Kedd este a Milan a Torino csapatával fog összecsapni az Olasz kupa negyeddöntőjében. Stefano Pioli nyilatkozott a mérkőzés előtt és beszélt a csapat fejlődéséről, valamint megemlékezett a napokban elhunyt Kobe Bryantről is.

“A csapat jól van mentálisan, miután a győzelmek segítettek megtalálni az önbizalmunkat. Fizikailag is jó állapotban vannak a játékosok a rövid pihenőidő ellenére. Jól kell választanom azok közül, akik teljesen felépültek, hogy a lehető legjobb kezdőt rakjam össze.” – mondta Pioli

“A szezon fordulópontjának mindig a következő mérkőzésnek kell lennie. Mindig a soron következő meccs a legfontosabb. Nem veszíthetünk energiát és elszántságot. A nehéz időkben a csapat képes volt a figyelem fenntartására és az elérhetőségre. Továbbra is tudunk és akarunk fejlődni. Ez csapatmunka. Az eredmények pozitívak, de sokkal jobban kell dominálnunk a mérkőzéseken és a játék mindkét fázisában hatékonynak kell lennünk. Megvannak az esélyeink arra, hogy a szezon második fele pozitívan alakuljon.”

“Egy megsebesült Torino fog érkezni és a csapat be akarja bizonyítani, hogy milyen jó. Kemény ütést kaptak, de félrelépések bárkivel megtörténhetnek. Ugyanazzal az elszántsággal kell küzdenünk, hogy tovább folytassuk a pozitív időszakot.”

“Donnarumma? Gigio nagyszerű segítséget nyújt nekünk, de nem késztethetjük állandóan arra, hogy megmentsen minket. Szilárdabb védelemre van szükség, mert a legutóbbi meccseken túl sokat engedtünk az ellenfélnek. Rebic? Motiváltabban és elszántabban tért vissza a karácsonyi szünetet követően. Mindig készen állt a játékra. Mindenkinek dolgoznia kell, hogy megmutassa a kvalitásait.”

Előzetesen 30-35 ezer nézőt várnak a San Siróba, ahol az összecsapást megelőzően megemlékeznek a vasárnap elhunyt Kobe Bryantról, a lányáról és a helikopter-baleset többi áldozatáról.

“A szurkolóink fantasztikusak. Soha nem hiányzott a támogatásuk és a szenvedélyük. Nagyszerű a saját közönségünk előtt játszani és reméljük, hogy sikerül elégedettséget szerezni nekik, mert a nehéz pillanatokban is támogattak minket.”

“Kobe Bryant volt a kosárlabda történetének egyik legjobb játékosa és emellett egy ikon volt. Mindig a legnagyobb elszántsággal adta át a sport iránti szeretetét. Lenyűgöző élet- és sportfilozófiája volt. Szenvedélyesen figyelem a kosárlabdát és sokkolt a hír. Hatalmas veszteség, hogy ilyen hamar eltávozott.”