A jelenlegi helyzet szerint Matteo Gabbia személyében egyetlen bevethető és 100 százalékos állapotban lévő középhátvédje maradt a Milannak az Atalanta elleni mérkőzést megelőzően.

A Serie A egyik legjobb formában lévő csapata látogat a San Siróba pénteken és Stefano Piolinak nincs egyszerű dolga, hiszen eltiltások és sérülések sújtják a csapatot, különös tekintettel a védelemre.

Alessio Romagnoli ebben a szezonban már biztosan nem léphet pályára, miután vádliizom sérülést szedett össze a Sassuolo elleni meccsen. A Milan csapatkapitánya kihagyja az Atalanta, valamint a Sampdoria és a Cagliari elleni bajnokikat.

Leo Duarte és Mateo Musacchio sérülés miatt továbbra sem áll Pioli rendelkezésére, míg Simon Kjaer izomfáradtsággal küzd. A dán válogatott védő állapotát folyamatosan figyelemmel kísérik és fennáll annak a veszélye, hogy nem játszhat.

Ez azt jelenti, hogy jelenleg Gabbia az egyetlen 100 százalékos állapotban lévő középhátvéd. Amennyiben Kjaer nem tudja vállalni a játékot, akkor könnyen lehet, hogy Franck Kessié húzódik egy sorral hátrébb a középpályáról a védelem tengelyébe, de ez jelenleg csak egy hipotézis.

Ezen kívül Theo Hernández eltiltás miatt nem léphet pályára, míg Andrea Conti állapotát illetően megnyugtató hírek érkeztek. Az olasz jobbhátvéd sérülése egyáltalán nem súlyos és szerencsére nincs nagy baj a térdével, ezáltal megvan az esély arra, hogy bevethető lesz pénteken.

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Izgi lesz……..

    Ez a helyzet jól mutatja, hogy kell még tartalék a csapatrészekbe

    Duartét úgy látszik végleg kidobjuk a kukába?

  2. Várható volt valakinek a sérülése…..Több okból is.
    Ezt a 4-2-3-1 -et olyan intenzíven és erőbedobással játsza a csapat ahogy a nagykönyvben megvam irva. Az is alapvető, hogy a belső védőket teljesen feltolja az edző és az ellenfél támadásánal, ki kell mozdulnia, és a középpályán kell mar szűrni. Azért látványos Kjaer és Romagnoli teljesítmenye..Ennek az a hátránya, hogy fizikailag a legmegterhelőbb is. 3 naponta játsza a meccseket a csapat. Gabbia 100 % , hogy ezeket a meccseket hasonló szűrőként, biztosan nem fogja tudni abszolválni. Dúrva, hogy pont az Atalanta meccs előtt történik mindez, plusz még az eltiltás is. 🙁 Nem jó hír!

    • Ez valóban így van. Ezért rossz, hogy Duarte meg Musacchio sérültek és ezért nem lehet pihentetni Romagnoli-t vagy Kjaer-t. Caldara-val is jól megjártuk, de Kjaer jó igazolás volt.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet