A Milan az átigazolási időszak utolsó napján a hivatalos honlapján bejelentette a hatodik és egyben utolsó nyári szerzeményét, Ante Rebicet.

Vasárnap délután szivárogtak ki az első híresztelések arról, hogy a Milan tárgyalásokat folytat a német élvonalbeli Eintracht Frankfurt együttesével Ante Rebic megszerzéséről. Néhány órával később a felek megállapodásra jutottak és a horvát válogatott játékos az esti órákban landolt Milánóban.

Rebic a délelőtti órákban sikeresen teljesítette az orvosi vizsgálatokat a Madonnina klinikán, majd részt vett az erőnléti teszteken és aláírta a szerződését a Casa Milanban.

A Milan a hivatalos honlapján jelentette be Rebic érkezését. A közlemény szerint a klub két évre vette kölcsön a vb-ezüstérmes támadót.

A MilanNews információi szerint a Milan 5 millió eurót fizetett Rebic kölcsönvételéért és 2021 nyarán további 20 millió euróért végleg megvásárolhatja. Állítólag bizonyos meccsszám elérése esetén az opció kötelező érvényűvé válik.

Rebic 1993. szeptember 21-én született Split városában, Horvátországban. A helyi RNK Split csapatában kezdte a pályafutását és 17 évesen mutatkozott be az első csapatban a horvát élvonalban.

A horvát játékost 2013 nyarán 4,5 millió euróért szerződtette a Fiorentina, azonban kevés játéklehetőséget kapott és mindössze 12 meccsen lépett pályára, ezeken 3 gólt szerzett. A firenzei alakulat ezt követően háromszor is kölcsönadta, előbb a Leipzignek, majd a Hellas Veronának és végül a Frankfurtnak, amely tavaly nyáron végleg megvásárolta.

Rebic a Frankfurt színeiben 100 tétmeccsen lépett pályára és 25 gólt szerzett illetve 12 gólpasszt osztott ki. A 25 éves játékos 2018 nyarán a horvát válogatott tagjaként világbajnoki-ezüstérmes lett.

Theo Hernández, Rade Krunic, Ismael Bennacer, Rafael Leao és Leo Duarte után Rebic a Milan hatodik igazolása ezen a nyáron.

12 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Theo Hernández,és Bennacer akik a kezdőbe érkeztek.Nem ez volt a legszebb nyarunk.Curtone távozott jött helyette Leao de ő még egy pár hónapig biztos csak a környezetet szokja.Eladni alig tudtunk,nyakunkon marad Samu is.Susonak ugytűnik bérelt helye lesz,Borini is jó hókuszpóknál szóval van itt baj nem kevés.De bízhatunk esetleg egy Hakan feltámadásában vagy Piatek elkapja a fonalat esetleg Ventura jól jön vissza a hosszú lábadozásból.Rodrigezt néha rossz nézni annyit b@lfaxoskodik szóval ott bízni kell Theoban.Duarte vajon játszik e az idén arra is kíváncsi leszek.Rebic-től azt se tudom már mire számíthatok.Krunic??Szóval inkább jött volna 2 minőségi ember egy csomó bizonytalan igazolás helyett.Hókuszpók Correát kérte,azt se kapta meg.A kezdőnk sajnos alig javult.Laonardo 70Milából hozott a kezdőbe 2 embert Paqitót és Piateket akikkel rögtön előrébb voltunk,így kellet volna haladni inkább.Ja és egy top edzőn nem kéne főleg spórolni.,,Az öreg Gáljani bátya besegíthetne még Maldiniéknek az tuti.

 2. Tulajdonképpen a 6 igazolásunk közül nekem mindegyik új név, soha életemben nem hallottam még róluk…kb. ilyen ismeretlen neveket olvastam az elmúlt években mondjuk a Genoa vagy a Cagliari átigazolási hírei között. Mondjuk így kb. velük is leszünk versenyben a 10-12. helyekért…

  • Mondjuk ez rád nézve kritika, mint foci drukker. 😀 Azért egy Real játékos, egy VB ezüstérmes Horvát válogatott (mielőtt megkérdeznéd: Alapember volt!) támadó és egy fiatal középpályás akit az Afrika kupa legjobbjának választottak (többek között Sané-t, Salah-t megelőzve)…. Én úgy gondolom lehet szidni az átigazolási guruinkat és szívesen teszem, de tény hogy hiányposztokat töltöttek fel viszonylag jó, fiatal játékosokkal.

 3. Mr Garrethnek adok igazat.
  Silva egy kutyaütő, Rebicben legalább van harci szellem, látszik a mozgásán, fordulékony, tartja a labdát, van benne kreativitás. Ő legalább helyzetbe tudja hozni magát, ha már a középpálya nem tömi labdával…
  Márpedig sajnos erre a képességére szüksége lesz!
  Jobban hiszek már a “kisebb” nevekben, mint a nagycsapatoknál padozó magas gázsijú bohócokban.
  Talán a Rebic-féle srácokban még van akarás…
  Szóval Isten hozott szeretett klubunknál!