Ma este komoly teszt vár Stefano Piolira és a csapatára, ugyanis a Milan idegenben az AS Roma ellen lép pályára. Pioli megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, amelyen beszélt a felkészülésről, a csapatról, a sorsolásról és a célokról.

“Láttam az elszántságot a srácokban. Úgy vélem , hogy a munka szempontjából ez egy jó hét volt, de ezt meg kell mutatnunk a pályán is. Jó hangulat van Milanellóban és meg akarjuk mutatni, hogy tudunk jól játszani. Bizonyos szituációknál fejben kell eldönteni, hogy mikor kell kezelni a labdát és mikor van szükség szabálytalanságra. Ebből a szempontból gyors fejlődésre van szükségünk. Egy összetartó és egységes csapat vagyunk, azért dolgozunk, hogy fontos eredményeket érjünk el. Egy csapatnak lenni azt jelenti, hogy az egyéni érdekeket fel kell áldozni a csapattársakért. Egyértelmű elképzeléseink vannak. Pozitívabbnak kell lennünk és elemeznünk kell az erősségeinket illetve a gyengeségeinket.” – nyilatkozta Pioli a sajtótájékoztatóján.

“Jól felkészültünk a Roma elleni meccsre. Eddig a Roma mindössze egy mérkőzést veszített el és egy erős csapatról beszélünk. Arra számítok, hogy nagyon határozottak lesznek, így nagy jelentőségű lesz az emberfogás. Kezdőcsapat? A lehető legjobb kezdőcsapat fog játszani.”

“Azok számítanak fiatalnak, akik 2000 után születtek. Donnarumma 1999-ben született, de már több, mint 100 mérkőzést játszott a Serie A-ban. Gigio egy vezér. A csapat úgy lett felépítve, hogy jól szerepeljen. Nem vagyunk tapasztalatlanok. Nagy profizmust és elkötelezettséget látok. Az első mérkőzésen sok pozitív dolgot tettünk, de persze voltak negatív aspektusok is. A Roma ellen fejlődést akarok látni a csapattól.”

“Bennacer? Ő egy minőségi játékos és kedvelem őt. Hamarosan megkapja a lehetőséget, nagyon számítok rá. Rafael Leao és Piatek eltérő jellemvonásokkal rendelkezik, így játszhatnak együtt, csak meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt. A kezdők nagyon fontosak, pont úgy, mint azok, akik a cserepadon vannak.”

“Calhanoglu egy minőségi játékos. Elégedett voltam azzal, ahogyan játszott a pozíciójában és tetszett az intenzitása a Lecce ellen. Rebic? Képes jobban teljesíteni. Megvan benne a minőség, hogy jól játsszon. Caldara? Még nincs a legjobb formában. Múlt szombaton egy félidőt játszott a Primaverában. Most is pályára lépett volna az erőnléti állapotának javítása érdekében, de nem állt készen a játékra. Kicsit fáradt volt és fájdalmat érzett az inakban. Ő egy fontos játékos. Remélem, hogy a lehető leghamarabb bevethető lesz. Amint készen áll a játékra, eldöntöm, hogy változtatok-e vagy sem.”

“Suso? Fizikailag jó formában van, tehát amint jobban fog teljesíteni, úgy a csapattársai is jobban fognak játszani. Amikor egy játékosomat támadják, akkor engem és a Milant támadják. Mivel a szezon közben vettem át a csapatot, így nem tettem ígéretet senkinek. Nem kötöttem kompromisszumot és egyetlen játékost sem emeltem ki. A döntéseimet az alapján hozom, hogy a játékosok hogyan teljesítenek az edzéseken a hét közben. Amíg Suso nagyobb garanciát ad nekem, mint mások, addig játszani fog. Amikor elveszítette a labdát, 30 méteren keresztül üldözte az ellenfelét, hogy visszaszerezze a labdát. Ez egyértelműen azt jelenti, hogy olyan fizikai állapotban van, hogy képes ezen a szinten játszani. A lehető legerősebb csapat pályára küldése mellett döntök. Nem vagyok előítéletes, a döntéseimet az edzéseken és a mérkőzéseken nyújtott teljesítmény alapján hozom meg. Ez minden. Paquetá? Labda nélkül jól mozog, de labdával azt várom el tőle, hogy vállalkozószelleműbb játékos legyen. Intenzitásra és kemény munkára lesz szükség az egész mérkőzésen.”

“Sorsolás? Minden meccsen bizonyítanunk kell. Nem aggódom a sorsolást illetően, csak a Roma elleni meccsre koncentrálunk. Trükkös lesz, de megvan a kvalitásunk ahhoz, hogy jól teljesítsünk. Az előző idényben a szezon aktuális pontján a Milan a negyedik helyen állt, tehát fel kell pörgetnünk magunkat. A célunk, hogy minden meccsünket megnyerjük, aztán a szezon végén megnézzük a helyezésünket. A Lecce ellen nem nyertünk és ez a tény azt mutatja, hogy nagyon sok dologban kell még fejlődnünk.”

“Mindenki tisztában van azzal, hogy a klubnak bizonyos ambíciói vannak. Egyikünk sem akar tíz éveket várni. Maldini egyértelmű magyarázatot adott a jelenlegi helyzetre. Mi vagyunk a Milan és magabiztosan akarunk játszani. Tudjuk, hogy mit akarunk és olyan csapattá akarunk válni, amelynek világos elképzelései vannak, intenzíven játszik és a győzelemre hajt.”

“Megpróbálom a játékosokat a természetes pozícióikba tenni. A proaktívabb megközelítést preferálom a passzívval szemben, de végül a játékosok jellemvonásai adják a legnagyobb benyomást. A játékosoknak könnyen meg kell érteniük a posztjukat. Fontos, hogy jól ismerjék és megértsék egymást a pályán. Minél nagyobb az összhang, annál nagyobb az esély az ellenfél legyőzésére.”

5 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Azért szomorú, ha már zsinórban harmadik edző állítja vagy sejteti, hogy Suso azért játszik, mert a többiek gyengébbek. Tehát ha szarul játszik még az is jobb, mint amit Samu vagy Borini mutat. Nem lennék az edző helyében, amikor padra ültetné Susot, de nem teheti mert csak még gyengébb kutyaütők vannak a helyére. Ezért ki a felelős? Mert az biztos, hogy nálunk az edző neve kuss, átigazolási ügyekben bizonyosan.