Alexandre Pato elmondása szerint továbbra is figyelemmel kíséri kedvenc csapatát és felfedte, hogy hamarosan szeretne visszatérni Európába.

A 30 éves brazil csatár jelenleg a Sao Paulo játékosa, miután 2019 márciusában távozott Kínából és visszatért hazájába. Pato 2007-ben – mindössze 17 évesen – mintegy 24 millió euróért szerződött a Milanhoz és az első néhány évben ragyogóan teljesített, azonban a 2011/2012-es szezonban folyamatosan sérülések hátráltatták és nem volt képes visszanyerni régi formáját. Végül a klub 2013 januárjában 15 millióért eladta.

“Figyelemmel követem a Milant és megnézem a csapat mérkőzéseit, amikor csak tehetem. Szomorú évek óta ilyen kritikus körülmények között látni a Milant, de azt látom, hogy a tulajdonosok megpróbálják újrakezdeni, ezért a szurkolóknak bizakodniuk kell.” – mondta Pato a Gazzettának.

“Szeretnék visszatérni Európába és nagyszerű lenne újra a Milanban játszani. Meg fogom nyerni a Libertadores kupát, majd visszajövök Európába.”

“Maldini? Azt gondolom, hogy a klubnak hagynia kell Maldinit dolgozni. Ismeri a játékosokat és tudja, hogy mit jelent ez a klub. Maldini képes lesz visszavezetni a Milant a méltó helyére. Remélem, hogy hosszú ideig maradni fog a Rossonerinél. A klubnak ilyen emberekre van szüksége és hagyni kell őket, hogy nyugodtan végezzék a munkájukat. Együtt játszottam vele és tudom, hogy mit adhat a Milannak. Csapattársként nagyon sok tanáccsal látott el és sokat segített. Rendszeresen beszélünk egymással, legutóbb két héttel ezelőtt.”

“Ibrahimovic? Maradnia kell a Milanban. A klubnak rá kell fókuszálnia, Ibra jelenléte nagyon fontos a fiataloknak és halálos a tizenhatoson belül. Ő az, aki húzza a csapatot. Amikor együtt játszottunk, mindig kérte a labdát, gyakran túl hirtelen. Egyszer a Napoli ellen gólt lőttem, miután egyedül fejeztem be az akciót, miközben Ibra mellettem jól helyezkedett. Azt mondtam magamnak, hogy ha most nem szerzek gólt, akkor Ibra meg fog ölni. Összességében azt mondhatom, hogy jól megértettük egymást a pályán. Nagyszerű triót alkottunk Ibrával és Robinhóval.”

“Sérülésem? Egy kis sérülésből végül nagyon komoly baj lett. Elveszítettem az önbizalmamat és kissé magányosnak éreztem magam, mert olyan dologért hibáztattak, amiről nem tehettem.”

“Paquetá? Lucasnak csak a pályára kell összpontosítania és ki kell zárnia minden más dolgot. Ő egy nagy tehetség és egy remek srác. Fejben nagyon fel kell készülnöd, hogy egy olyan klubban focizz, mint a Milan. Leo Duarte? Játszottam ellene, ő egy jó játékos. Bizalomra van szüksége és biztos vagyok benne, hogy nagyon jól fog teljesíteni. A tökéletes példa Rafael Toloi.’

“Ki lenne az utolsó személy, akivel együtt élnék karanténban? Azt hiszem, hogy Gattuso lenne az. Nagyon ideges személy, még ha kedves is. Dühös lenne és nem hiszem, hogy 10 percnél tovább maradna a házban.”

“Ki volt a legszórakoztatóbb csapattársam? Egyértelműen Cassano és Robinho. Mindig viccelődtek és gyakran szórakoztattak minket az edzéseken.”

“Mi a legszebb emlékem pályafutásom alatt? A Milanban való debütálásom. 5-2-re nyertünk és akkor szereztem az első gólomat Európában egy legendás csapatban olyan csapattársak mellett, mint Maldini és Nesta. Ez felejthetetlen emlék.”

3 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. És tényleg még csak 30 éves.Mondjuk nagyon fiatalon robbant be és ráadásul hogyan.Te jó isten.Ahogy bekezdet én nagyon sokat láttam bele,és mi lett a vége.Hihetetlen,azt hittem hosszú évekre meg lesz a topcsatárunk.De a kis kacsa sajnos valahogy megtört a Barbara féle szakításnál.Azóta is keresi önmagát,de ott valaminek vége lett.