommal. A két szakember közös munkája elképzelhetetlen lett volna, ráadásul májusban Maldini élesen kritizálta a Red Bull igazgatóját a tiszteletlen kijelentései miatt. Végül a múlt héten pont került a Rangnick-saga végére: a német szakember nem érkezik és a Milan megerősítette Piolit a vezetőedzői posztján.

Rangnick érkezésének meghiúsulásával Maldini jövője már nem kérdés többé.

Antonio Vitiello (MilanNews) és Vito Angele (SempreMilan) megbízható és hiteles újságírók egybehangzóan közölték, hogy Maldini marad a klubnál és továbbra is technikai igazgató lesz, ezáltal az ő hatásköre lesz az átigazolások lebonyolítása a közelgő rendhagyó mercato alatt.

Az olasz szakember tavaly nyár óta tölti be a jelenlegi pozícióját a vezetőségben és az elmúlt két átigazolási időszak alatt összesen 10 játékost igazolt Zvonimir Boban illetve Frederic Massara közreműködésével, nevezetesen Rafael Leaót, Theo Hernándezt, Ante Rebicet, Ismael Bennacert, Leo Duartét, Rade Krunicot, Alexis Saelemaekerst, Zlatan Ibrahimovicot, Simon Kjaert és Asmir Begovicot.

Maldini hétfőn egy pozitív megbeszélésen volt túl Ivan Gazidisszal és már gőzerővel dolgozik a közelgő átigazolási piacon, valamint a szerződéshosszabbításokon Zlatan Ibrahimovic és Gianluigi Donnarumma esetében.