Biglia a Milanban szeretné befejezni a pályafutását

29

Enzo Montepaone ügynök elmondása szerint Lucas Biglia a télen több ajánlatot is elutasított.

Biglia tavaly nyáron csatlakozott a Milanhoz, azonban kezdetben sérülések hátráltatták és nem volt képes a Lazióban mutatott formáját hozni. A januári átigazolási időszakban több megkeresés is érkezett, viszont a játékos rendre elutasította azokat. Az argentin középpályás Gennaro Gattuso irányítása óta egyre jobb formában játszik és rövid időn belül kulcsemberré vált a kezdőcsapatban.

Montepaone, a játékos ügynöke a Calciomercato.com internetes portálnak nyilatkozott Bigliáról.“Nem szabad megfeledkezni arról, hogy kezdetben fizikai problémákkal bajlódott. Amikor csatlakozol egy olyan nagy klubhoz, mint a Milan, lehetnek problémák. Ezt követően lassan visszatért az ideális formája és egyre jobb teljesítményt nyújtott. Ebben Gattusónak nagy szerepe volt, hiszen egyből bizalmat szavazott Lucasnak.”

“Tizenhárom éve ismerem Lucast és minden egyes nap beszélek vele. Úgy gondolom, hogy még nem láttuk a legjobb formáját és ennél jobb teljesítményre törekszik. Meggyőződésem, hogy történelmet írhat a Milannal.”

Bigliát az elmúlt években több alkalommal is Andrea Pirlóhoz hasonlították.

“Minden játékos más. A labdarúgásban nem helyes összehasonlításokat tenni. Például senkit sem lehet Messihez hasonlítani. Pirlo? Ő egy nagyszerű játékos volt, aki történelmet írt a Milannal és az olasz válogatottal. Lucas is remek játékos, aki mindig elfogadta a kritikákat.”

A 32 éves középpályásért a télen két kínai élvonalbeli együttes is bejelentkezett, nevezetesen a Guangzhou Evergrande és a Hebei Fortune.

“Igazak voltak a hírek, de nemet mondott az érkező ajánlatokra, mert a Milanban szeretné befejezni a pályafutását. Ez az álláspontja amióta először magára öltötte a piros-fekete mezt.” – tette hozzá.

[adrotate banner=”32″]

29 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Javul a teljesítménye nem vitás, de Pirlohoz hasonlítani egy ennyire defenzív játékost marhaság. Bízom a jobb teljesítményében, de korábban egyik Milan-Lazio meccsen sem vettem észre, szóval az a fránya előre-játék szerintem nincs meg nála.

 2. Hát sztem nem várj előre játèkot tőle hiszen nem is az a dolga. Persze jobb lenne ha komplexebb jatekos lenne de sajnos 32 èvesen már nem fog megváltozni.

 3. Lucas, ne kapkodd el a döntésedet!
  Még rengeteg helyen történelmet írhatnál, nem muszáj pont a Milanból visszavonulnod…

 4. Bigila dolga a védelekezés. Nézzétek meg Bigila hányszor játsza meg Roma-t, vagy Bonu-t. Jelenleg a védelmünk igazából 4 emberből áll:
  Donnarumma – Bonu/Roma – Bigila.
  Elég jól összeszoktak. Bigila tipikusan az akinek a munkáját meccsek alatt amúgy nem vesszük észre, de ha meg nincs az látványos.

 5. Megtalálják Bigliát ezzel az alibi foci jelzővel, meg h nem indít, csak oldalra meg hátra passzol. Mi van, ha ez edzői utasítás? Nekem teljes mértékben az tűnt fel, hogy 100 százalékban a védekezés a feladata, támadásokat pedig rá bízza Calhára, Jackre, Susóra és esetleg Kessiére. A középpályások közül egyértelműen Jack és Kessié támad, Bigliáé pedig a védekezés. Nyilván ha az ellenfélnél van a labda és támadást vezetnek, akkor mindketten visszalépnek Biglia vonalába, de az argentin végzi a védekező meló egyik legnagyobb részét a középpályások közül.

  Itt is volt egy szánalmas pali aki gyűjtögette a statisztikákat Bigliáról, úgy írta fel a rossz passzok meg “alibi” passzok számát, mint kisiskolás a házi feladatot. Bár mióta megy a csapatnak szerencsére befejezte. Nevetséges komolyan.

 6. Biciglia ?
  Egy örök talány !
  Nevetséges Andrea Pirlóhoz hasonlítani. Semmiben sem lehet vele párhuzamot vonni. Biciglia max a védekezéshez ért, azt is elemi iskolás szinten. Pirlo bácsinak még a cipőjét sem vihetné,vihette volna !
  A leg jobb mondata az ügynökének ez volt : “Úgy gondolom, hogy még nem láttuk a legjobb formáját és ennél jobb teljesítményre törekszik.” Háát..nem csak te nem láttad eddig a legjobb formáját barátom, hanem mi sem ! Persze most hogy megy a szekér,illetve jó szériába került a csapat az ő szinte láthatatlan szerepe a csapatban még inkább háttérbe szorult. Most teszi a dolgát, fut, szerelget, és passzolgat .igaz inkább hátra,meg oldalra, de azt kevés hibaszázalékkal.
  Pirlo tudott cselezni,hajszálpontos 30-50 méteres labdái voltak,mérnöki pontosságú szabadrúgásai,és nem utolsó sorban tudott gólt lőni. Persze nyilván nem egy poszton szerepelnek, és nem egyforma tehetséggel áldotta meg őket a Jó Isten. Épp ezért nagy hiba hasonlítgatni egymáshoz játékosokat. Mikor Andrea Polira mondták, hogy itt az új Káká…ezekről mindig a vak vezet világtalant szólás jut eszembe…Sajnálom ez van.
  Persze itt is van egy-két szánalmas pali, aki Ronaldinnot, meg Pirlot, meg mit tudom én mit akarnak belelátni ebbe a fiúba.Megértem,hisz nem minden nap van a keretben zseni, de miért kell belelátni valakibe olyat, ami soha nem is lehet !
  És hogy itt szeretné befejezni a pályafutását ? Ennyi lóvéért én is ezt szeretném a helyébe. Majd azért arra nagyon kíváncsi lennék, ha egy olyan csapatunk lesz aki folyamatosan támad, és nyomást gyakorol az ellenfelére, akkor vajon milyen szerepet szán majd Gatta ennek a srácnak ? Hisz akkor egy defenzív stílusú játékos szerepeltetése nagy luxus lenne !
  Forza Milan !
  :-)))

  • Már ne is haragudj, de itt ki hasonlította Pirlo-hoz?

   Azt pedig a vak is látja, hogy az egyik leghasznosabb játékosunk. Az már inkább a te szegénységi bizonyítványod, ha csak úgy lehet hasznos tagja valaki egy csapatnak, ha 30 gólt rúg egy szezonban,fülén pörgeti a labdát, és ad 10 kulcspasszt egy meccsen.

 7. Én emlékszem egy Galaktikus Real Madridra, ahol a világ akkori legjobbjai játszottak. Volt közöttük egy srác úgy hívták Makalele, aki nem rúgdosta a gólokat, nem volt cselkirály sem és az előrejátékból sem igazán vette ki a részét, mint nálunk Biglia. A Real elkövette azt a hibát, hogy elatta ezt a szürke játékost a sok sztár közül, mi lett az eredménye? Rájöttek, hogy a többiek sem védekezni, sem labdát szerezni nem igazán tudnak. Sokak szerint (szerintem is) annak a galaktikusoknak Makalele volt a legfontosabb tagja, bár a többiek fényében az ő teljesítménye elhalványult.
  Szerintem a mi csapatunkban most Bigliának jutott ez a szerep és úgy vélem egyre jobban is teljesít. Egyre több támadás akad meg rajta, egyre több labdát szerez és az ő szerepkörében ez a mutató a leglényegesebb, nem pedig az, hogy hány gólt lő, azt bízzuk a többiekre.

  Forza Milan!!!

  • Somi !
   Teljesen egyet értek ! Makelele volt anno a Reálnak a motorja ! Ha ő nem játszott, akkor átjáróház volt a galaktikus pöcegödör. Azért Makele fényévekkel jobb a posztján, mint Bigli !

 8. Ne haragudjatok, de én hónapokon át azt láttam, hogy haszontalanul játszott és labdákat szórt el. Tény hogy Gattuso munkája meglátszik rajta is és valószínűleg a szerepe az, hogy ne csillogjon a támadójátékban, hanem védekezzen, de ezzel együtt ne nagyon keveset mutatott eddig.
  Az ő játékát tényleg nem könnyű megítélni és lehet hogy jelenleg a csapat hasznára lehet (mert nincs jobb) de azért azt remélem, hogy nem akarjuk számára még 2 évre kibérelni azt a posztot.

 9. Érdekes, hogy a többség milyen pozitívnak értékeli Biglia játékát, pedig ugyanazt csinálja, mint Montolivo. (Vagy csak később ébredtek a Biglia-szidók)
  Személy szerint örülök a javuló teljesítményének!

  • Olvastam egyszer egy cikket amiben azt elemezték, hogy statisztikailag a német válogatott meg a magyar válogatott nem is kulonbozik olyan nagyon, egy dolog van amiben csunyan elmaradunk az pedig az az atlagos ido amit egy jatekos tolt a labdaval az atveteltol a passzig. Nem emlekszem pontosan de valami ilyen szamok voltak, hogy a nemet jatekos kb 1.5 masodpercet tolt azzal, hogy ujra passzoljon a magyar meg majd 4 masodpercig szarakodik mig kitalalja hogy akkor mit is kezdjen a labdaval. Nem tunik soknak de kis tulzassal ezen mulik, hogy a nemet egy vilagbajnok csapat a magyar meg be se jut.

   Es szerintem itt van a kulonbseg Biglia es Monti kozott, mert bar nagyon hasonlo amit a palyan csinalnak, de az argentin sokkal gyorsabban vegrehajtja azt, igy feszesebb tempot tud szabni a csapatnak.

  • Fürgébb játékos, de fizikálisan jóval gyengébb mint az Olasz. Montolivo ennyi labdát évek alatt nem adott és vesztett el a 16-os előtt.

 10. Én személyszerint örülök Biglianak, középpályásként azt csinálja amit Gattuso kér tőle, védekezik. Nem egy központi figura, de a teljesítményére nem lehet panasz. Válogatott is…Ár-érték arányban sztem jó döntés volt a leigazolása. Montolivotol azért gyorsabb.

  • Hasonló szerepkör valóban mint Monti, Monti talán előrejátékban erősebb, de én az olasz játékát is kedvelem, amikor megy neki. Labdabiztos, látszik, hogy egy inteligens játékos, aki megfelelően mozgatja a csapatot.
   Valóban, Biglia beleszürkül a mezőnybe, de ez a szerepe, illetve Gatta ezt kéri tőle valószínűleg. Azért ahhoz is kell játékinteligencia, hogy mindig jól helyezkedjen, megjátszható legyen, és megfelelő helyre össze szét a zsugákat. Tulajdonképpen ő az összekötő kapocs a védők és a támadó szerepben lévő játékosok között, amolyan labda felszedő.

   • Nyugi nem a zene miatt választottam! 😀

    Itt a Roma elleni meccs elemzèse. Hasonlóan jól szemlèlteti benne mièrt sikerült a farkasok fölè kerekednünk. Ajánlom minden okostojásnak. 😉

 11. Én bírom Bigliát. Teszi a dolgát.
  Hogy a szezon első felében sok labdát veszítettünk el, ugyanúgy elmondható a komplett csaptról Bonucci-t, ROmagoli-t, Calha-t és az összeset beleértve.
  Gattuso hozta a változást.
  És a tény, hogy azóta kevesebb gólt kapunk, sőt az utolsó 6 meccsünkön zsinórban NULLA gólt, az nagyban köszönhető BIGLIA-nak is! Neki ez a feladata. Az ellenfelet eliminálni, hogy az ne jusson el a 16-osunkig SE! És ez a taktika eléggé jól bejött eddig.

  Ha most Biglia helyén egy olyan játékos futkározna, aki nem szeret védekezni, de jól veszi ki a részét a támadásokban, akkor ugyanúgy nem rúgnánk több gólt, mert a csatáraink valahogy nem bírnak gólt rúgni, viszont cserébe kitömnének minket.

  Én tisztelem Bigliát és azt a munkát, amit végez.
  A Biglia ellenes vak embereket pedig csak sajnálni tudom…

 12. Biglia játéka nem látványos, de a legfontosabb tagja a csapatnak. Ha megfigyelitek, minden komolyabb csapatban van valaki ezen a poszton, akit ha kivesznek, összeomlik a játék. Övé az a szerepkör, mint Busquets, Weigl, Casemiro, Xabi Alonso. Védekezik, dee olyan módon, hogy lezárja apasszsávokat, inkább csak irányítja és összefogja a csapatot hátul, minthogy ütközik. Biglia feladata, hogy hátulról szervezzen, utemet adjon a játéknak, irányítson mindent. Ha megvannak elöl a támadók, akkor előrepassz, ha még várni kell, akkor oldalpassz, míg felérnek. Ez rendkívül fontos szerepkör, de rengetegen nem értik. Ő újgenerációs védekező kp, nem az ütközés és rombolás a feladata, hanem az, hogy ritmust, sebességet, ütemet adjon az egész csapat játékának.

  • Annyiban mondanèk ellent neked es meg par arcnak, hogy sztem nem Biglia szervezi a jatekot. Pirlo tudott szervezni is amellett, hogy vedekezett / területet zárt de Biglia nem. Szóval ezt tùlzónak találom kicsit. Èn mintha a szèlső támadóinkat aktivabbnak találnám ilyen tèren. Amugy egyetèrtek.

  • Hát barátom ! Ha szerinted Bigli adja a ritmust,meg a sebességet a csapatnak, hova tovább az a feladata, hogy hátulról szervezzen, akkor itt komoly problémák lehetnek. Lehet, hogy az olyan kaliberű paliknak, mint amilyen poszton ő játszik, ez lenne a feladata, de hogy ezt is csinálja ????? Nem egy sportágat nézünk az tuti. Amit te itt tudományosan megfogalmaztál, azt egyszerűsítve úgy hívják hogy alibifoci. A jelzőid egyáltalán nem illenek Bigliára, olyan elvégzett feladatokat tulajdonítasz neki, amiről fogalma sincs !

 13. Sok szakértő van, én nem tartom magam annak, de azért egy átlag embernél jobban konyítok hozzá.Valóban az ő posztját nehéz megítélni, de szerencsére már elérhetőek komolyabb szaktudással összetett statisztikák is. Rendszeresen csemegézek a whoscored oldalon, meg kell nézni ott mit átlagolt. Nem egy klasszis, de a rendszeresen játszó (minimum 10 meccs) középpályások között az átlaga alapján éppen befér a Serie A top 20-ba. Ezzel a felső 1/3 alján található, bár kicsit csalóka, mert ebben vannak támadóbb kp-jok is (MC + DMC). Nyílván egy Milan középpályástól többet várunk, de azért annyira nem rossz amennyire itt páran lehordják. A csapton belül össz. statokat nézve a rendszeresen pályára lépők közül az ötödik. Ezen is lehet vitatkozni, de tény h. a jelenlegi keretből a teljesítményével sem lefelé, sem felfelé nem lóg ki.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet