A német élvonalban szereplő Hertha BSC a hivatalos honlapján jelentette be, hogy megszerezte Krzysztof Piateket.

Immáron hivatalossá vált, hogy Piatek mindössze egy év után távozik a piros-feketéktől. A 24 esztendős csatár 2019 januárjában mintegy 35 millió euróért érkezett a Genoa együttesétől, miután fantasztikusan kezdte első olaszországi idényét. Piatek a Milanban is folytatta a gólgyártást, azonban az idei szezonban nagy formahanyatlás következett és közel sem tudta ugyanazt a teljesítményt nyújtani, mint azelőtt. Piatek az előző szezonban ipari mennyiségben termelte a gólokat: 42 tétmeccsen 30 találatot jegyzett.

A 10-szeres lengyel válogatott csatár klubváltása már a napokban borítékolható volt és végül a berlini együttes lett a befutó. Piatek csupán negyedik számú csatár volt Zlatan Ibrahimovic, Rafael Leao és Ante Rebic mögött, így a klub úgy döntött, hogy eladja.

A Milan a hivatalos honlapján számolt be arról, hogy mindenben megállapodott Piatek átigazolásáról a Hertha BSC vezetőségével. Ugyan hivatalosan sem az átigazolási árát, sem a szerződésének hosszát nem hozták nyilvánosságra, ám egybehangzó sajtóhírek szerint a németek 27 millió eurót fizettek a Rossonerinek a csatárért, aki 4,5 évre írt alá.

Ezzel párhuzamosan a berliniek is bejelentették Piateket, aki a 7-es számot fogja viselni.

“Krzysztof egy hihetetlenül veszélyes támadó, aki már bizonyította képességeit és gólérzékenységét a legmagasabb szinten a Serie A-ban a Milannal, valamint a válogatottban is. Minőségben azonnal javult csapatunk támadó-szekciója.” – nyilatkozta Michael Preetz, a Hertha sportigazgatója.

Piatek első szavai új klubjánál: “Nagyon boldog vagyok, hogy létrejött ez a transzfer. A klub meggyőzött engem arról, hogy ez volt a helyes választás számomra. Izgatottan várom, hogy együtt játszhassak az új csapattársaimmal. Hozzá akarok járulni a csapat fejlődéséhez számos nagyszerű teljesítménnyel és remélhetőleg sok góllal.”

Piatek egy év alatt 41 tétmérkőzésen 16 gólt szerzett a Milan színeiben.

7 hozzászólás a bejegyzéshez

  • Ez a szintje jelenleg, ezt be kell látni ès ennyi. Fiatal mèg, A Bundasligában fejlődhet, lesz mèg esèlye. Fèl èv alatt a lengyel Cracoviabol Milanelloba jutott, sőt tőle várták a csodát. Ezt azèrt nem könnyű igy megugrani, nemcsak játèkban, fejben sem. Èn nem hibáztatom, kár volt fèl èv után elhozni Genoaból. Sok sikert neki!

 1. Egyszerűen eladták mint anno sok mást.

  Máig nagy talány a csávó nekem. Hogy a fészkes fenébe lehet, hogy legalább 2 évig szinte minden labdaérintéséből gólt tudott szerezni aztán meg mintha elvágták volna?! Egyszerűen hihetetlen.

  További sok sikert neki!

   • A képessége megvan, be tudja verni közelről. De lehet hogy nem jó versenyző, és ezt lehet, hogy látták a vezetők, akik anno a világ legjobbjai közé tartoztak (Boban és Maldinire gondolok). Több játékosra inspirálóan hatott Ibra érkezése, pld Samu, Ante és Bennacer, de Piatekre nem, őt nem rázta fel és ez jelenthet valamit. Én sajnálom, hogy elmegy, de fejben is jónak kell lenni. Inzaghi jó példa erre, akin sosem láthattuk, hogy feladta volna, nem csüggedt, ha 8-szor lesen állították meg, 9-edikre belőtte. Mindig égett a szemében a tűz, ez Piatekből hiányzott.

 2. A teljesítménye a csapatéval együtt zuhant rohamosan, egyébként nyilván Suso sem annyira rossz játékos, mint amit ebben a fél szezonban futott, egyszerűen egymást húzták le egyre jobban. Ehhez kellett egy dilettáns vezetőség és edző, a váltás meg kései volt ahhoz, hogy ebből a gödörből ki tudtak volna mászni. Mondjuk az is igaz, hogy lehetőség az volt rá (hívjatok Lorettának), és ahogy fentebb is írták, Ibra és a 4-4-2 több játékosnál előhozta a jó formát. Suso és Piatek ebben a csapatban ilyen mélységekből valszeg nem tudtak volna visszajönni, váltaniuk kellett, vagy persze meggebedni, hogy újra kezdőbe kerüljenek. Ez utóbbira amúgy, hogy nagy hajtással vissza tudnak jönni, és jó teljesítményt fognak nyújtani, kevés esély lett volna, szóval nem baj, h mentek, az viszont igen, hogy bármennyire is rosszak voltak az elmúlt időben, ehhez hasonló kalibereket helyettesnek nem tudunk megszerezni.