Újabb mérkőzés vár a piros-feketékre, ezúttal az Atalanta lesz az ellenfél a Serie A 18. fordulójában. A Milan ma este játssza utolsó hazai bajnoki mérkőzését 2017-ben. Gennaro Gattuso, a csapat trénere megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

“Amikor úgy döntöttünk, hogy edzőtáborba vonulunk az Atalanta elleni mérkőzés előtt, akkor azt gondoltuk, hogy ez a legkevesebb, amit a Benevento elleni döntetlen és a Verona elleni 3-0-s vereség után tehetünk. Nem volt egyetlen játékos sem, aki ellenezte ezt a döntést. Dolgoztunk és több órán keresztül a pályán voltunk. A csapat problémája nem abban rejlik, hogy hogyan dolgozunk. Amint először egy nehézséggel állunk szemben, a csapat eltűnik.” – mondta Gattuso a meccs előtt.

“Hellas Verona? Nem voltam elégedett, mert minden egyes alkalommal, amikor területet engedtünk az ellenfélnek, olyan érzés volt, hogy bármelyik pillanatban gólt kaphatunk.”

“Az Atalanta ellen meg kell próbálnunk elkerülni a labdavesztéseket. Időre van szükségünk, hogy megfelelően tudjunk játszani. Ugyanazt a hozzáállást akarom látni, mint amit az első 20 percben mutatott a csapat a Verona ellen. Fizikailag nagyon kemény mérkőzés lesz, hiszen az Atalanta egy erős csapat. Önfeláldozóan kell játszanunk, ha meg akarjuk nyerni a meccset.”

“A csapat? Calhanoglut leszámítva nem volt semmi sérülés. Reméljük ez továbbra is így folytatódik és akkor azt mondhatom, hogy fizikailag fejlődtünk. Most a mentalitásunkon kell dolgoznunk. Az az érzésem van, hogy a csapat időnként nem igazán tart a veszélyes helyzetektől. Amikor a Verona megszerezte a második gólját, az egész védelem előrébb volt a pályán, mint kellett volna, de ez az én hibám volt. Azoknak a játékosoknak, akik már itt vannak egy ideje, segíteniük kell az újakat. Meg kell nekik mutatni, mit jelent egy trófea megnyerése. Segítenünk kell az új érkezőket, én is ezt tettem, amikor játszottam. Az kell, hogy ezek a játékosok együtt játszanak, hiszen adott hozzá minden képességük, amire csak szükségünk van. Néha az látszik, hogy nincs csapatmunka, nem játszunk csapatként. Bonucci? Ő az egyik olyan játékos, aki mindig magára vállalja a teljes felelősséget, amikor a dolgok nem mennek jól. Példát mutat a többi játékosnak. Mindennap beszélek vele, ő egy igazi vezér és egy olyan játékos, aki mindent megtesz azért, hogy megoldjuk a problémáinkat.”

“Beszéltem Fassonéval, Mirabellivel és Han Livel, hogy megvitassuk, mit tehetünk annak érdekében, hogy megmutassuk a csapatban rejlő potenciált. Nem igaz, hogy a vezetőség nem támogat engem.”

“Rajtunk múlik, hogy ne hibázzunk az Atalanta ellen. A pszichológiai szempont nagyon fontos, jó kezdésre van szükségünk és irányítanunk kell a mérkőzést.” – tette hozzá.

7 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Az a baj ezzel az egésszel, hogy még ha fejéhez kapna is a társaság és elkezdené sorra nyerni a meccseket, már hatalmas a hátrány az első 4 helyezettel szemben. Kétlem egy huszáros hajrá elég lenne felkapaszkodni ilyen lemaradásból. Túl sok pontot kéne veszítenie az előttünk állóknak. Sokba került a szezon eleji ponthullajtósdi. De ne legyen igazam, FORZA! 🙂

  • Ez így van. Ez a szezon sajnos már elúszott. Amire még lehet esély, az elcsípni egy EL indulást érő helyezést.
   Egy 7. helyet. Ez a naximum, amit ebben a szezonban még elérhetünk. Persze ehhez is óriási változások kellenek és sorban nyerni a meccseket.

   A többi csak mese habbal.

 2. Keményen kell készülnünk, durván kell koncentrálnunk, nem lankadhat a figyelmünk, lehajtott fejjel kell dolgoznunk, nem lehetünk könnyelműek, meg kell ragadnunk az alkalmat, több pontot nem hullajthatunk, ki kell használnunk az adódó lehetőségeket, el kell rontanunk az ellenfél játékát, nem szabad lebecsülnünk a vendégeket, oda kell tenni magunkat, most jön csak a szezon neheze, olajozott gépezetként kell működnünk, gólt, gólokat kell szereznünk, nem engedhetjük hogy az ellenfél akarata érvényesüljön, rá kell kényszeríteni a játékunkat az ellenfélre, tisztelnünk kell az ellenfelet, dinamikus támadásokat kell vezetnünk, át kell törnünk a védelmüket, határozottan kell védekeznünk, küzdenünk kell, nem lehetünk bizonytalanok.

  Kihagytam valamit?

 3. Nem a mentalitåson kell våltoztatni. A taktikån a felålåson, a kezdön, az edzés programon…stb. Jò reggelt. Gattuso mår mehet is, ezt nem kell magyaråzni. Silvat sikerült egyedül leokådnia a csapatbòl,ilyet csak egy amatör csinål. Persze Kalinicnak, Montolivonak, Borininak, Bonaventuranak stb. minden meccs utån jår a pacsi. No comment. Nagy a baj és jò lenne,ha valaki végre észbe kapna.