Az olasz bajnokság 33. fordulója következik és a Milan a Parma elleni találkozóra készül a Parma ellen a San Siróban, ahol legutóbb a Romát és a Juventust is több góllal legyőzte.

Stefano Pioli megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

“Kötelességünk, hogy tovább folytassuk a pontok gyűjtését, ha vissza akarunk térni Európába. Egy veszélyes és nehéz ellenféllel nézünk szembe. Biztosra kell vennünk, hogy mind erőnlétileg, mind mentálisan készen állunk. Eddig a pontig, nagyon sokat építkeztünk a játékstílusunkat és a tiszta mentalitásunkat illetően. Nem olyan lesz, mintha a nulláról kezdenénk, de abban biztosnak kell lennünk, hogy minden erősségünket kiaknázzuk. Saját játékfilozófiánk és saját mentalitásunk van, ezek azok az összetevők, amelyek segítettek minket nagy eredményeket elérni az elmúlt mérkőzéseken. Így kell folytatnunk. A következő hat mérkőzésünk fogja megmondani, hogy milyen csapat is vagyunk.” – mondta Pioli.

“Nagyszerű, hogy a klub igazgatósága nagyra értékeli az én és a stábom munkáját. Tovább kell dolgoznunk a csapaton, de most azt kell mondjam, hogy jelenleg inkább a fejünkkel játszunk, mint sem a testünkkel. Biztos vagyok benne, hogy ha 100 alkalommal is lejátszottuk volna a mérkőzést a Spal ellen, abból 99 alkalommal mi jöttünk volna ki győztesnek. A kapu előtt kialakított helyzeteknél hiányzott a pontosság. Ma nagyon sok koncentrációra lesz szükségünk. A Napoli ellen megmutattuk, hogy képesek vagyunk felszabadítani magunkat a nyomás alól és tudjuk kezelni a bonyolult mérkőzéseket. A Napoli egy nagyon erős csapat.”

“Felállás? Az alapján választok, hogy ki van a legjobb fizikai állapotban. Bármilyen változtatást is eszközölök, nem fogom megváltoztatni a filozófiámat. Ugyanolyan fontos ez a mérkőzés a kezdőként pályára lépőknek és a padról beszálló játékosoknak egyaránt.”

“A sérülés némileg befolyásolta Ibrahimovic erőnlétét. Ő egy győztes. Nem volt boldog, amikor lecseréltem, mert vesztésre álltunk. Ez a helyes mentalitás, nagyon hajtott. Bonaventura? Ő egy nagyszerű játékos, mind a cserepadról beszállva, mind pedig kezdőként jól teljesített. Theo? A teljesítménye nagyon következetes, mérkőzések közben is látszik a fejlődése. A Napoli ellen nagyszerű teljesítményt nyújtott, védekezésben is még úgy is, hogy egy olyan kemény ellenféllel kellett szembenéznie, mint Callejón. Az egyik legjobb szélső védő lehet belőle a világon. Leao? Sokat fejlődik. Figyelemre méltó a benne rejlő potenciál, de még nagyok sokat kell fejlődnie. Nagyon lenyűgöz a hozzáállása. Gigio? Nem bukott el a kritikákat követően sem. Nem hagyja, hogy a fejébe szálljon, amikor jól mennek számára a dolgok. Nagyon higgadt és kiválóan jól teljesít. Egy pillanatig sem gondoltam arra, hogy őt hibáztassam a Napoli elleni valamelyik kapott gólért.”