Carlo Pellegatti elismert újságíró és kommentátor a közösségi oldalán beszélt arról, hogy milyen súlyos hibát követett el a Milan egy évvel ezelőtt, amikor elengedte Gennaro Gattusót.

“Az Elliott és Gazidis valódi hatalmas hibája az volt, hogy nem segítették Gattusót. Rino volt az egyetlen, aki felejthetetlen szívdobbanásokat adott nekünk szurkolóknak és az utolsó fordulóban is versenyben volt a csapattal. Az azt megelőző években semmi esély nem volt a Bajnokok Ligája-indulás kiharcolására.”

“Januártól márciusig a Milan a harmadik helyen állt és amikor jöttek a nehézségek, Gattuso teljesen egyedül maradt. Segítségre lett volna szüksége, de nem kapta meg. Fiatal edzőként nem volt hozzászokva az ilyen nyomáshoz. Végül sikerült közel maradnia a negyedik helyhez, amely csak Handanovic Empoli elleni bravúrjai miatt úszott el.”

“Aztán Gattuso beszélt Gazidisszal, aki úgy döntött, hogy nem tesz eleget a kérésének. Miért nem? Valaki azt mondta Gazidisnak, hogy edzőt kell váltania, mert a Milan nem játszik jól. Az a Milan, amely az ötödik helyen zárta a szezont. Miközben idén nem játszott jól a csapat, Bergamóban katasztrofális vereség volt, ott ahol tavaly 3-1-re nyertünk.”

“Gattuso egy olyan személy, akit mindenki imád. Manapság sokan panaszkodnak, hogy Rangnick érkezésével elveszítené a Milan az identitását… Már akkor elveszítette, amikor Gattusót elengedte a klub.”

16 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  • Így van. Gattuso szívét és az identitást nem lehet elfelejteni, de arra is emlékszem ahogy a csapatunk a tizenhatosunkig sem tudta kihozni a labdát. Nem mintha erről kizárólag csak ő tehetne, de azért benne van a keze rendesen. Azt is sokan elfelejtik hogy a tavalyi évben milyen formaingadozások voltak a Juventuson és talán a Napolin kívül mindenkinél. Nem azért csúsztunk le tavaly 1 ponttal a blről mert a végén nem úgy jött ki pont a lépés, hanem azért mert a többiek gyenge teljesítménye engedte, hogy ott legyünk a közelben még a legvégén is. Lásd pl a negyedikként bejutó Atalanta hogy állt a 2018-2019-es szezon legelején.
   A tavalyi Milan is borzalmas játékot produkált, ahogy az idei is és az előtte lévők is. Ne áltassuk már magunkat ezzel a Milan szív dologgal mert már unalmas. Hangsúlyozom, nem a volt legendaink tehetnek róla elsősorban hogy nem tudtak maradandót alkotni ilyen gyenge keretekkel, de hogy nem tették hozzá az edzői pluszt (a szakmaiságot és nem a szívet) az egészen biztos.

 1. Ha elismert újságíró és nyilván naprakész hírei is vannak, akkor tudnia kell, hogy nem az Elliott és nem Gazidisz tette lapátra Gattusot, sőt ha jól emlékszem mind2 fél a körülmenyekhez mérten elégedettek voltak Gattusoval, Gazidisz egyszer sem nyilatkozta, hogy edzőt akarnak váltani.
  Maldini volt az edző menesztés szószolója. Folyton-folyvást az edzőváltást hangoztatta, minden nyilatkozatában az szerepelt, hogy Rinoval már nem vagyunk csapattagok. Hideg fejjel kell dönteni az edzőváltással kapcsolatban. Hülyeségeket ne nyilatkozzon senki.

  • Nem Gazidisz ès nem az Elliott tette lapátra Gattusot. Leonardonak és Maldininak kellett volna többet segítenie. De egyik sem védte meg soha. Jah és volt olyan is, hogy Maldini azt nyilatkozta, ha Gattuso marad akkor Ő megy.

   • Szerintem te semmivel kapcsolatban sem kellene hogy nyilatkozzon, segged nincs az egészhez. Maldini és Leonardo kiállt Gattuso mellett a végsőkig, amikor a Brazil lemondott Gazidis miatt akkor lépett le Gattuso is. Maldininek ehhez semmi köze sem volt, imádom mikor valaki magyarul is alig tud de ossza itt az észt… 😉

 2. Az egy harmat gyenge szezon volt. Bármi elég lett volna hogy oda érjünk a 4 helyre. De mi csak estünk keltünk,fos felállással fős taktikával

 3. Pellegatti lehet, hogy elismert újságíró, de nem amiatt, amit most összehordott. Jónéhány hülyeséget sikerült összehordania, ráadásul rengeteg magas labdát ad. Nehéz hónapokon vagyunk túl, úgyhogy Pellegattinak ezt az írását a futballmentes időszakra és a karanténra fogom.

   • Szerintem nem értetted meg a cikk lényegét, a hozzászólásod alapján legalábbis így látom.

    Gattuso nem (volt) jó edző. Lehet relativizálni a ténykedését, azaz másokkal összevetni. A vezetőség célja akkor az volt, hogy egy nála jobb(nak tűnő), tapasztaltabb edzőt hozzanak, akivel még legalább egy lépést meg tud tenni a Milan felfelé. Giampaolo az elképzelései (a “stílusteremtés” tekintetében igyekezett volna Sacchit másolni, legalábbis szavakban), az általa preferált játékrendszer alapján jó választásnak tűnt. Én is úgy gondoltam, hogy jó trénert választottunk, mert igenis voltak jó meglátásai, csak aztán ezek a pályán egyáltalán nem voltak észrevehetőek. Személy szerint vagy tucatnyiszor leírtam, hogy sosem gondoltam volna, hogy ekkorát tévedek vele kapcsolatban. Ettől viszont még Gattuso nem jó edző.

    Pellegatti pontosan abba a hibába esik, hogy szar edző(k)höz méri Gattusót, és arra a következtetésre jut, hogy nem annyira szar, mint a többi. Az a probléma, hogy azoknak a csapatoknak, amelyekkel a Milannak harcolnia kellene, jó (jobb) edzőik vannak/voltak, mint Gattuso.

    A kérdés, hogy a Milannak jó edzőre van szüksége vagy olyanra, aki nem annyira rossz, mint mondjuk Allegri – akit szintén nem tartottam túl sokra – óta szinte bárki, aki itt próbálkozott. Mert ha megelégszik a Milan egy olyan edzővel, aki jobb, mint Inzaghi vagy Brocchi, akkor megyek tüntetni, hogy nevezzék ki Gattusót.

    • Pedig nem mérte nagy edzőkhöz, meg említi is, hogy fiatal edző és tapasztalatlan, úgyhogy segítség kell neki. Már a pletykált távozása idején is leírtam, hogy Gattuso nem a legjobb edző, de nem fognak helyette jó edzőt hozni, mert azok feltételek nélkül nem jönnek és ez be is igazolódott.

     Giampaolo-val is az volt a fő baj, hogy semmit nem kapott, amit kért, mert a nyilatkozataiban végig benne volt, hogy vár még egy Modric-ot és egy gyors támadót, amit nem kapott meg és Suso meg az akkori középpálya arra a játékrendszerre képtelen volt, amiben az edző gondolkodott. A játékosoknak meg nem is tett jót, hogy egész nyáron gyakoroltak valamit, amit aztán elhagytak a második meccsen és az utolsó napokig áltatták az edzőt, hogy érkezik majd akit kért, de helyette kapott egy Rebic-et. Ennek ellenére lehet vicces fogyatékkal rendelkezett, de ezek jogos kifogások.

     Jobb edzőre van szükség, de akkor nem volt adott, hogy jót szerezzenek és ezt tudták a vezetők, mert a legtöbb embernek ez jött le kívűlről, az más kérdés, hogy a szurkolóknak mi az elvárása.
     Most Rangnick pozitív dolognak tűnik, de valóban elveszti vele a Milan az identitását, de ezzel nem is feltétlen van baj, ha cserében legalább eredmények lesznek és erre van is lehetőség, de az átmeneti időszak alatt egy Gattuso féle harcos játékkal kiharcolhatták volna az EL vagy BL indulást, amiből lehet most az EL sem lesz meg, mivel buta módon elküldték Gattuso-t.

  • Igen, csak ha az ember leveszi Piatek megismételhetetlen csodáját a képletből, megkapjuk a minket illető szokásos 10. helyet, vagy annak közeli környékét. Piatek biztosan nem Gattuso munkájaként mákolt annyit. Ennek ellenére, Gattuso az egyetlen edző, akit sajnálok hogy lépett az elmúlt kb 10 évben. Mondom ezt úgy, hogy szerintem nem volt ide való.

   • Cutrone is akkor volt szenzációs formában, nem?! Olyan váratlanokat tudott húzni, hogy öröm volt nézni.

   • Romagnoli is nyert meg pár meccset, amit a Gattuso szívnek köszönhetünk. Nem volt remek edző, de a tőle való búcsú a legfájóbb, főleg hogy kit hoztak helyette… Sokan úgy állnak sorban a Gattuso korbácsolásához, mintha valami sztár edzőt igazolt volna a csapat, úgyhogy ez a nevetséges az egészben. Persze nem volt a legjobb edző, de aki követte az se, szóval milyen szakmai érvek alapján döntött a vezetőség, mert nekik sem lenne ott a helye ezek után és most nem csak Maldiniról van szó, hanem a Gazidis is pakolhatja a szakmai papírjait.

    Majd Rangnick esetében is emlékezzünk, hogy ha nincs első évben siker meg szép játék, akkor ne keressük a kifogásokat a korbácsolásánál.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet