A Milan 1-0-ra kikapott a címvédő Juventus otthonában a Serie A-ban. Stefano Pioli nyilatkozott a mérkőzést követően. Az edző szerint a csapat jól szerepelt és kiegyensúlyozott meccset játszott, ám súlyos árat fizettek a kihagyott helyzetekért.

“Megvolt a teljesítmény a csapattól és alsó hangon egyenrangú ellenfelei voltunk a Juventusnak, de ha nem váltjuk gólra a helyzeteinket, akkor megfizetünk értük. Ha nem találsz be, akkor egy olyan csapat, mint a Juve képes kihasználni azt. Folytatnunk kell a munkát és tovább fejlődni. A jelenlegi helyezésünk nem méltó a Milanhoz és emiatt aggódnunk illetve folyamatosan koncentrálnunk kell. Sajnos ugyanaz történt, mint amit mondtam múlt vasárnap a Lazio elleni meccs után. Megvoltak a helyzeteink és nem gondolnám, hogy sok csapat képes lenne 15 lövést leadni a Juventus kapujára a stadionjukban. Nyilvánvaló, hogy a lövéseket gólra kel váltanunk.” – mondta Pioli.

“Nem volt könnyű szembenézni a Juventusszal, de jól ment. A sorolás nem változtatja meg a tabellát, de segíthet egy fiatal csapat morálját tekintve. Háromvédős rendszer? Nem gondolom, hogy a közeljövőben megoldást jelenthet. A mérkőzések a tizenhatoson belül dőlnek el és fontos a gólhelyzetek kialakítása. Nem vagyunk a legjobb pillanatban, de a játékosok megmutatták, hogy hisznek benne.”

“Mindenekelőtt morális szempontból lett volna fontosabb a pozitív eredmény megszerzése.”

“Megint akkor kaptuk a gólt, amikor a védelemben és az emberfogásban is szorosabbnak kellett volna lennünk. Csak hangsúlyozhatom, hogy a teljesítményünk jó volt, de az eredményekre is szükségünk van. Javítanunk kell a tabellán elfoglalt pozíciónkon. Itt az idő odacsapni és keményen dolgozni.”

“Napról-napra látom a fejlődést és láttam az elmúlt mérkőzéseken is. Semmivel sem voltunk gyengébbek, mint a Lazio vagy a Juventus. Meg kell értenünk, hogy ezen a szinten minden egyes labda döntő fontosságú lehet. Nem szereztünk annyi pontot, mint amennyire számítottunk és amennyit valószínűleg megérdemeltünk volna, de a teljesítmény megvolt.”

A Juventus-Milan mérkőzés összefoglalója ide kattintva elérhető.

3 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Jò nagy adag baldzerencse s egy nagyon rossz felkészülési idôszak is benne van Ebben a szezonban, de összességében kitörölhetik vele a se*üket ha jòl jàtszanak, de eredmény, pontok nem pàrosul hozzà.
    Màr sokszor leírtam, s ez az ami irritàl a mai fociban: mindegy ki ( edzô, játékos, igazgatò- ugye kedves Paolo) mit csinàl, az €milliokat igy is ùgy is felveszi. Hihetetlen. Ez az egyetlen foglalkozàs szerintem, max kirùgjàk, lejàr a szerzôdése s megy egy màsik klubhoz- forgószínpad.

  2. Én már hosszú évek óta azt mondom, hogy nagyon nem is érdekel hányadik a csapat, csak jó teljesítményt nyújtson. Első félidő már egészen elfogadható volt. Jó úton jár a csapat és ha a játék meg van, jönnek az eredmények. Épp ezért nem hittem Montella jó szériájában, mivel játék nélkül jöttek a pontok. Az hosszú távon soha nem tartható és úgy is jártunk.