A Milan számára az Atalanta elleni mérkőzés következik. A két együttes legutóbbi összecsapásán komoly vereséget szenvedett a Rossoneri, így van miért visszavágni. Stefano Pioli megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját és kiemelte, hogy a csapata él és készen áll a harcra.

A Milan 2014 óta nem győzte le az Atalantát a San Siróban. Ez extra ösztönzést jelent?

“Igen, még úgy is, hogy nagyon is tisztában vagyunk a mérkőzés fontosságával. Azt akarjuk, hogy ez a nagyszerű sorozat kitartson addig, amíg csak lehetséges. A bajnokság szinte összes statisztikájában az Atalanta a legjobb, de mi is remekül teljesítünk és nagyszerű meccset akarunk játszani.”

Mi változott a két csapat első találkozása óta, ahol 5-0-ra nyert az Atalanta?

“Nagyon sokat változtunk az első mérkőzés óta, ami számunkra egy különösen negatív mérkőzés volt, míg nekik pedig egy igen pozitív eredmény. Nagyszerű gólokat szereztek, de mi akkor még csak a fejlődési szakasz legelején jártunk. Változott a játékunk és fontos játékosok érkeztek, ma már egy másik Milan vagyunk.”

Mennyire lesz nagy hatással Theo Hernández hiánya?

“Theónak nagyon fontos jellemvonásai vannak, nagyszerűen részt vesz a támadásokban és a védelemben is nagy erőket mozgósít. Nem ő lesz az egyetlen hiányzó, de Laxalt jól szerepelt a Sassuolo ellen és a többiek is jól fognak teljesíteni.”

Milyen érzések fogták el a szerződéshosszabbítás után?

“Ez az, amit akartam és reméltem, de ma egy fontos mérkőzés vár ránk a jövőnket illetően. A szezonra kell koncentrálnunk és majd csak a jelenlegi vége után fogunk gondolni a következő idényre. Hiányzók? Vannak hiányzók, de remekül vagyunk, a csapat életben van és készen áll. Tudjuk, hogy nagyszerű teljesítményt kell nyújtanunk. Kicsit aggódom, hogy rövid lesz a cserék névsora, de versenyképesek leszünk.”

Védelem?

“A védelemben nagyon sok hiányzónk van, de a támadó-szekcióban még így is rengeteg a választási lehetőség. Valaki játszani fog, de a padon is erősnek kell lenni és készen kell állni a játékra.”

Az Atalantáról…

“Az Atalanta az egyik legerősebb csapat Olaszországban. Egy jelentős ellenféllel játszunk és ez kizárja a figyelmetlenség veszélyét. Az utóbbi időben szembenéztünk már a Juventusszal vagy éppen a Napolival és megfelelő volt a hozzáállásunk.”

A Milan jelenlegi formájáról…

“Egy szilárd csapat vagyunk. Tudjuk, hogy hogyan maradjunk játékban és megvan a kvalitásunk ahhoz, hogy megtaláljuk a győztes momentumokat. Nem csak rajtunk áll, de ha megnyerjük az összes mérkőzésünket, akkor utána meg fogjuk látni, hogy a többi csapat hogyan teljesített.”

Az üres stadionban könnyebb játszani?

“Szurkolókkal a stadionban még erősebbek lennénk. Ők a nehéz helyzetekben is támogatnának minket, de nem könnyű, amikor a helyezésünk nem tükrözi a klub nagyságát. Alig várom a szurkolóinkat, hogy visszatérjenek a stadionba. Tizenegyen erősek vagyunk, de tizenketten még erősebbek lennénk.”

Mit gondol az Atalantáról?

“Hihetetlen állandóságot mutatnak. A proaktív és az agresszív stílust képesek fenntartani egészen 95 percen át. Rengeteg gólt szereznek, nagyszerű a támadójátékuk. Nagy csodálója vagyok Gasperini munkájának.”

Ibrahimovic szerződéshosszabbítása?

“Ibra hozzájárulása a mostani eredményekhez alapvető fontosságú. Meg kell értenünk, hogy szeretné-e folytatni, de most a szezon végére kell koncentrálnunk. Augusztus 2. után meglátjuk, hogy mi fog történni.”