Néhány nappal ezelőtt hivatalossá vált, hogy Marco Giampaolo fogja irányítani a Milant a következő szezonban. Az olasz szakember a Sampdoriától érkezett és Gennaro Gattusót váltja a piros-feketék kispadján.

“Nagyon keményen dolgoztam, hogy megkapjam ezt a lehetőséget. A Milan az egyik legsikeresebb és legjelentősebb klub Európában. Ez egy nagyszerű lehetőség számomra. Boldog és motivált vagyok.” – mondta Giampaolo a MilanTV-nek.

“Hosszú volt az idáig vezető út, de nincs vége, mert soha nem ér véget. Azt kell mondanom, hogy jól kipihentem magam és alig várom a kezdést. Boldog vagyok, hogy új kalandot kezdhetek ennél a nagyszerű klubnál. Nagyon motivált vagyok. Boban és Maldini? A profizmusukkal, a szakértelmükkel és a szenvedélyükkel tökéletesen közvetíteni tudják, hogy mit jelent a Milanban játszani, a Milan edzőjének és a klub részesének lenni.”

“Kezdetben gyakran veszítettem mérkőzéseket a Milan ellen, aztán kezdtünk egyre jobb eredményeket elérni. Valószínűleg azért, mert elkezdtem versenyképesebb csapatokat edzeni. Sok csapatnál megfordult a tendencia és megváltozott a mentalitás. Még az úgynevezett kis klubok is arra törekednek, hogy nyerjenek a San Siróban.”

“A San Siróban mindig különleges és izgalmas játszani. Nem hiába hívják az olasz labdarúgás Scalájának. Azt hiszem, hogy ez Olaszország leglenyűgözőbb stadionja.”

“Az elmúlt években a Serie A versenyképesebb lett. Sarri és Conte visszatérésével, valamint számos nagyszerű edzővel az új szezon még versenyképesebb lesz, mint az előző. Kihívásokkal teli idény előtt állunk.”

“A Milan történelme azt mondja, hogy ez egy olyan csapat, amely mindig látványos és eredményes játékra törekedett vagy úgy is fogalmazhatunk, hogy minőségi futballal pozitív eredményeket ért el. A Milannak egyedülálló futball mentalitása van. Minőségi futballt játszva nyertek trófeákat. Nem vagyok olyan merész, hogy összehasonlítsam magunkat a régi Milannal, de a végső célnak ennek kell lennie.”

“A küldetésünk és az elképzelésünk, hogy szórakoztató és látványos játékkal mérkőzéseket nyerjünk.”

“Alig várom, hogy belépjek Milanellóba. Jó dolgokat hallottam az edzőközpontról és a környezetről. Valószínűleg az előszezon kezdete előtt Milanellóba megyek, hogy a lehető leghamarabb megismerjem. Köszönöm és Forza Milan!” – fejezte be.

Giampaolo július 9-én fogja megtartani első edzését a Milan vezetőedzőjeként.

LEGÚJABB BEJEGYZÉSEK A MILAN HÁZA TÁJÁRÓL

2 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. “A küldetésünk és az elképzelésünk, hogy szórakoztató és látványos játékkal mérkőzéseket nyerjünk.”

    Nekem ennyi elég is lenne!
    Nem őt vártam, de ha már így alakult, akkor FORZA MILAN!
    És remélem a fenti cél megvalósul.