A Milan vasárnap idegenben 1-0-ra megnyerte az Udinese elleni bajnokit, miután a 97. percben Alessio Romagnoli betalált az ellenfél kapujába. A találkozót követően Gennaro Gattuso nyilatkozott.

“A győzelem örömet okoz, de akkor is boldog lennék, ha 0-0-s döntetlennel ért volna véget a meccs. Erőnléti szempontból az Udinese az egyik legerősebb csapat a bajnokságban és kemény meccs volt. A második félidőben jól teljesítettünk és jobbak voltunk. Bakayoko egy egészen más alternatívát adott nekünk. Általában hátulról szeretjük felépíteni a támadásokat és most nyomás alá helyeztük az ellenfelet. Boldog vagyok a mérkőzést illetően, mert nem volt könnyű így játszani a Dacia Arénában. A csapat jól tartotta magát tekintve, hogy nagyon sok sérült játékosunk van. Castillejo és Borini is nagyszerűen szállt be csereként.” – nyilatkozta Gattuso.

“Úgy gondolom, hogy megérdemeltük a győzelmet. Az Udinese fizikailag nagyon erős, agresszív és veszélyes. Tetszett a teljesítményünk és a hozzáállásunk. Reméljük, hogy hamarosan felépül Higuaín, Calabria, Calhanoglu és Bonaventura is.”

Romagnoli góljánál a partjelző lest jelzett és a játékvezető először érvénytelenítette a gólt. Továbbá Gattusót elküldték a kispadtól, mivel elhagyta a technikai zónát és hevesen reklamált a partjelzőnél. Később a videóbíró segítségével érvényes lett a Milan gólja, hiszen szó sem lehetett lesről a gólt megelőzően.

“Csak odamentem a partjelzőhöz, aki felemelte a zászlót. Mivel elhagytam a technikai zónát, ezért helyes döntés volt, hogy a játékvezető elküldött a kispadtól.”

“Szerencsések voltunk, hiszen nem gyakran látunk olyat a Serie A-ban, hogy a gólt megelőzően öt passz is összejön a tizenhatoson belül. Amikor helyzeteket alakítasz ki, akkor muszáj azokat gólra váltani. Castillejo? Többet várok el tőle, még akkor is, ha ezúttal fenomenális volt. Elégedett vagyok a játékosok teljesítményével. Örömmel tölt el a csapat kitartása és tetszett a gólunk. Sok játékosunk nem bevethető sérülés miatt, így mindenkitől extra teljesítményre van szükség. A védők és a középpályások is jól teljesítettek. Soha nem könnyű Lasagnával és De Paullal szemben, de a védelem jól mozgott.”

“Úgy döntöttem, hogy Musacchio pihenőt kap és Zapata jól játszott. Higuaín? Azt hittem, hogy rúgást kapott, de valójában enyhe fájdalmat érzett a hátában. Korábban már volt ilyen problémája. Értékelni fogjuk az állapotát és reméljük, hogy semmi komoly.”

11 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. “Erőnléti szempontból az Udinese az egyik legerősebb csapat a bajnokságban és kemény meccs volt”

  “Az Udinese fizikailag nagyon erős, agresszív és veszélyes”

  Csak jelezném,hogy az Udinese 16.!!!! a bajnokságban,ha ők ilyen kemények,akkor mit mond a közvetlen riválisainkról -Lazio,Ata,Fior,Roma-,ezek a csapatok akkor verhetetlenek számunkra?
  Ezt a rohadt kishitűséget kellene már levetkőzni;nekünk mindenki komoly ellenfél?
  Igaza volt Leonak,hogy nincs meg bennünk a “nagy csapat” attitűd és ez Gatta hibája is;az ilyen csapatok ellen úgy kell pályára lépni,hogy MI VAGYUNK A MILAN ÉS BEDARÁLJUK ŐKET!!!!!
  Kell az ellenfelek tisztelete,de ez már a ló másik oldala…..

  • +1
   Samu elég gyengusz volt, nem tudom mit nézett.
   Bakayoko új lehetőséget adott az ,amúgy is körülményes játékunk ,további komplikálásához és lassításához.
   Kíváncsi volnék ,ha tényleg 0-0 lett volna, ő volna -e még az edzőnk és , mennyire örült volna a remek eredménynek. Ha annyira boldog volt addig is, miért tört elő belőle a szaladok reklamálni feeling a gólnál?
   Össze-vissza beszél szegény már Ő sem tudja ,mekkora csapatot vezényel.

 2. Szerintem rendben van a nyilatkozat, bár én is furcsálom h erőnlétileg erős lenne az Udinese. Gyakorlatilag a 70. percben minden erejük elfogyott és menni alig bírtak. Utána jött a szokásos időhúzó, favágó stílus, ami által nem a fizikálisan legerősebb, hanem inkább a leggusztustalanabb csapat jelző illene rájuk.

  Bár ami az erőnlétet illeti, csak ebből az egy meccsből tudok kiindulni, mivel nem láttam az Udinese eddigi meccseit hogy ott milyen volt az erőnlétük.

  Ami a legjobban zavar h egyesek úgy beszélnek Gattusóról, mint valami jöttment senkiről. Mihajlovic vagy Montella nem kapott ilyet a nyakába, pedig ők aztán… Hányinger kerülget, amikor senkik a klub egyik legendáját pocskondiázzák. Persze én nem vagyok se edző, se szakértő, szóval nem is az én véleményemre kell adni, hanem mondjuk az egyéniségek szavára, akik elismerően beszélnek Gattusóról. Persze a muharöcsögei Gyurma Gyuri mindent jobban tud a fotelből, mint Gattuso.

 3. Egyet kell, hogy értsek SempreMilan szurkolótárssal..
  Hogy milyen edző Gattuso, arról mindenkinek megvan a véleménye.. Nem kérdés, hogy mindenki jobb, látványosabb, eredményesebb játékot szeretne látni.. Ettől függetlenül a 4. hely, azért nem olyan rossz.. Sőt!!! A Szezon végén szerintem ezzel a helyezéssel mindenki kiegyezne..
  Ami viszont nagyon bosszantó az, ahogy itt néhány szurkoló milyen stílusban beszél Gattusoról.. Lehet a munkájáért szeretni vagy nem szeretni, de a tiszteletet illene neki megadni.. Ez nagyon sok szurkolóból hiányzik… A TISZTELET!!!!

  • Mindig elégedetlenség van, mert a múltból táplálkozik mindenki és nem veszik észre, hogy nem vagyunk a toppon már régóta és oda nem lehet csak visszaugrani egyik napról a másikra, hanem egyesével kell lépcsőzni felfelé. Lesznek még buktatók, de mostanában látszik már a remény szikrája, mert egy küzdő csapatot hozott össze Gattuso, akiknek lehet szurkolni. A nyilatkozatokból pár információ fontos csak, hogy mennyire komoly Higu sérülése vagy hasonlók, a többi szöveg csak sablon és udvariaskodás. Sok emberből hiányzik a tisztelet, de Gattuso ebből is példaértékű, mert a 16. helyezettet is megdicséri, tanulhatnának ebből, de még csak észre sem veszik, hogy miről van itt szó.

 4. Gatta szapulása nem értem miért téma akkor, mikor győztünk. Már semmi sem jó ? Persze nem vagyunk olyan acélosak, az szent, a játékunk sem szemkápráztató,de legalább nyertünk !
  Samu játéka igen is lendületet hozott a játékba,én is szívesen látnám többet ! A csapatnak,és azon belül a játékosoknak csak a siker adhat önbizalmat. Főleg a kemény meccseken való siker,és az olyan is,mint az Udinese elleni ! Az edzéseken való papolás,meg a mentális felkészítés mit sem ér, ha mellette zakó zakó hátán jön. Ha vannak győzelmek,akkor lesz önbizalom is !
  Az erőnléttel kapcsolatban pedig nehogy már a 16. helyezetthez kelljen mérni az erőnlét mértékegységét. Jól nézünk ki. Bár Montella idejében lehetett volna, de most..??
  Hétvégén jön a Juve, kíváncsi leszek kik fognak játszani Betisben !
  Forza Milan !