Andriy Shevchenko szerint Krzysztof Piatek megérdemelten kapta meg a 9-es mezszámot és úgy véli, hogy az új vezetőség képes lehet újra versenyképessé tenni a Milant.

Shevchenko a Milan történetének egyik legeredményesebb csatára, ugyanis a piros-feketéknél töltött 8 szezonja alatt 323 tétmérkőzésen 176 gólt szerzett. A korábbi Aranylabdás klasszis 2012-ben fejezte be a játékospályafutását és három éve az ukrán válogatott szövetségi kapitánya.

Sheva nemrég a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában beszélt a Milanról, Piatekről, az új stadionprojektről, a vezetőségről és Marco Giampaolo kinevezéséről is.

“A klub mentalitása nem változott, Maldini és Boban a garancia. Jól fognak teljesíteni. Paolo sokat fejlődik igazgatóként. Magasak az elvárások, de úgy vélem, hogy Paolo és Zvone vissza fogja vezetni a Milant.” – nyilatkozta Shevchenko.

“Az új vezetőség jó dolgokat csinál, gondolok itt például az új stadionprojektre. A San Siro mindannyiunknak hiányozni fog, de ha minden jól megy, egy modern stadion épül a közelében. A dolgok idővel épülnek és nem csak a csapatról beszélek. EL-kizárásról? Azt gondolom, hogy a klub egy logikus döntést hozott a jövő szempontjából. Pozitív vagyok és igazi lelkesedést látok. Az olasz futballnak szüksége van a Milanra. A Calcio rengeteget fejlődött és Cristiano Ronaldo segített visszahozni a varázst, de ebből a szempontból a Milanra is nagy szükség lenne.”

“Piatek és a 9-es mezszám? Egyértelműen megérdemelte. Ahogy a Milanhoz jött, az ösztönei és az általa szerzett fontos gólok alapján nagyszerű benyomást keltett. Helyes döntés, hogy Kris vállalja a felelősséget egy ilyen nagy jelentőséggel bíró mez viseléséért. A Milannak csodálatos történelme van, ugyanakkor nagyon nehéz viselni a bőrödön. Ezt a szurkolók kötődése jól bizonyítja. Az utóbbi időben nem voltak ugyanazok az eredmények, mint korábban, ám mégis több ezer embert láttam Milanellóban az előszezon első napján.”

“Gattuso? A kötelességét tette és felnőtt a csapattal. Az út még előtte áll. Giampaolo? Olyan embernek tűnik, akinek erős elképzelései vannak, akár csak a Milan igazgatóinak. Giampaolo egy olyan edző, aki a játékával nagyszerű eredményeket érhet el. Nagyon felkészült edző és azt hiszem, hogy jó választás volt. A csapatnak identitása kell, hogy legyen, de mindenekelőtt győzelmek szükségesek.”

“Jelenleg világos és egyértelmű elképzelést látok a Milannál. Örülök Paolónak és Zvonénak, meg persze annak is, hogy Paolo fia meghívót kapott az első csapatba.”

1 hozzászólás