Romagnoli hosszabbított, 2022-ig írt alá – hivatalos

14

Kedd délután a Milan bejelentette, hogy meghosszabbította Alessio Romagnoli szerződését.

Az utóbbi hetekben az olasz sajtó előszeretettel cikkezett Romagnoli lehetséges távozásáról és a Juventus érdeklődéséről annak ellenére, hogy a játékos és a Milan között folyamatban voltak a tárgyalások a szerződéshosszabbításról.

A klub megnyugtatta a szurkolókat és eloszlatta a kétségeket Romagnoli jövőjét illetően. Az olasz válogatott hátvéd biztosan marad a Milanban és további két évvel, azaz 2022 nyaráig hosszabbított. Ezt a piros-feketék a hivatalos honlapjukon jelentették be. A 23 éves védő Marco Fassone és Massimiliano Mirabelli társaságában írta alá új kontraktusát a klub főhadiszállásán, a Casa Milanban.“Alessio Romagnoli 2022. június 30-ig meghosszabbította a szerződését a klubbal.” – olvasható a közlemény az acmilan.com-on.

Romagnoli 2015 augusztusában érkezett az AS Romától mintegy 25 millió euróért és azóta 111 tétmérkőzésen viselte a piros-fekete mezt. Az olasz védő egyértelműen kulcsember a csapatban és az idei szezonban 42 tétmeccsen lépett pályára, ezeken 3 gólt szerzett.

[adrotate banner=”32″]

14 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  • Szerintem erős túlzás az, hogy hullámvasutazott. Biztosan akadtak gyengébb mérkőzései, de egész évben nagyon stabilan teljesített. Az más kérdés, hogy Bonucci feljavulásával még szembetűnőbb lett ez, de szerintem ne keverjük össze, Bonucci hullámvasutazott.

  • Ez abszolút nem igaz. Pont fordítva volt, tehát Romagnoli teljesítménye egyre jobban javult és ez után kapta el Bonucci a fonalat és nőtt fel hozzá. Ezt a diginél is állandóan hangoztatták és ez a megállapítás már akkor is szúrta a szemem, mert hülyeség. Bonucci óriási hibákat követett el, de néhány hónap után rendbe jött. Romagnoli pedig viszonylag stabil volt végig.

   Egyébként az igaz, hogy Romagnoli jobb szezont futott, mint Bonucci. Ez annak is tudható be, hogy lekerült Romagnoli válláról a nyomás, tehát jött egy vezér a védelembe és így sokkal felszabadultabban tudott játszani.

 1. Mondjuk az, hogy hosszabbított még nem jelent sokat.
  Ez nem jelenti azt, hogy semmiképp sem adjuk el….

  A lényeg a Bonucci – Romagnoli duónak sokáig együtt kell maradnia.
  Nincs Baresi-nk, Maldini-nk, Costacurta-nk, de még csak Silva-nk se akitől tanulhatna.
  Bonucci az aki mestere lehet ROmagnoli-nak.
  Remélem Mancini is ezt a belső védőpárost fogja preferálni a válogatottban.

  Jót fog tenni a MILAN-nak is és a válogatottnak is.

 2. Fontos lépés a jövő felé. A védő 4-est nem kell megbontani, az ami a szezon végére elfogadhatóan működött. Bonucci-Romagnoli páros pedig jól működik. Okos döntés volt hosszabbítani vele, és Alession is úgy látszik tényleg örömmel marad.

 3. Négy remek belsô védônk van.
  Úgy gondolom,hogy a Bonucci-Romagnoli és a Zapata-Musacchio védô párosokat lehetne nagyobb rendszerességgel rotálni, talán az morál és fizikum szinte is jót tenne a csapatnap.
  Egyértelmû h elôbbi duó erôsebbnek számít, de a kolumbiai-argentin kettôs sem gyenge ,fôleg úgy h ôk már játszottak együtt még anno a Villarrealban.
  Csak szegény Gomezt sajnálom… Több volt ebben a srácban még mindig ezt mondom.

  • Teljes mértékben egyetértek. Reméljük, hogy ezt Gattuso is látni fogja. Ha indulni fog a csapat az Európa Ligában, akkor simán lehet változtatni és rotálni, a védelemben kifejezetten vannak alternatívák. Fogtuk a fejünket rendesen, amikor a Napoli elleni meccsen csak Zapata és Musacchio volt bevethető, erre tanárian lehozták a meccset Olaszország egyik legjobb támadósorával szemben.

   Calabria/Abate/Conti – Bonucci/Zapata – Romagnoli/Musacchio – Rodriguez/Strinic

   Én nem igazán engedném el Abatét sem. Januárig mindenképpen várni kellene vele, mert Calabria is elég fáradékony és kérdéses, hogy Conti mikor tér vissza és milyen állapotban lesz. Nálam egyértelműen Calabria lenne a kezdő jobbhátvéd poszton, aztán majd kiderül, hogy Contival mi a helyzet. Bár az Európa Ligában gyengébb csapatok ellen (főleg amikor előnyben vagyunk) simán lehetne hozni Bellanovát a Primaverából, nagyon jó a srác.