Gól nélküli döntetlennel zárult a Milan legutóbbi mérkőzése a Torino ellen. Gennaro Gattuso, a csapat vezetőedzője a meccs után beszélt a teljesítményről, Gonzalo Higuaínról és Gianluigi Donnarummát dicsérte.

“Nem gondolom azt, hogy ez egy elszalasztott lehetőség lett volna, hiszen tisztában voltunk azzal, hogy a Torino egy kemény ellenfél és veretlenek idegenben. Kicsit küszködtünk az első 15-20 percben. Egyáltalán nem gondolom úgy, hogy rossz teljesítményt nyújtottunk volna. Biztos vagyok abban, hogy egy évvel ezelőtt elveszítettük volna ezt a meccset. Jelenleg a csapat mindent belead és ugyan sok a sérült játékos, de azt gondolom, hogy a körülmények ellenére jól teljesítünk. Tetszett a csapat játéka, mindent megtettek, amit kellett. Védelem? Így kell folytatnunk. Védekezésben még többre vagyunk képesek, de valóban nagyon jó, amit csinálunk.” – mondta Gattuso.

“Gigio Donnarumma kiváló volt az első félidőben és lenyűgöző védést mutatott be.”

“Castillejo és Calhanoglu két különböző típusú játékos, Samu valóban gyorsabb és lendületesebb. Elégedett vagyok Castillejo teljesítményével, jól szállt be a meccsbe. Hakan jól teljesített az edzésen és tudom, hogy nagy segítségére lehet a csapatnak. Higuaín? Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a meccs előtt két nappal tért vissza edzésbe. Részben jól játszott, csak a gól hiányzott. Kicsit formán kívül van, mert hátproblémái vannak és fájdalommal játszik. Várnunk kell, hogy jobb állapotban legyen.”

“Bakayoko? Kezdetben sok nehézségei akadtak taktikai szempontból és sok labdát veszített. Keményen dolgozik és nagyon sokat fejlődött. Ő egy csendes srác.”

8 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Egyet kell érteni, tényleg nincs épkézláb csapatjáték. Sajnos évek óta, és a csapat taktikai felkészültsége Gattusoval sem változott. Kezdve azzal, az előző írásra reagálva, hogy szegény Calha NEM SZÉLSŐ !!! Igazából akkor tudott eddig jól játszani, amikor a pálya közepén passzjátékra volt lehetősége. Ott ahol és ahogy van tényleg nem sok értelme van szerepeltetni. Én nem adnám el, inkább a helyét kellene megtalálni, bár ki tudja hogy a kis brazil érkezésével hogy akarnak vajon a pályára felállni.

 2. “Kicsit küszködtünk az első 15-20 percben. ”
  Segítek Rino ! Nagyon küszködtünk az első 70-75 percben ! Így lett volna a helyesebb megfogalmazás !
  Ha Higuainnak derékfájdalmai vannak, akkor minek játszatjátok ? Samu tök egészséges volt, biztos sokkal többet tudott volna hozzátenni a csapat játékához. Bakayokiról,és Dunyharuháról alkotott véleménnyel egyet értek, de a tröbbivel nagyon nem. Főleg a török kapcsán. Több hete világos,hogy semmi pluszt sem tud hozzátenni a sikeresebb szereplés érdekében. Teljesen átlagos játékos. Susot is felpofoznám úgy néha ilyen teljesítmény után.

  • Mondjuk az elég kiábrándító, h sokan Susót veszik elő egy ilyen meccs után. Persze, nem volt túlságosan jó, de a 10 mezőnyjátékos közül nehéz kettőt is mondani, akik jók voltak. Suso legalább próbálkozott, bár támadásban hozhatott volna jobb döntéseket is. Vicces, hogy pont azt veszik elő, aki három hónapig a hátán vitte a csapatot és toronymagasan a legjobban játszott. Ehhez képest Calhanoglu hónapok óta azt sem tudja, hogy mi van és az Olympiacos elleni meccsén kívül olyan szinten gyatra, nulla teljesítményt nyújtott, hogy az nem kifejezés. Nekem nagy kedvencem a török, de ez értékelhetetlen. Ő sokkal többet tud ennél, az biztos.

   • Szerintem Mazzari győzött taktikailag. ennyi történt és egyet is értek veled.
    Hakan mindig is szenvedett a szélen, de Bona-val tudták váltani egymást. Most már csak a szenvedés maradt. Ettől ő lenne a szar? Nem hiszem. 🙂 Ahogy Suso sem bűnbak azért mert egyre fáradtabban mozog, illetve remekül megfogták. Egy ilyen jól szervezett csapatot nem tudunk egyénieskedve megverni az egyértelmű.

   • Pont azért találják meg szerintem, mivel ugye a hátán vitte a csapatot, ezért szembetűnőbb, ha szürkébb. Olyankor persze senki se volt elájulva a játékától, amikor ment neki, hiszen “ezt várjuk tőle”… 🙂 Ilyeneken fölösleges fönn akadni, a szurkolók már csak ilyenek.

 3. Agresszív letámadós “pressing” taktika, gyors labdajáték, egyérintőzés, kényszerítőzés….Sok alapvető futball elem hiányzik. De hiányzott az előző edzők játékából is.
  A keret alkalmas és viszonylag kreatív. 1-2 igazolás és 2 fronton is tökéltesen lehet játszani. Ha a Torino és a Betis megtalálja Gattuso ellen a megfelelő ellenszert akkor nem kell a játékosokat hibáztatni, és felesleges magyarázkodni.

 4. Sziasztok èn nem Susot ès Hakant vennèm elő. Tèny, hogy a török gyenge teljesítmèny nyújt de a szèlen azt is fog sajnos mert rohadtul nem az az erőssège ami egy szèlsőnek kellene. Ezèrt mutat jobb játèkot ott Samu mert ő oda való. Samunak többet kellene játszania ès leszarom kinek a kontòjára Hakan(helyett) vagy Suso(cserèjekènt).

  Paqueta vajon labdaszerő kp lesz aztán csodálkozunk, hogy szarul teljesít, elmegy az önbizalma, vègül pedig lesèrül mert bedarálják a zerge testèt????

  A kerethez kène igazítani a játèkot ès nem fordítva. Akinek meg nincsen helye attól sajnos meg kell válni aztán kimondottan posztra igazolni!!