A Milan remek teljesítményt nyújtva 3-0-s győzelmet aratott a Lazio ellen. Stefano Pioli a mérkőzést követően hangsúlyozta, hogy a csapat célja továbbra is az európai kupaporondra való kvalifikáció.

“A csapat jól játszott, elégedettek vagyunk ezzel a győzelemmel, de egy ilyen zsúfolt versenynaptár miatt rögtön a Juventus elleni meccsre kell összpontosítanunk.”

“Tudjuk a tabellán elfoglalt pozíciónkat és továbbra is ezen a szinten kell nyomni. Ezen az estén nagyon sok energiát használtunk fel, de mindenkitől pozitív visszajelzéseket kaptam a teljesítményt illetően és ez segít meghozni a döntéseket a következő mérkőzésre. Amikor felkészülsz egy mérkőzésre, megpróbálod korlátozni az ellenfél erősségét. A Lazióban hatalmas minőség van és megpróbáltak a vonalaink között játszani, így a középpályásaink rengeteg munkát végeztek és nagyon jól sikerült megtartanunk az alakzatot.”

“Nagyon jól dolgozunk Milanellóban. Mindig is azt mondtam, hogy megbízható és felelősségteljes játékosokból álló csapatunk van olyan játékosokkal, akik tisztában vannak az általuk viselt mez fontosságában. Nem tudom, hogy mi fog történni a jövőnkkel, a jövőmmel, de most csak a végső harcra koncentrálunk, hogy megpróbáljuk legalább az Európa Ligába visszavezetni a Milant. Nem fogunk most már a Bajnokok Ligájába jutni, de a Milan egy tekintélyes klub és részese kell, hogy legyen az európai porondnak.”

“Egy csapat voltunk a meccs elejétől egészen a végéig. Elégedettek vagyunk, a következő 8 játékunk fog dönteni a bajnokságról. Az eredményekkel és a győzelmekkel a csapat önbizalma növekedett és ez minden játékos esetében igaz.”

“Még egy hónapunk maradt hátra, folytatnunk kell. A játékosok továbbra is 110 százalékot nyújtanak, még azok is, akik csak a szezon végéig hosszabbítottak és valószínűleg nem maradnak itt azután. Eltökéltek és bizonyították, hogy ezen a szinten még mindig nagyon erős játékosok, akik a legjobbjukat adják a Milanért.”

“Most nagyon fontos beszélni a játékosokkal, hogy megismerjük az érzéseiket, hogy megértsük, ki fáradt és kinek van szüksége egy kis szünetre. Rebicnek ezen a meccsen pihennie kellett. Aztán beállt és gólt lőtt. Ibrának még nincs teljes 90 perc a lábában, de a Spal elleni meccshez képest egyértelműen javult. Ibrahimovic lehetővé teszi számunkra, hogy mentálisan, minőségben és technikailag is fejlődjünk. Igazi megtiszteltetés vele dolgozni és látni, ahogy a csapattársaival bánik. Világos voltam vele és megbeszéltük, hogy az első félidőben fog játszani. Nem egyszerű számára 90 percet végigjátszani. Az a fontos, hogy jól van és remekül játszott.”

“Calhanoglu? Nem meglepetés számomra a teljesítménye, éppen ellenkezőleg: egy megerősítés. Ő egy fantasztikus játékos, aki bárhol képes játszani, mert megvan benne a hajlandóság és a technikai tudás. Meg kell győznie magát arról, hogy ő egy meghatározó játékos. Az összes játékos mindent belead, de nehéz 3 naponta játszani.”