Tragikus hirtelenséggel elhunyt a Fiorentina csapatkapitánya, Davide Astori. Az Olasz Labdarúgó Szövetség döntése értelmében a 27. forduló összes mai mérkőzését elhalasztották, beleértve a Milan-Inter derbit is.

Astori, aki a védőként szerepelt a csapatban, januárban volt 31 éves. Az udinei beszámolók alapján Astori vasárnap reggel nem ébredt fel, álmában érte a halál. Az első találgatások szerint a játékos halálát hirtelen szívmegállás okozhatta. A Fiorentina a hivatalos honlapján megrendülten jelentette be csapatkapitányuk tragikus halálát, egyben arra kértek mindenkit, hogy tartsák tiszteletben a család gyászát.

A gyászhír után nem sokkal, délután fél 1-től rendezték volna a Genoa–Cagliari összecsapást, a történtekről értesülve a játékosok könnyeikkel küszködve hagyták el a pályát, és elhalasztották a találkozót. Az Olasz Szövetség döntése alapján a gyász miatt egyetlen vasárnapi mérkőzést sem rendeznek meg az olasz bajnokság 27. fordulójából. Összesen hat mérkőzést halasztottak el, többek között a legjobban várt Milan-Inter rangadót is.

Astori 2001 és 2006 között a Milan utánpótlásában nőtt fel. 2008-ban a Cagliarihoz szerződött, majd megfordult a Romában is, mielőtt csatlakozott a Fiorentinához. Az olasz védő 31 éves volt, a válogatottban 14 alkalommal lépett pályára.

Nyugodjék békében!

[adrotate banner=”32″]

16 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Részvétem…és…sportolóként,emberként ez felfogatatlan,elfogadhatatlan….ez borzasztó !
    Helyes volt a szövetség gyors döntése !!!

    Nyugodj békében Davide Astori,már az égi pályán lévő tarsakkal focázol !

    🙁 🙁 🙁