A Milan ma este a Lazióval találkozik az olasz bajnokság 11. játéknapján. Stefano Pioli a mérkőzés előtt nyilatkozott a csapatról, az ellenfélről és a Laziónál töltött időszakáról is.

“A csapat figyelmes és a játékosok jól akarnak együtt dolgozni. Az eredmények jelentik a különbséget és képesek mindent megváltoztatni. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy pozitív eredményeket érjünk el. Úgy gondolom, hogy a Lazio egy nagyon erős csapat. A kezdőcsapatuk bárkivel felveszi a harcot.” – mondta Pioli.

“Bajnokok Ligája? Hinnünk kell benne. Ha hiszel benne, akkor lehetséges. Elkötelezettnek kell lennünk és éjjel-nappal ezért dolgozni, ha el akarjuk érni. Majd a szezon végén levonjuk a következtetéseket, de demonstrálnunk kell a csapatszellemet és az elszántságot. Ha egy csapat vagyunk, bárkivel fel tudjuk venni a versenyt.”

“Ez egy nagyon fontos mérkőzés. Egy erős csapat legyőzése növelné a magabiztosságot és a tudatosságot. Célunk, hogy nyerjünk a Lazio ellen és javítsunk a tabellán való helyezésünkön.”

“Megpróbálom a játékosokat a számukra lehető legkedvezőbb pozícióba tenni, hogy kiteljesedjenek és a legjobb képességüket illetve potenciáljukat tudják hozni a csapatban. Sokat alkalmazkodom a játékosok jellemvonásaihoz és mindig ott szerepeltetem őket, ahol a legjobbak. Megvan a lehetőségünk arra, hogy önértékeléssel és önbizalommal megváltoztassuk a szezonunkat. Nem az a fontos, hogy ki játszik. Csak az számít, hogy mindenki feláldozza magát a csapattársakért.”

“Az előző fordulóban újra megízleltük a győzelmet és ebből kell kezdenünk építkezni. Nem elég csak egy mérkőzést megnyerni, mindig ugyanolyan elhatározottsággal kell pályára lépni. A győzelmek elősegítik, hogy a játékosok fejben és a pályán jobban teljesítsenek. Egy erős csapattal nézünk szembe és meg kell mutatnunk, hogy tudunk ezen a szinten versenyezni. A Lazio támadásban nagyon veszélyes, de megvannak a képességeink ahhoz, hogy meccsben maradjunk és bátran játszva megpróbáljuk megnyerni a mérkőzést – az első perctől az utolsóig.”

“Fontos és pozitív időszakot töltöttem a Lazio edzőjeként, különösen az első évet tekintve. Akkoriban Simone Inzaghi volt a Primavera csapat edzője és nagyon szoros kapcsolatban álltunk egymással. Az évek alatt bebizonyította, hogy egy kiváló edző. Csak a jelenre összpontosítok. Nagyon koncentráltnak és figyelmesnek kell lennünk, hogy jól teljesítsünk a meccsen.”

9 hozzászólás a bejegyzéshez