Megtörtént a hivatalos bejelentés, távozik a saját nevelésű játékos.

A 20 éves középpályás 2016 áprilisában mutatkozott be a Milanban egy Carpi elleni bajnoki mérkőzésen. Az első szezonja nagyszerűen sikeredett, azonban az előző idényben többnyire cserejátékos volt.

A Milan a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Locatelli kölcsön+kötelező vásárlási joggal a Sassuolóban folytatja pályafutását. A hírek szerint a Milan mintegy 2 millió eurót kap a kölcsönért és jövő nyáron további 10 millió eurót fizet a Sassuolo, emellett a szerződésben egy 2 millió eurós bónusz szerepel.

“A Milan bejelenti, hogy kölcsönadta Manuel Locatelli játékjogát a Sassuolónak egy kötelező vásárlási joggal. A klub szeretné megköszönni a játékosnak a Milan iránt mutatott profizmusát és elkötelezettségét, továbbá sok sikert kíván a további pályafutásához.”

Úgy tűnik, hogy Locatellire nem lesz visszavásárlási opciója a piros-feketéknek.

13 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Nagyon sajnálom a távozását. Kár így elkótyavetyélni egy tehetséges játékost, aki ráadásul saját nevelésű. Egyébként egészen egyszerű oka van a távozásának. Játszani akart, ami itt nem adott. Hiába akarta a klub megtartani, ő menni akart. Érthető, hiszen 20 évesen nem a cserepadon kell ülni. Az idő majd megmondja, hogy jó döntés-e az eladása.

  Az ő távozásával nagy az esély arra, h lesz valami nagy dobás a következő nap. Necces lenne nekivágni egy ilyen középpályával a szezonnak. Kessié, Bakayoko, Biglia, Bonaventura. Ez nagyon vékony, tekintve h Mauri, Montolivo és Bertolacci duplanulla.

 2. 1. Ez aprópénz érte… 14 millió € összesen? Ne vicceljünk már!
  2. Kellett volna a visszavásárlási opció; nagy merészség így eladni őt…
  3. És ez akkor gondolom azt jelenti, hogy Bertolacci marad, mert 4 kp-val durva lenne 1 szezon. Azért kíváncsi lennék mivel győzte meg Bertolacci Gattusót, hogy ő jobb, mint Locatelli… Jack, Biglia, Kessié, Bakayoko, Bertolacci… háát… nem tudom…!
  További sok sikert…!

  • Egyet értek. Megint majmot csinálunk magunkból. 12 millákkal szarakodunk aztán meg a tízszeresét adnánk némelyik nagyreményû szerb majomért. Ez és Antonelli ingyen való elpasszolása(és amúgy elpasszolása)bosszant. Ja meg Zanaletto….

 3. Ez vicc…annak is rossz !!!

  Azért 4 nap alatt kizárt,hogy igazoljunk 3 kp-t jah meg nincs is miből,mivel ingyen vagy potom zsetonért mentek el tőlünk….

  Remélem Leonardo tudja mit csinál,mert nekem eddig ez ámok futásna tűnik……

 4. Nem értem miért nem egy sima kölcsönadás és kész,játszik egy évet és visszajön.120 millióért akarunk igazolni és lepasszoljuk Locatellit tizenpármilláért??alig vagyunk középen be kellet volna építeni,játszatni,adni neki még egy évet és kiderült volna hogy mi lesz belőle.Leonardo maga mondta nemrég hogy Locatelli szinte Milanelloban nőt fel,erre így oda adjuk.Szóval nem értem, de csak szakemberek dolgoznak ott.De nem tűnik jó üzletnek.De ha ő eligazolt akkor remélem a láthatatlan Mauirit is eltüntetik.Akkor meg már tényleg alig vagyunk középen és Biglia sem a jövő az tuti,,,, muszáj venni még valakit.

 5. A folyamatos teljesítmény kényszer miatt esélyük sincs a rendszeres játékhoz egy Milanban, akinek az első 4 hely egyikét kell megcéloznia bármilyen a csapat körüli helyzet. Primavera egy vicc, semmire nem jó, ott nincs fejlődés. Sokkal többre mennének a tehetséges fiatalok, ha második-harmadik vonalban fiókcsapatokban játszhatnának. Így-is, úgy-is oda mennek kölcsön. Jelen rendszerben a kiscsapatnak nem érdeke sem a kölcsön, sem a visszavásárlási opciós szerződés. Többek között ettől szenved az olasz utánpótlás.

 6. Kicsit túl hypoljátok. Ha nem lövi meg élete 2 gólját, senki nem is beszélne róla…

  Év közben orrba-szájba fikázták az emberek nagy része, most ezek az emberek vernék bele a falba a vezetőség fejét..

  Fura egy állat a szurkoló..

 7. Én, nagyon örülök, hogy elment. (Két egyeneset nem tudott a labdába rúgni.)
  Csak porfogó volt a pályán. Amikor kezdett, már éleztem a kést, a középpályán semmit sem ér! Sem előre, sem hátra…
  A Sassulo (vagy Bologna, stb…) az Ő szintje, olyan csapat, amelyik ott lesz a Serie A 7-8-9-10, (vagy lejjebb) helyén valahol.
  Nagyon jó döntés volt, hogy eladták, előbb kellett volna.

  Tudjátok milyen számomra Locatelli?
  Mint a Formula 1-ben David Coulthard volt. Úgy vonult vissza, hogy micsoda tehetség. Az, csak sohasem jött ki a tehetsége. Számomra ilyen Locatelli is.