Gattuso szerint nagyot kockáztattak a győzelemért

22

A Milan egy fordulatos mérkőzésen újabb győzelmet aratott a bajnokságban, ezúttal a Chievo ellen. A rossoneri a legutóbbi 5 bajnoki meccsét megnyerte, egyedüli együttesként a Serie A-ban. Gennaro Gattuso, a csapat vezetőedzője szerint egy esetleges döntetlen felért volna egy vereséggel.

“Tudtuk, hogy szenvednünk kell a mérkőzésen. Néha túlságosan lassúak voltunk, sokat hibáztunk és gyakran nehéz helyzetbe került a középpályánk. Nem szabad így játszanunk. Sokat volt nálunk a labda játékban, de túl lassúak voltunk. Jelen pillanatban nem követhetünk el hibákat. Ha a Bajnokok Ligája-indulást érő helyekért akarunk harcolni, akkor egy döntetlen nem elég számunkra. Vissza kell nyernünk az energiánkat és egyszerre csak egy meccsre koncentrálni. Minden mérkőzésen valami fontos dologért játszunk és az összes meccs alapvető fontosságú. Videóbíró? Talán nélküle nem nyertünk volna.” – értékelt Gattuso a győzelem után.

“Nagyon örülök az eredménynek, de azt kell mondanom, hogy nem voltam annyira boldog a meccs alatt. Aggódtam a passzaink miatt, mert túlságosan lassúak voltak. A játékrendszer váltás után jól teljesítettünk és végig hittünk a feltámadásban. Ezúttal azt kockáztattuk, hogy elveszítjük a mérkőzést. A válogatott szünet jól jön a csapat számára, néhány játékos nagyon fáradt. Egy döntetlen teljesen haszontalan lett volna, ezért nagy kockázatot vállaltunk. A csapat fejlődött fizikailag és mentálisan is. Boldog vagyok, amikor a játékosok mosolyognak, de az edzéseken azt akarom látni, hogy óránként ezer mérföldet tesznek meg.”“André Silva? Reméljük, hogy a portugál válogatottban is betalál. Folytatnia kell a munkát és a fejlődést. Nagyon tehetséges játékos. Ennek a srácnak valami hihetetlen profizmusa van, sohasem áll le, folyamatosan az edzőteremben van és amikor végzünk, akkor az az első kérdése, hogy lövőedzéseket vagy atlétikai edzéseket tartunk. Nagyon sokat fejlődhet még, az edzéseken lenyűgözően teljesít.”

“Kalinic? A holnap egy újabb nap, az életben sem vagyok haragtartó. 25 játékosom van és a szabály mindenkinek ugyanaz. A két órás edzés alatt mindent bele kell adnod. Profizmust és elkötelezettséget akarok látni a pályán. Lelkesedést várok el és ezt mondtam az első naptól kezdve. Ha ezt nem teszed meg, akkor nem fogsz kijönni velem. Nikolával sohasem volt probléma, mindig elsőként védtem meg őt. A legfontosabb az elkötelezettség. Azok, akik nem edzenek jól, otthon fognak maradni. Nikolával volt egyedül gond, de ha úgy adódik, több játékost sem neveztem volna a meccsre és ezt ők is tudják. Ugyanakkor megismétlem, hogy a holnap egy új nap és mindenkire szükségem van.”

“Mindig elmondtam a játékosoknak, hogy látni akarom a profizmust, a klubhoz való tartozás érzését és az elszántságot. Ha valakiben nem látom ezeket, akkor döntök függetlenül attól, hogy kiről van szó. Nem akarom, hogy a szavaim hiteltelenné váljanak és nem szeretném, ha a játékosok behúznák a kéziféket.”

“Pénteken nagyon keveset dolgoztunk, reggel 6 órakor tértünk vissza Londonból. Szombaton készültünk fel a meccsre és attól tartottunk, hogy több játékost is elveszíthetünk. Ricardo Rodriguez fájdalmat érzett a combhajlító izmában és kérdéses volt a játéka. Egy olyan csapatot láttam a pályán, amely mindenáron győzni akart. A tizenegyesek? Ez volt az első alkalom, hogy Kessié nem rúgta be. Ő és Rodriguez a büntetőrúgók.”

[adrotate banner=”32″]

22 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Mennyire igaza van a jó öreg Gatinak. Meg kell dögölni a mezért. Csak attól tartok, hogy a jatékosok nem fogják birni a tempót. Az ő idejében sem volt mindenki annyira elhivatott, mint ő maga, sőt. Csak akkor voltak korszakos zsenik a csapatban, most azokból szarul állunk sajna

 2. Mikor kockáztassunk ha nem egy Chievo ellen ! Nem ? De !
  Silva a jövő! Nagyon szimpatikusan nyilatkozott róla. Látszik hogy kedveli.
  Nyáron pár krapektól meg kell szabadulni,s a helyükre használható embereket igazolni.
  Szerintem a jelenlegi kerettel kicsit túlzás lenne a bl hely elérése még akkor is ha jó szériában vagyunk. Persze nyilván küzdeni kötelező érte,ez a minimum. Ezt a bajnokságot ősszel buktuk el,és ahhoz öriásit kell menni hogy negyedikek legyünk. Nagyon együtt kellene állnia a csillagoknak.!
  Forza Milan !

  • Mi, az, hogy buktuk? Még 30 pontot lehet szerezni, áprilisban játszunk az Interrel, ráadásul az utolsó fordulóban lesz egy Lazio-Inter meccs is. Az Inter az elmúlt 6 fordulóban 7, a Lazio pedig 10 pontot bukott.

   • Van esély a BL-re. Most már ” csak ” a bajnokságra kell koncetrálnunk minden erőnkkel. Eddig nem akartam említeni, nem akartam előreszaladni, mert vaki lehúrrogna, de Lansky megelőzött..Az a bizonyos utolsó forduló…..LAZIO-INTER. Még az utolsó fordulóban is bármi megtörténhet. Felépülnek a hátvédjeink, Silva, Cutrone, Calhanoglu is bele jött a gól szerzésben…Minden körülmény adott lesz az előrelépésre!

   • Azért mondom hogy buktuk,mert mocskos realista vagyok e téren még akkor is ha fantasztikus szériában vagyunk. Nyilván a szívünk ellenkezik de a törtènteket nem tudjuk megváltoztatni a jövő pedig egyenlőre fikció. Rengeteg ponot buktunk az őszi szezonban ami túl sok ahhoz hogy a 4.helyre érjünk. Persze drukkolok hogy ne legyen igazam! !!
    Forza Milan !

  • Mind a 2 nagyon jól rúgja. Az, hogy az utóbbi 1-2 alkalommal nem rúgták jól az benne van. Nincs olyan játékos a földön, akinek hibátlan lenne a 11 es mutatója. Anno Balottelinek volt 3 csapaton keresztül hibátlan a statisztikája. Nálunk hibázott először asszem 14 próbálkozás után.

   Csak azért mert most nem jött össze még nem jelenti azt, hogy gyengék lennének. Viszont én is szívesen látnám Jackat, Calhát, Silvát 11est rúgni.

 3. Ráértem, ezért csináltam egy kis statisztikát.
  A négy top bajnokságban így oszlanak meg a büntetőlövők.

  Csatárok: Serie A: 22; PL: 19; PD: 23; Bundesliga: 22
  Szélsők: Serie A: 6; PL: 11; PD: 9; Bundesliga: 8
  Támadó középpályások: Serie A: 2; PL: 1; PD: 2; Bundesliga: 3
  Középső középpályások: Serie A: 5; PL: 4; PD: 8; Bundesliga: 4
  Védekező középpályások: Serie A: 4; PL: 1; PD: 2; Bundesliga: 0
  Védők: Serie A: 1; PL: 1; PD: 2; Bundesliga: 2

  A 162 büntetőt rúgó játékosból 120 támadó (74%). A technikásabbak közé tartoznak még a támadó és a középső középpályások, velük 149-re (92%) nő a létszám. Összesen 7 védekező középpályás és csak 6 védő lőtt eddig büntetőt idén a négy top ligában.

  A lényeg, hogy a 4 top bajnokságban 92%-ban olyanok rúgják a büntetőket, akiknek a góllövés az elsődleges feladatuk, vagy “csak” a technikásabb játékosok közé tartoznak. Ez azért nem gondolom, hogy a véletlen műve lenne.

  • Köszi a melót Lansky !

   Nos ebből az összeállításból is lejön Kessienek a 11es pont tájékára se szabadna menni…ráadásul megkockáztatom Kessie a legtechnikátlanabb kpk közé tartozik…

   • A véleményem szerint zseniális, hogy nem csatárok rúgják a 11-est. Ha egy csatár kihagy egyet, utána percekig lefagy és képtelen odafigyelni a játékra. Ezzel szemben egy védőt nem fog flusztrálni, mivel nem ez a fő feladata. Tehát ha így nézzük, akkor van logika benne.

 4. Gatta nyilatkozatait imádom. Egyenes, őszinte,soha nem keres kifogásokat. Az edzők nagyon nagy százaléka példát vehetne róla ,hogy kell nyilatkozni. ALÁZAT a csapat iránt, megbecsülés a játékosok felé, tisztelet az ellenfélnek és a bíróknak.

 5. Hatalmasat nyilatkozik tenyleg. Egyenes, határozott es következetes.
  A BL hely szerintem is merèsz, nem lehet 100% teljesíteni nyárig, nem tudom, hogy gondolják ezt páran.

  Mentálisan sokat fejlődtünk es ez a lenyeg.

   • Azért szolidan érdeklődnék, hogy melyik iskolában tanítják ezt a matekot? 🙂
    Szerény meglátásom szerint ugyanis a többi csapatnak is 10 meccs (na jó, jó részének inkább 9) van hátra, szóval ők is ugyanannyi pontot szerezhetnek.
    Pont a matematika sugallja azt, hogy nincs esélyünk. 🙂
    Akárhogy is nézzük, ez nem a mi kezünkben van, nem csak rajtunk múlik, ha az összes meccset meg is nyerjük, akkor sem garantált a 4, ehhez szerencse (értd: többiek rontása) is szükségeltetik, szerintem erre értette tanult kollégám, hogy “ősszel buktuk el”.
    Persze ettől függetlenül érjünk oda, legyen meg: szerintem mind ennek drukkolunk! 😉

    • ez csak azért rossz, amit irsz mert a többi csapat is játszik egymással igy nem tud mindenki 30 pontot szerezni csak 2 kb.
     Amugy meg amig van matematikai esély miért kéne feladni?

     • Kifejted az érvelésed kicsit részletesebben, kérlek?
      Ugyanis tudtommal 3 (ROM -6,INT -2, LAZ -1), csapattal vagyunk versenyben amelyek közül legalább 2-t meg kéne előznünk. Az érintett csapatok közül csak egy LAZ-ROM és egy LAZ-INT meccs lesz, ahol 2 fél is érintett (plusz egy MIL-INT, de mivel mi 30 pontot szerzünk ugyebár, így ezt nem is kell nézni és fent is beszámoltam a mínuszokba). Én ebből sehogy nem tudom kihozni azt, hogy mi hogyan tudunk ebből úgy jól kijönni, hogy ne kelljen hozzá más rontása/szerencse…
      Arról meg végképp nem tudom, hogy ki beszélt (az egész oldalon), hogy adjuk fel?? 🙂

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet