Az olasz bajnokság 34. fordulójában a Milan egykori edzője, Sinisa Mihajlovic által irányított Bologna látogat a San Siróba. Stefano Pioli megtartotta ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját és elmondta, hogy egy kiélezett mérkőzésre számít.

“Nincs arra szükség, hogy Milanellóban a bajnoki tabellát nézegessük és azon csüngjünk. A játékosok tudják, hogy mely pozícióban állunk, de tovább kell folytatnunk és annyi pontot gyűjteni, amennyit csak lehetséges. Mihajlovic fantasztikus munkát végez a Bolognánál. Mindig megpróbál játékban lenni és biztos vagyok benne, hogy nehéz mérkőzés lesz. Jól kell játszanunk és otthon tartani a három pontot. Nehéz lesz egy olyan csapat ellen, amelyik döntetlent játszott a Napoli otthonában is. Technikailag is nagyszerű mérkőzés lesz.”

“Jól érzem magam Milanellóban a játékosokkal. Ragyogóan egységes és kivételes játékosok csoportját találtam meg itt. Kezdetben az érkezésem után keményen dolgoztunk a hitünk és az önbizalmunk megerősítésén. Rengeteg munkát fektettünk bele, új ötleteket hoztunk és egy csapattá váltunk. Kicsit úgy érzem, hogy túl sokat beszélek a jövőről, azonban most sokkal fontosabb megélni a jelent. A következő néhány nap nagyon fontos lesz. Nincs időnk arra, hogy a játékon kívül bármi mással foglalkozzunk. A célom annyi pontot összegyűjteni, amennyit csak tudunk, aztán meglátjuk, hogy hol végeztünk. Nagyon fontos lenne közvetlenül elérni az Európa Liga csoportkört, ehhez pontszámban felül kell múlnunk az AS Romát és tisztában kell lennünk a képességeinkkel.”

“Calhanoglu és Kessié is rendelkezik azokkal a jellemvonásokkal és adottságokkal, amelyek által nagyszerű dolgokra képesek védekezésben és támadásban is. Modern és intelligens játékosok, akik képesek helyesen értelmezni a játék mindkét szakaszát. Ibrahimovic? Jól teljesít, majd meglátjuk, hogy kezdőként kap lehetőséget vagy pedig csereként fog beszállni a Bologna ellen.”

“Nagyszerű lenne, ha a szurkolók visszatérhetnének a stadionba. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy olyan szurkolóink vannak, akik mindig támogattak bennünket, még akkor is, amikor nem mentek jól a dolgok. Nyilvánvalóan most nagyon fontos, hogy óvatosak legyünk, így nem hiszem, hogy ebben a szezonban ez lehetséges lenne. Remélhetőleg a következő szezonban már lehetséges lesz szurkolók előtt játszani.”