A Milan kétszer is vezetett a Sampdoria ellen és végül sikerült 3-2-re megnyerni a meccset. A találkozó lefújását követően Gennaro Gattuso elégedetten értékelt.

“Egy olyan csapatot sikerült legyőznünk, amelynek zseni edzője van és a meccsen nyomást gyakoroltak ránk. Láttam néhány pozitív dolgot a csapatomtól, mint például a karaktert és az elkötelezettséget. Nem volt könnyű és köszönöm a játékosoknak. Beszélhetünk egyszerűen a formációról, de még mindig sok mindenben javulnunk kell, azaz védekezésben és támadásban egyaránt. A mai teljesítmény elfogadható volt, mert egy nagyon erős ellenféllel néztünk szembe. Ez mindenképpen egy jó jel, de most fejben már a szerdai mérkőzésre kell összpontosítani, amely döntő fontosságú meccs lesz számunkra.” – mondta Gattuso az újságíróknak.

“Suso? Nem szeretek külön egy-egy játékosról beszélni. Szeretnék köszönetet mondani mindenért a játékosaimnak, amit értem tettek. Stabilabbnak kell lennünk, de így is képesek voltunk három gólt szerezni a Samp ellen, amely idáig a szezonban csak négy gólt kapott. Még legalább hét ilyen teljesítmény szükséges, hogy fordulópontról beszélhessünk. Hinnünk kell abban, amit csinálunk. Köszönettel tartozom a közönségnek is, akik nem kifütyültek, hanem támogattak minket.”

“A feszültség normális, ha elveszítesz egy Inter elleni meccset, majd kikapsz az Európa Ligában. A meccs előtt 23 éhes oroszlánt kértem és ehhez minőség is adódott. A Sampdoriát nem lehet csak keménységgel legyőzni. Sikerült három gólt is szereznünk ellenük. Ez egy csodálatos meccs volt. Felállás? A 4-4-2-es formációban játszottunk, de Suso és Laxalt nem úgy mozogtak, mint tipikus szélsők. Jól teljesítettünk. Bonaventurát elveszítettük, de őt leszámítva az egyik legerősebb csapatunk játszott. Nem tudom, hogy ez egy fordulópont lesz-e, nekem csak arra kell koncentrálnom, hogy a legjobbat hozzam ki ebből a csapatból. A szurkolók, a média és a klub sokat vár tőlünk illetve tőlem.”

“Köszönöm a játékosoknak a karakteres és minőségi teljesítményt. Folytatjuk a munkát, hogy egyre jobbak legyünk.” – tette hozzá.

Diego LAXALT: “Mindannyian nyerni akartunk és ez egységesen érződött már az öltözőben is. Szerdán így kell folytatnunk. A Sampdoriának az első félidőben több területe volt, de sikerült megtalálnunk a ritmust és visszavágtunk. A második félidőben a védelmünk szilárdsága volt a legfontosabb és ez vezetett ahhoz, hogy megnyertük a meccset. Posztom? Mindig készen kell állnom, a védelemben és a középpályán is tudok játszani. Genoa? Jó futballt játszanak és fizikailag erősek. Keményen kell dolgoznunk.”

Patrick CUTRONE: “Az edző szavai boldogsággal töltenek el, de a mérkőzésen mindannyian segítettük egymást, különösen a védekezésben. Bebizonyítottuk, hogy egységes csapat vagyunk. Nagyon jól érzem magam Higuaínnal a támadósorban, ő egy nagyszerű játékos. Sokat kommunikálunk egymással, a meccseken és az edzéseken is. Aranyat érnek a tanácsai számomra. A meccs elején kicsit szenvedtünk, de megtaláltuk az egyensúlyt és otthon tartottuk a három pontot. A saját közönségünk előtt gólt szerezni egészen leírhatatlan érzés. Kivételes szurkolóink vannak, akik mindig közel álltak hozzánk és ezt köszönjük nekik. A Genoa elleni meccs alkalmával lehetőségünk lesz felzárkózni az első négyhez a tabellán.”

2 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. A szerdai meccs fontosságában nagyon igaza van Gattusonak.
    Remélem Bonaventurát jegeli még egy darabig, hogy észhez kapjon !
    A leg fontosabb szerdán az lenne, ha kívánhatok ilyet, hogy NE KAPJUNK GÓLT !
    Remélem meghallgatott a mindenható,mert a védők már hetek óta nem hallgatnak rám !
    Forza Milan !