Gennaro Gattuso, a Milan vezetőedzője úgy érzi, hogy a csapat irányította a meccset a Fiorentina ellen, azonban nem sikerült kihasználni a gólhelyzeteket.

A Milan szombaton hazai pályán elveszítette a Fiorentina elleni bajnokit. A vendégek az első kaput eltaláló lövésükből gólt szereztek és ezzel megnyerték a mérkőzést.

“Minden bizonnyal ez egy nehéz pillanat számunkra. Vészhelyzetben voltunk a sérülések és eltiltások miatt, de nem tudok szemrehányást tenni a csapatomnak. Ezt az eredményt nehéz lenyelni. Nem voltunk élesek, de szerencsések sem. A csapat minden tőle telhetőt megtett és megpróbáltuk megnyerni a meccset. A nulláról állítottam össze a középpályát. A játékunk felépítésében egyértelműen jobbnak kell lennünk és ki kellett volna használnunk a területeket, amelyek előttünk voltak. Irányítottuk a mérkőzést. Sajnos amikor van négy vagy öt lehetőséged, akkor ezeket gólra kell váltani. Különösen akkor, ha ilyen fontos célkitűzéseink vannak. Az elmúlt három mérkőzésen csak egyszer tudtunk betalálni és kiestünk az Európa Ligából is. Ez egy nagyon nehéz pillanat. Meg kell értenünk, hogy mi nem működik és miért. Nyugodtnak kell maradnunk.” – mondta Gattuso a meccs után.

“Higuaín nincs a legjobb formában és ez igaz az egész csapatra. Tiszta fejjel kell játszanunk és nem szabad kifogásokat keresni. Játékvezető? Futballoztam és azt mondhatom, hogy az nem jó üzenet, ha a bíró 10 percen keresztül vitatkozik egy játékossal. Ez történt Castillejo esetében. A bírók tiszteletet várnak el, de ezt gyakran nem viszonozzák a játékosok felé.”

“Nem tudom azt mondani, hogy a játékosok rosszul teljesítettek. Többet tehettünk volna, de úgy játszottunk, ahogy kellett. Itt az idő, hogy ezt az időszakot magunk mögött hagyjuk.”

“Higuaín-Morata pletyka? Ezt a kérdést a klubnak kell feltenni. Pipita jelenleg nincs briliáns formában, de fontos játékos és teljes mértékben ki kell használnunk a benne rejlő potenciált. Egyetlen csatár sem boldog, amikor nem szerez gólokat, de az egész csapatnak vannak gondjai. Mercato? Ez nem az én feladatom. Ne kérdezzenek az átigazolási piacról egy elveszített meccs után, mert ez nem az én hatásköröm.”

22 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Lefordítanám Rino, ha nem haragszol, szóval: “az adhoc szar amivel a pályára küldtem a fiúkat, ezúttal sem ült sajna.”
  Semmi gond, még csak egy éve nem tudtad megszeretni se a támadást, se a védekezést. Ráérünk… Pénzünk sincs, elleszünk mi itt az olasz középcsapatok között még egy 4-8 évig. Veszünk egy két túlárazott szart még, hogy továbbtoljuk magunk előtt az adósságokat és büntetéseket és a nagy semmit. Jó lesz ez, ne aggódj már!

 2. Ha önszántából nem hajlandó lemondani, akkor ki kell rúgni Gattusót, mert ez így nem fog menni. Azok a csapatok, amelyek a BL-be igyekeznek, fejlődni fognak, a Lazio és a Roma is előbb vagy utóbb oda fog érni, és akkor ott van még a Samp meg a Fio.
  A Milanon sajnos semmiféle fejlődést nem lehet észrevenni, és ezt nem lehet a véletlenekre meg a sérülésekre fogni. Fel kell tenni a költői kérdést, hogy micsoda szakmai színvonalat képvisel Gattuso, ha hónapokkal később veszi észre egy olyan egyszerű lépésnek (a 4-3-3 működésképtelensége, illetve helyette 4 középpályásos rendszer bevezetése) a szükségességét, amire laikusok tízezrei már fórumokon felhívták a figyelmet?! A Milan a majdnem fél milliárdot érő keretével gyakorlatilag olyan szintet képvisel, mint egy kiscsapat, amely időnként képes egy bravúrgyőzelemre a “nagyok” ellen. Ez nem teljesítmény, erre nem szükséges több tízmilló eurót elkölteni, ugyanezt a “státust” el lehet érni tizedennyiből is.
  A meglepően sokak által képviselt, nagyjából úgy összefoglalható véleményt, miszerint “más sem tudna jobbat kihozni ebből a keretből”, akárhányszor hallom vagy olvasom, mindig meg kell mosolyognom, ugyanis teljességgel logikátlan okfejtés, ami könnyen belátható, csak végig kell gondolni. Ha a Bajnokok Ligájában egy bolgár csapat valakije erre hivatkozik, mert éppen most verte hülyére a PSG, a Barcelona vagy a Manchester City, az magyarázat lehet (egy esetleges lélektelen játékra még az sem feltétlenül). A Milan azonban simán a dobogón állna, ha azokat a meccseket, amelyeken a keret erőssége alapján egyértelmű esélyesként szerepel, csak egy kicsit jobb százalékkal behúzta volna. A fenti népszerű megállapítás egy Ancelottival megerősített Napoli vagy pláne egy Juve ellen esetleg elfogadható lenne (bár mint láttuk, azért a Napoli ellen is sikerült egy kicsit futballoznia a Milannak). Ha tehát a rossonerinek sorozatban nála EGYÉRTELMŰEN ERŐSEBB csapatokkal kellene játszania, amelyek ellen nem jönnek a győzelmek, szét lehetne tenni a kezünket: ez van, be kell látni, hogy a pénzbeli, ennélfogva a játékosok minősége közötti különbség miatt többre nem vágyhatunk. De aki a sorozatban jövő elfogadhatatlan eredményeket és játékot látva ezt a véleményt képviseli, vajon belegondolt abba, hogy a kijelentés mennyire nonszensz, amikor a csapat a félelmetesnek nem nevezhető Cagliari, Empoli, Atalanta, Torino vagy Bologna szintű csapatokat sem tudja megverni (sőt, ellenük kemény 4 gólra képes)?!
  A Milan 1-1 játékosra annyi pénzt költött, amennyit egy csomó közép- vagy kiscsapat két mercato alatt sem ad ki. Válogatott játékosok egész sora – nagyjából tucatnyian – játszik a Milanban; ezt a Serie A csapatainak legfeljebb negyede mondhatja el magáról.
  Gattuso védelmében sok dolgot el lehet mondani, hiszen nyilvánvaló, hogy erre a feladatra ő még nem elég, mély víz neki a Milan, ugyanakkor nyomás alatt kell dolgoznia. Segíti azonban a helyzetét, hogy összességében nem rossz képességű játékosokat kell edzenie. Hogy bizonyos játékosok nem ütik meg a Milan szintjét, az természetes, Sacchi Milanjában is voltak ilyenek. Mint ahogyan a Bolognában meg vannak olyanok, akik a Serie A szintjét sem érik el. Hogy a Fiorentina ellen nem volt olyan box to box vagy védekező középpályás, aki egyébként alapember, az Gattuso pechje, egyben azonban felelőssége is. Az ő döntése volt Montolivo mellőzése, és Mauri hanyagolása is, előbbi lehet, hogy tudott volna segíteni, utóbbinak pedig nem biztos, hogy 3 bajnokival kellett volna kiszúrni a szemét. A keretet használni kell. Ha nem teszi az edző, akkor az egyik játékos elfárad, megsérül, de akár el is tunyulhat, ha nem érzi a versenyhelyzetet. Az, aki nem játszik, demotivált lesz, nem lesz meccsrutinja, így pályára küldve pedig többet fog hibázni, aminek következtében róla az lesz a vélemény, hogy na, ezért ül ő a padon…
  Montolivo kapcsán az a véleményem, hogy amit korábban művelt (Seedorf), az alapján lehet, hogy megérdemli a padoztatást. Ha azért büntetik, mert nem akart eligazolni, az ezen a szinten kicsinyesség. Ilyen középpályás ínség esetén van az, hogy az üzlet felülírhat bizonyos elveket. Most az lett volna az üzlet, hogy a Milan megszerzi a 3 pontot, amivel a Lazio előtt marad, ráadásul leszakítja (8 pont) a firenzeieket. Jól megszívatta Gattuso Montolivót, hogy elküldte melegíteni, majd utána nem állította be. Ki nevetett a végén? Montolivo, akinek majdnem tök mindegy, mi lesz a Milannal. Ki szívta meg? Gattuso. A Fiorentina meg 2 pontra feljött a Milanra. Nevetséges, kicsinyes, szánalmas, nevezzük bárminek, de hogy nem profi klubhoz illő mentalitás vagy döntés, az biztos.
  Annak idején Boban, Leonardo vagy Seedorf iparkodott a bal oldalon, most Laxalt, aki olyan, mintha még sosem játszott volna nagy pályán. Volt, hogy percekig csak azt figyeltem, hogy Diego barátunk mit csinál, hová fut, kit támad. Azt sem tudta, hol van, semmi tudatosság nem volt abban, amit előadott. Néha a labdásra ment, néha kiment a szélre, néha középen próbálkozott, előfordult, hogy ment volna a balhátvéd pozícióba, majd észrevette, hogy ott már van valaki, ezért előrébb futott. Káosz. Hogy az uruguayi marad-e le folyamatosan a taktikai megbeszélésekről, vagy Gattuso ad neki szabad kezet a pályán, mint annak idején Rijkaard Ronaldinhónak vagy Guardiola Messinek, nem tudni. Laxalt a példa arra, hogy Gattusónak is van a csapatában néhány gyengébb képességű játékos, olyan, aki nem méltó a Milanhoz, de ettől függetlenül ez a csapat a kerete alapján bőven alkalmas arra, hogy a negyedik helyet megszerezze.
  Nyilván a pech faktor fontos egy edző értékelése során. Ugyanakkor a sok-sok peches mérkőzés már nem lehet véletlen. A “nem tudjuk berúgni a helyzeteket” mondat szinte minden sajtótájékoztatón elhangzik (a “nyugodtnak kell maradnunk” mellett), de Montella is nyugodt maradt, amíg ki nem rúgták.
  Vannak olyan problémák, amelyeket Gattuso nem tud megoldani. A (kreatív) támadójáték nem létező fogalom a Milannál. Ha Susót limitálják, akkor szinte nyert ügyük van az ellenfeleknek védekezésben. Múltkor egészen a félpályára tolták ki a spanyolt, meg is halt a támadójáték, nem is nagyon volt veszély a jobb oldalunkon. Mit gondol Gattuso? Pont a Serie A-ban ne tudnának a taktikusok ellenszert találni ekkora minta alapján egy ilyen sablonos támadójátékra, mint amit a Milan Susóval előad?! Lényegtelen, hogy a Milan helyzeteket dolgoz ki. Egyébként is úgy gondolom, a négy-öt (azaz átlagosan 20 percenként egy) lehetőség gyakorlatilag semmi. Ráadásul nem labdatartó ellenfelekkel szemben vagyunk képesek ennyire, hanem zömmel olyanokkal szemben, amely csapatok eleve feladják a labdabirtoklást, és a kontrákra rendezkednek be.
  Gattuso tehát nem tudja megszervezni a támadójátékot, immár egy éve. Ez nem a pech számlájára írandó. Ahogyan – szerintem – az sem, hogy szögleteknél semmiféle veszélyt nem jelentünk. Most már bőven túljutottunk a 100. (általunk rúgott) szögleten, és még mindig nem született belőlük egyetlen gól sem.
  Sokakkal ellentétben én úgy gondolom, meg lehetett adni Gattusónak az esélyt arra, hogy ebben az idényben is vezesse a csapatot, de nálam már bőven elfogyott a türelem. Gattuso szerintem nem az a fajta, aki csak úgy feladja a harcot, ugyanakkor lassan olyannak tűnik, mint a Gyalog-galopp fekete lovagja. Ha pedig nem mond le, akkor a csapat céljai elérése érdekében el kell őt küldeni. Ezzel a kerettel – ráadásul úgy, hogy szerencsére a két római csapat sem története legjobb szezonját futja – megint lemaradni a BL-ről iszonyatosan nagy blama lenne. Már az Európa-ligából való kiesés is szégyen volt – már akkor kivágtam volna Gattusót -, de őszintén szólva nem tudom, mire várunk. Ultimátum két kiesőjelölt ellen? Ha az megvan, minden oké? Ez lenne az értékmérő az AC Milannak és Gattusónak?! Mert ha ez, akkor tényleg ne a Bajnokok Ligájában gondolkodjon a vezetőség, hanem abban, hogy a táblázat első felében végezzen.
  Januárban már nem Gattusót szeretném látni a Milan kispadján.

  • Igen és Igen,

   Amivel én is kapcsolódnék az írásodhoz, az Suso, cserék, pontrúgások, Gattuso!

   Teljes mértékben felfoghatatlan, hogy nem veszi észre a mester, hogy Suso-t minden csapat egy hónapja már lejátssza a pályáról. Ezt egyszerűen még a vak is látja, csak az edző nem. Miért nem ad neki szabad kezet vagy teszi be Higany mögé közvetlen? Sajnos egy játékostól függ a támadásunk állandóan és mostanság a spanyolt rendre leszedik a pályáról.

   Cserék, azok borzalmasan működnek Gattanál! Nem érzi, mikor és kit kell pályára küldenie, de ami még rosszabb, hogy azt hiszi edzésen vannak a srácok egy Fiorentina ellen és a mérkőzés közben vált formációt?? Minek, hogy mikor még az alapban sem vagyunk képesek arra, hogy jól működjön a csapat. Akkora zavar keletkezett, főleg, hogy fent hagyja Calabriat a Milan jobb hátvédjét és a törököt védekező középbe? Hogy? Ennyire nem lehet taktikailag nulla edző. Pedig DE… Akik meg beállnák, azok meg tényleg azt sem tudják hol vannak. CSak nem értem miért hangoztatja Gattuso, hogy neki minden játékosára szüksége van, amikor kb egy éve csak azzal a 15 emberrel képzeli el a szezont…

   Pontrúgásokból még egy SPAL is jobb nálunk! Megkérdezném tőle, hogy miért mindig a spanyol adja be a szögleteket amikor maximum az ötösig eltudja rúgni a labdát? Másik, meg miért állva várja minden játékos a pontrúgásainkat az 5 méteres vonalon???? Be kéne robbanni, hogy lendületből érkezzenek a labdára!

   Véleményem szerint Gattuso egy taktikailag képzetlen tréner, nincs elképzelése, állandóan variál, mert kapkod és nem tudja mit, hogyan kéne csinálnia a csapatnál. Az, meg, hogy egy Frosinone ellen majd három szűrővel állunk fel, ahogy állítják a lapok meg egy vicc. Ebből az látszik, hogy az állását félti és nem a csapat érdekét jelenleg! Egy Frosinone és SPAL ellen kell mutatnia valamit? Ez azért a vezetőségtől is nevetséges? Komolyan ez a szint? Esetleg megverné a Milan 1 góllal őket akkor minden fasza?

   Ritkán mondok ilyet de ha az kell, hogy távozzon Gatta akkor kapjon ki a csapat holnap. Magától nem fog felállni az biztos. Maradjon meg nekünk csupa szív játékosként mint nagyon megégett és megbukott edzőként!

  • Számomra meglepő módon kihagytad a védekezést az amúgy jól látott, megfogalmazott írásodból. Tavaly pont az volt Gattuso érkezésének nagy előnye, hogy sikerült rendbe tennie a védekezést. Ez valamilyen oknál fogva mégis atomjaira hullott szét erre az idényre. Az elképzelhetetlen számomra, hogy ekkora különbséget jelenteni a Bonucci-Musa csere, bár tény, azért van különbség a két játékos között. Tehát még egy jól működő dolgot is sikerült a nyár alatt szétrombolnia a szakmai stábnak. Az számomra is érthetetlen ilyen “teljesítmény” után hogy lehet még ekkora türelem a vezetőedző felé, illetve ilyen nevetséges ultimátumokkal dobálózni.
   Valószínűleg az lehet, amit Milanka is ír lejjebb, egyszerűen nem érkezne kvalitásilag jobb edző a mostaninál, amit azért ugye nehéz lenne elképzelni…de valamiért mégsincs változás, pedig nem hülyék ülnek szerintem a vezetőségben sem.

 3. Srácok !

  Lemondani nem fog,mert azzal cserbenhagyná a klubunkat az életét !!!

  Erre a kispadra,ehhez a f@s felhozatalhoz és az irreális elvárásokhoz pedig majdnem reménytelen edzőt találni… jah nem…

  Jöjjöj Leekens ő elválalná fixen !

  Ha lesz edző akkor Rinó menni fog…..de nincs….

  • Nem! Nem és nem! Ez csak a Te képzelgésed, hogy gyenge a keret.. Ezek a játékosok sokkal jobbak annál, mint amit Gattuso kihoz belőlük..
   Továbbra sem tudod megmagyarázni, hogy a Fiorentina, Lazio, Roma, Torino, Olimpiakosz, Betis stb. kerete erősebb, mint a Milan, mert ez nem igaz.. Mégis úgy játszik a Milan, mintha kb. kiesés elől menekülő kis csapat lenne.. A Cagliari játékában több elképzelés van, pedig az ő keretük meg sem közelíti a Milanét.. Szóval lehet itt ekézni a játékosokat ( elismerem van akit jogosan ), de sajnos bőven benne van Gattuso keze abban, hogy ennyire leült a csapat és néhányan “elfelejtettek” focizni..

   • Szerintem azért a Romáé erősebb… A Lazio és Betis necces… Persze tudom, hogy a transfermarkt meg minden… de eszméletlenül túlértékelt jó pár játékos itt.Elég csak azt megnézni, hogy amikor elmegy egy”sztárocskánk”millyen csapatok tolonganak értük… Inkább le sem írom 😀 . De abban egyértelműen igazat adok, hogy akkor is le kellett volna győzni ezeket a csapatokat.És nem védem Gattát… Ha nem lesz 4. hely vagy már kilátástalan akkor mennie kell! De már lehet most kilátástalan…

   • A keretet én a BL-hez kevésnek,vékonynak,gyengének találom…sajnos az élet úgy rendezte,hogy igazam is lett – mert ezt nyáron én már előrevetítettem.

    A jelenleg rendelkezésre álló játékosok pedig kb. egy Seria B-s középcsapatnak felelnek meg !!! Vagy még az sem…..

    És nem akarom megmagyarázni,mert sajnos hétről-hétre látjuk… Rinó is hibás biztosan de a játékosok ebben jobban benne vannak mint Rinó…..sajna,de majd úgy is látjuk ha elküldik Rinót….

    • ” A jelenleg rendelkezésre álló játékosok pedig kb. egy Seria B-s középcsapatnak felelnek meg !!! ”

     Az ilyen kijelentésekkel, csak saját magad minősíted..
     Egyébként meg jó az ” Serie B-nek ” is.. Azért ezt egy “szakértőnek” illene tudni..

     • bocs elütöttem egy betűt…ez borzasztó szerencsére veled ez nem történik meg soha….

      A véleményem meg lehet ez ugye ? Megengeded nekem anélkül,hogy kóstolgass….

      írd a véleményed és pont…..reagáltam és pont ettől te még gondolhatod azt,hogy Maugli,bertóklacika,halilali és a többiek scudettora érettek avagy BL főtáblások….én elfogadom nincs ezzel gond – de azért gondolhatok mást ugye “szakértő” uram ??!!!

      no lapozz túl rajtam….

      • Nevetni tudok rajtad Edző Bá 😀
       A rendelkezésekre álló játékosokról beszélsz, majd felsorolsz három nevet..
       Ez így még mindig nem stimmel tisztelt ” Makkoshotykán fociztam és ha xar voltam elküldtek futni ” 😀
       Lapozni fogok, de ahhoz az kell, hogy végre észre vedd magad.. De hát sajnos Neked nem esik le, hogy már mindenki csak röhög az orbitális faxságaidon.. 😀

 4. Milanka2013! Azt értem, hogy szerinted ez a keret a BL-hez kevés. Ha úgy érted, hogy ezzel a kerettel semmire sem mennénk a BL-ben, esetleg igazat is adnék neked. Ugyanakkor amennyiben bejutna a csapat a BL-be, jelentősen erősítenének a kereten.
  Amennyiben a Milan keretét nem tartod elég erősnek a BL-hez, akkor tedd fel magadnak a kérdést, hogy – figyelembe véve, hogy a Serie A-ból 4 csapat automatikusan főtáblás lesz – a BL-t érő negyedik helyért – ha úgy vesszük, hogy a Juve, a Napoli és az Inter bír a három legerősebb kerettel – viaskodó csapatokat (ÉS CSAK EZEKET!!!) tekintve melyiknek a kerete elég szerinted a BL-hez! A jelenlegi Milan nincs egy súlycsoportban a stabil BL-résztvevő elit csapatokkal. De az üzleti szempontok alapján kialakított BL-rendszernek “hála” a Serie A negyedikje is odajut a húsosfazékhoz, még akkor is, ha úgy fest, legalább 40 pontot ver rá a bajnok (még féltávnál sem vagyunk, de a Juve már most 21 ponttal üti a Laziót).
  A lényegi kérdés tehát ez: ha a Milan kerete kevés a BL-hez, akkor a Romáé, a Lazióé, a Sampdoriáé, a Fiorentináé, esetleg a Sassuolóé elég? Mert 99% az esély arra, hogy e csapatok közül kerül ki a bajnokság negyedik helyezettje…

  • Nyilván nem erősebb bár szerintem a két római csapatnak mélyebb a kerete tehát erősebbnek gondolom – mivel náluk nincs a keret tele hulladékkal igaz a lazionál ugyanúgy nincsenek sztárok mint nálunk…a rómánál azért akad egy-két klasszis is…

   A pénz miatt nagyon fontos lenne a BL,ezt én is tudom az eredmény számomra másodlagos,mert kanyarban sem vagyunk a stabil BL csapatokhoz képest !!!

   A nagyobb box itt már inkább azon megy Rinóval mi legyen….én azt a tábort erősítem ha EDZŐ-t tudunk hozni menjen Rinó ha nem tudunk maradjon…. nálam Wenger sem az EDZŐ kategória !!!
   Conte-t utálom,de ő már EDZŐcske…határ eset nem szívesen de elfogadnám…nálam az edző itt kezdődik : Simeone,Tuchel,Klopp,Pochettino,Nagelsmann stb…. nos ha ilyen kaliberre van reményünk,akkor rúgjuk seggbe Rinót és üljön vissza a suli padba !!!

   De ameddig ilyen Leekens féle kóklerek…avagy pökhendi semmit nem nyert p..csök vannak a képben mint Wenger addig én ragaszkodom Rinóhoz !!!

   • Azért Tuchel, Nagelsmann vagy Pochettino sem nyerte szénné magát, ha jól tudom… 🙂 Az tény, hogy Wenger a legnagyobb sikereit nem mostanában aratta, de azért megérdemli a tiszteletet, ha másért nem, a Dixon-Adams-Keown-Winterburn négyesért, a veretlenül megnyert PL-szezonért (2003/2004), vagy a majdnem megnyert 2006-os BL-ért. Vagy azért, mert több trófeája van, mint Gattusónak nyert meccse a Milan élén… Capellót is tiszteljük, pedig az utóbbi tíz éve nem egy sikertörténet…

    • Nem valóban,viszont tettek le az asztalra már bőven….egyébként Dárdai-t is írhattam volna csak akkor mindenki megkövezne itt,pedig Palit pár év múlva nagyon nagy csapatok fogják akarni….már most is kerülgetik,csak tudják esélytelen…

     Bocs elfogadom,és el is ismerem Wenger dolgait…viszont én nem szeretem,és nem is tisztelem…sajnálom de én őt milánó környékén nem szeretném meglátni !!! Nagyon remélem Gazidis nem azért jött,hogy megágyazzon ennek a csigaevőnek….