Szombat este rangadó vár a Milanra a Serie A-ban, a csapat ezúttal a tabella első helyén álló Juventus otthonába látogat. Gennaro Gattuso a meccs előtti sajtótájékoztatóján beszélt a nehéz időszakról, a csapat formájáról és a Juvéról.

“A derbi után valami megakadt és nem tudtunk ragyogni. Magunk mögött kell hagynunk azt a mérkőzést még akkor is, ha az elmúlt évek egyik legfontosabb derbije volt. Jelen pillanatban nem tudunk mérkőzéseket nyerni és meg kell értenünk, hogy ennek mi az oka. A csapat egy kicsit veszített a mentális és a fizikai erejéből. A Juventus elleni meccs megfelelő időben jön, mert egy pozitív eredmény nagy mentális löketet adhat. Sok dolgot hallottam mostanában, de az igazság az, hogy mindenki egy célért dolgozik, hogy a Milant visszajuttassuk a Bajnokok Ligájába.” – mondta Gattuso az újságíróknak.

“Az Udinese ellen két csatárral játszottunk. Az egy olyan mérkőzés volt, ami ezt lehetővé tette. Balszerencsések voltunk Paquetá sérülésénél, mert pont akkor történt, amikor kezdek alakulni a dolgok a csapat számára. A Juventus már megnyerte a bajnokságot és csupán egyetlen bajnoki meccset veszített el ebben a szezonban, azt is két héttel ezelőtt. Megvan a helyes mentalitásuk. Tudják, hogyan reagáljanak a nyomásra és hogyan tartsák fent a magas tempót. A Juventus nagyon erős, de mindent el kell követnünk, hogy nagyszerű meccset játszunk velük. Kiváló teljesítményre lesz szükség, hogy megszerezzük a három pontot. Meg tudjuk csinálni és egy jó eredmény valódi fordulópont lehet.”

“Játékosok? Kessié a csapattal edzett. Romagnolinak volt egy kis láza, de rendbe jött. Conti a jövő héten fog visszatérni, ahogy Gigio Donnarumma is. Paquetá más történet, neki 20 napra vagy egy kicsit többre lesz szüksége a felépüléshez.”

“Nagy csalódottság van bennem, de szeretnék én is újra nagy szenvedéllyel haladni. Dühös vagyok, mert a legjobb sorozatunk után estünk el. Nagy vágyam, hogy visszavezessem a Milant a Bajnokok Ligájába. A szerződésem 2021-ig szól és a jövőm itt van.”

4 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Ha ezt a Juventust ez a Milan a mostani állapotában Torinóban meg tudná verni, az nagyjából akkora tett lenne, mint 6 éve a Barcelona elleni 2-0-s győzelem.

    Hogy egy olyan periódusban, amikor 3 meccsen 1 pontot szereztünk, miért jön jól a szezon legnehezebbnek tűnő mecccse a Serie A magasan legjobb csapata ellen, szerintem Gattuso sem tudja, de kezdem elfogadni, hogy őt nem az eszéért tartja a Milan.

    • A feltett kérdésedre van szten egy nyilvánvaló válasz: azért mondta Gattuso, hogy a legjobbkor jön a Juve elleni meccs, mert mást egyszerűen nem mondhatott Milan edzőként. Ő az edző, aki mindig, mindenkor, minden helyzetben tudja, hogy kell a meccset megnyerni, és soha nem fél vagy tart semmitől. Egyébként én is meglepetést érzek, ilyenkor szokott vmi tényleg bíztató eredmény kifutni. Gatta kötelező optimizmusától függetlenül.

      • Ja ha Gattuso be van szarva, akkor a csapat miért ne legyen, úgyhogy jobb ez a hozzáállás. Az mondjuk más kérdés, hogy én meg a szurkolók többsége nem hisz a pontszerzésben, de egy szoros küzdelem nem ártana és az is lehet önbizalom növelő. Plusz mostanra annyira elkényelmesedtek a fix 4. helytől, hogy lassan azt is bukni kell, hogy újra belendüljön a csapat.

  2. Az a baj hogy aki a juvéban padozik az fel lesz tűzelve mert végre játszhat…nállunk meg fizikális gondok is jelentkeztek mostansák nem csak mentális. Talán egy 0-0 jöhet. De merész elképzelés. Talán nem is a mi meccsünkért kell izgulni lehet jobbam járunk ha a többi csapat botlásáért szóritanánk