A Milan ma délután a Hellas Verona együttesét fogadja a San Siróban. Stefano Pioli megtartotta ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját.

“Örülök, hogy vége lett az átigazolási időszaknak. Jól kezeltük a helyzetet és a munkára koncentráltunk. Sikerültek a dolgok, amiket vártam és most egy összetartó, egységes csapatunk van.” – mondta Pioli a meccs előtt.

“A Verona egy olyan ellenfél, amely jó teljesítményt nyújt. Juric kiváló munkát végez. Hatalmas elszántsággal fognak pályára lépni. Egy olyan csapattal nézük szembe, amely nagyon sokat fut a meccseken. Ez egy különös hét volt számunkra, több problémánk is volt. A megfelelő koncentrációval kell játszanunk.”

“Az út nagyon meredek, de ha egyszer feljutsz a csúcsra, a kilátás gyönyörű.”

Pioli beszélt a januárban megszerzett játékosokról, valamint szót ejtett Lucas Paquetáról is. Továbbá kitért a Bajnokok Ligája ambíciókra és Ante Rebic fejlődésére.

“Erős és minőségi játékosokat hoztunk, akik személyiség szempontjából többet adhatnak nekünk. Itt most Ibrahimovicra, Kjaerre és Begovicra gondolok. A megfelelő helyekre hoztunk erősítést. Paquetá? Ő a Milan játékosa. Jól és sokat kell dolgoznia, valamint teljes mértékben a rendelkezésünkre kell állnia. Lucas egy nagyon jó játékos, mint ahogyan a csapattársai is. Dolgoznia kell, hogy készen álljon.”

“Bajnokok Ligája? Csak a következő mérkőzésre koncentrálunk. Tovább kell folytatnunk, hogy még egységesebbek legyünk. Magas szintű koncentráció és intenzitás kell. Rebic? Mindig a fejlődésre kell törekednie, még ennél is jobb lehet.”

“Ibrahimovic és Kjaer 2-3 napja influenzás, míg Krunicnak fizikai problémái vannak. Van néhány nehézségünk, de a csapat készen áll. Biglia a jövő héten újra a rendelkezésünkre fog állni a középpályán.”

“4-4-2 felállás Ibra nélkül? Meglátjuk. Vannak pozíciók, amelyek változni fognak. Nem a játékrendszerrel, hanem a kvalitással lehet mérkőzést nyerni. Az egyik célunk, hogy agresszívak legyünk és mindig mi szerezzük meg a vezetést.”

“Mercato? Elégedett vagyok, de az értékelést nem én adom. Sok megoldásom van és sok játékos áll rendelkezésre.”

“Szögletek? Nem igaz, hogy nem vagyunk veszélyesek szögletből. Ugyan nem szerzünk belőle gólt, de megpróbálunk sokkal veszélyesebbek lenni. Az elmúlt mérkőzéseken többször is majdnem sikerült gólt szerezni.”

5 hozzászólás a bejegyzéshez