2022. szeptember 27., kedd

Hat Primavera játékos készülhet az első csapattal?

-

A várakozások szerint jó eséllyel hat saját nevelésű játékos fogja megkezdeni a nyári felkészülést az első csapattal a Primaverából.

Marco Brescianini és Daniel Maldini

Véget ért a szezon, azonban július elején már rajtol a felkészülési időszak. A Milan második csapata számára nagyon rosszul alakult a 2018/2019-es idény, ugyanis a Primavera az utolsó előtti helyen végzett a bajnokságban, így kiesett az első osztályból.

A kudarc ellenére számos tehetséges játékos van a Primavera csapatban, akik vélhetően nyáron az első csapattal készülhetnek és bizonyíthatnak az előszezonban. A La Gazzetta dello Sport szerint Emanuele Torrasi (20 éves, középpályás), Marco Brescianini (19 éves, középpályás), Alessandro Sala (18 éves, középpályás), Gabriele Capanni (18 éves, szélső támadó), Frank Tsadjout (19 éves, csatár) és Daniel Maldini (17 éves, szélső támadó) is csatlakozhat az első csapathoz a felkészülési időszakra.

Tsadjout neve nem ismeretlen a szurkolók számára, ugyanis ebben a szezonban 10 alkalommal szerepelt az első csapat meccskeretében, azonban lehetőséget nem kapott. Az olasz csatár 20 meccsen 10 gólt és 3 gólpasszt jegyzett a Primavera bajnokságban.

Emellett a Gazzetta szerint a mindössze 17 éves Daniel – Paolo Maldini fia – is a felnőttekkel edzhet. Daniel idén 8 gólt szerzett a bajnokságban, míg a Viareggio kupán 2 gólt lőtt. Posztját tekintve nagyon otthonosan mozog a támadó-szekció bal és jobb oldalán egyaránt, emellett támadó-középpályásként illetve csatárként is bevethető.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

3 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

    • minden nyáron egy rakás fiatal edz az első csapattal. Így volt Cutrone esetében is. Ő bizonyított és végleg maradt az első csapatban. Az más kérdés, hogy ezeknek a srácoknak a nagy részük augusztus végére mire kezdődik a bajnokság visszamegy az ifibe, vagy pedig kölcsönadják alsóbb osztályba.

      Szóval nem kell paráznod, nem ők lesznek az erősítések.

      Igen, kiestek, és? Attól még lehetnek ott tehetséges játékosok. Tsadjout például úgy lövöldözte a gólokat, mint korábban Cutrone vagy Petagna az ifiben… A második csapatnál nem az a lényeg, hogy bajnokságot nyerjenek, hanem hogy minél több srác kerüljön fel a felnőttekhez.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS