A legfrissebb hírek szerint Mino Raiola kérvényezi Gianluigi Donnarumma szerződésének megsemmisítését, mivel a játékos állítólag pszichológiai nyomás és kényszer alá volt helyezve, amikor a nyáron aláírta új szerződését a klubbal.

A 18 éves olasz válogatott kapus idén júliusban, hosszas tárgyalások után hosszabbított szerződést a Milannal és az új megállapodás értelmében a 37-szeresére, 160 ezer euróról 6 millió euróra emelkedett a fizetése. Ezzel ő lett a csapat második legjobban fizetett játékosa Leonardo Bonucci után.

A Corriere della Sera beszámolói szerint áll a bál a Milan háza táján, ugyanis Donnarumma levelet írt a klub vezetőségének, miszerint nyáron nagy pszichológiai nyomás és kényszer alá volt helyezve, emiatt írt alá új megállapodást – mint az a levélben állítólag szerepel, a hosszabbítás érvényessége emiatt megkérdőjelezhető. Júliusban a szerződés aláírásakor nem volt jelen Mino Raiola, a játékos ügynöke és állítólag a vezetők kényszerítették Donnarummát a szerződés aláírására.

A hírek szerint Raiola azon dolgozik, hogy Donnarumma ingyen távozzon a Milantól. Az olasz kapust a Paris Saint-Germain és a Real Madrid is szívesen látná, ráadásul mindkét együttes készen áll megduplázni a jelenlegi fizetését és rekordösszegű aláírási jutalékot fizetni az ügynökének.

A Sky Sport Italia állítása szerint Donnarumma szerződésében nincs kivásárlási záradék.

[adrotate banner=”32″]

37 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Még véletlen sem merül fel, hogy Raiola kényszeríti Donnarummát. Kíváncsi vagyok Gigio valódi véleményére és nem arra, amit Raiola a szájába rág.
  Az ingyen távozásról meg ne is álmodjon.

 2. Ingyen távozzon? 😀 Valami nagyon durva party-n vehetett részt a dagadék, még mindig a hatása alatt van.

 3. Biztos ajánlottak a dagadtnak 10-20 milliot ha ingyen el tudná vinni egyik vagy másik csapathoz…viszont ha 50m kéne fizetni érte nyilván nem adnának ennyit neki.

 4. Olasz szappanopera. A Real Madrid Mbappet akarta szerződtettni a nyáron. 99%ig jól haladtak a tárgyalások, de a francia 11 milliót akart. Elküldték a francba. Majd pont Donnarumanak dupláznák meg a fizetését. A héten szerződtettek egy fiatal spanyol kapust. Amúgy azt mondom menjen. Adjanak 35 milliót és mehet. A kutyát nem érdekli.
  Menjen a PSGbe.

 5. Pszichológiai nyomás és kényszer alatt írta alá, hogy a legjobban fizetett játékosunk legyen, 18 évesen…Édes istenem,mindjárt sírva fakadok… 😀

 6. Te sulci13! Te valami örök optimista lehetsz! 🙂 Rátennéd a házad, hogy ez egy kamu hír? Szerinted Raiola azt akarja, hogy az egyik legtöbb pénzt hozó ügyfele szépen lassan leépüljön azzal, hogy a Milanban véd? Persze, még csak 18 éves, de míg tavaly húzóember volt, idén jóval kevesebbet beszélnek róla. Tavaly legalább 15-20 góltól mentette meg a csapatot, ajtó-ablak ziccereket fogott, most azért kevesebb a bravúrja.

  Próbálj Raiola fejével gondolkodni! Elérte Donnarummának a hatalmas fizetést, elérte, hogy a Milan megalázza magát ebben az ügyben, egyértelmű nyertese volt a sztorinak. Időközben azonban változtak a dolgok: a Milan semmit sem lépett előre, jövőre 99%, hogy nem lesz BL, azaz Donnarumma nem lesz reflektorfényben. Ez ront(hat) az értékén – pláne, hogy az olaszok még a vb-re sem jutottak ki -, márpedig Raiolának az az érdeke, hogy minél többért elpasszolja. Aki azt gondolja, hogy Raiolát a szerződés aláírása megnyugtatta, elégedetté tette, az hülye. A csávó minden erejével azon dolgozik, hogy Donnarummát egy erősebb csapatba juttassa. Ezen annyira nem lepődtem meg, azon inkább, hogy még nyárig sem volt képes várni.

  Ami poén, hogy Raiola nem volt jelen az aláírásnál!!! 😀 Először is, hol volt? Másodszor, ha azzal lesz érvényes a szerződés, hogy Donnarumma aláírja, elég érdekes lenne arra hivatkozni, hogy nem volt ott az ügynöke… 🙂 Ha meg – NETÁN – ott kellett volna lennie, amit kétlek, hogyhogy csak fél évvel a szerződés megkötését követően kezdtek el ezen problémázni?

  Örülök, hogy végre történik valami. Ha már focizni nem nagyon tudnak a srácok, legalább a pályán kívüli események zajlanak.

  • Lansky te valamit nagyon félre értettél.
   Én is teljesen tisztában vagyok vele,hogy Raiola a legtöbb pénzt szeretné kihozni az ügyfeleiből.Azt is úgy gondolom,hogy Donnarumma egy elit csapatban akar védeni!
   De,hogy levelet írt volna a vezetőségnek? Na ezt nem hiszem el 😀
   Meg,hogy Raiola nem volt ott az aláírásnál?Valahogy ezt sem tudom elhinni…
   Egyébként meg ha tényleg menni akar hát menjen,majd lesz egy jobb kapusunk 😀

   • Annak idején te voltál az egyik, aki azt írta Donnarumma szerződésmegtagadása után is, hogy hosszabbítani fog. Igazad lett, de valahogy túl optimistának tűntél. Most egy olyan hír jött, ami arról szól, hogy valami kavarás történik. Sajnos az olyan értesüléseket, pletykákat, amik Donnarummával kapcsolatosak, a nyári sagát követően minimum elképzelhetőnek tartom. Hogy D. levelet ír, meg hogy Raiola hol volt, hol nem volt, nyilván lehet boncolni. De a lényeg nem is annyira ez, hanem az, hogy Raiola állítólag azon dolgozik, hogy D.-t elmozdítsa. És ha ennek kapcsán azt írod, hogy ez a hír kamu, akkor nyilván úgy fogom értékelni, hogy te D. elmozdítását (ennek újbóli felmerülését) tartod kamunak… 🙂
    Egyébként múltkor jól megjósoltad, hogy maradni fog. Most is jósolhatnál, hátha reménykedhetünk, hogy szépen megszabadítja magát a Milan ettől a két semmirekellőtől.

    • Tehát még egyszer 😀 : A hír szerintem azért kamu mert nem hinném,hogy levelet írt volna…És kizártnak tartom,hogy Raiola nem volt ott az aláírásnál..De az biztos,hogy azon munkálkodik miképpen lehetne a legtöbb pénzt kiszedni a pártfogoltján keresztül 🙂
     De igazából ilyet még nem is hallottam,hogy valakinek szerződése van és azt valahogy “törölni” akarják…Ez lehetetlen!!!!
     Ha ez a hír igaz akkor ott mindenki hülye 😀
     Amúgy meg menjen…Ennél a csapatnál sokkal nagyobb gondok vannak ,mint,hogy éppen ki a kapus…

 7. Õszintén remélem, h ez csak pletyka és rövid idõn belül mindkét oldal megcáfolja, mert ez már minden határon túlmegy és mindkét oldalnak káros!

  Ezzel együtt igencsak gyülekeznek a viharfelhõk a csapat fölött, remélem h a vezetõség összekapja magát és minden kételyt eloszlat, mert ha ilyen ütemben növekednek a problémák, akkor júliusra Milanello már rég fel lesz szántva és sóval behintve!

  • Pontosan, kis takony. Akkora a fizetése, mint Buffonnak, Neuernak, De Geanak, Courtuosnak..stb, mennyire pszichológiai nyomás. Ki nyalta a seggét Fassone és Mirabelli. Ibrahimovicnak, Schevchenkonak, Pirlonak nem volt ekkora fizetése annak idején és akkor sikeres volt a Milan és Ők ikonok voltak. Jó, hogy azt nem mondják, hogy terrorizálják. Kis p.cs..Még a jóképességü bátyja is munkát kapott. Az a szerencséje, hogy most játszik a Milanban és nem a 90, 2000es években. Mert akkor már a Cosa Nostraval elintéztette volna Berlu papa, Mino Raiolaval együtt. Az életbe nem kapott volna semelyik csapatnál lehetőséget első számu kapusként.

 8. Ott a pont:)
  Esze alapvetően kiteszi a levélírást, és ha ez igaz, le kell ültetni a kispadra, a testvérét akit szintén “pszichikai kényszer” hatására hozatott ide, a primavera kispadjára, ő lehetne ott cseréknél a “seggrepacsis” ember és el kell engedni a nyáron a fenébe.
  Alapvetően értem Raiola miért akarja eladni még most a legényt, hiszen mi is “agyondicsérjük” csapatunk teljesítményét ebben a szezonban is, ilyen folytatás mellett pedig esik az értéke, nem beszélve arról amit többen is leírtak, hogy ő sincs világverő formában ebben a szezonban.
  Száz szónak is egy a vége, ha menni akar menjen, de nem ingyen, sajnos a mostani teljesítménye leárazza az értékét, lehet ezt is direkt csinálta eddig…

 9. Nagyon nem lehet meglepődni, hogy menni akar…meccseket sem nyerünk nem, hogy címeket … Jó pénzért hagy menjen…legalább kiegyenesedik a költségvetés is!

 10. Kicsit zavaros azért ez a sztori. Egy ilyen indokkal nem hiszem,hogy komolyan meg lehetne támadni egy aláírt szerződést. Ugyanúgy presszingelte a Dagadt is… Ráadásul ingyen mehessen? Ki kell röhögni azt a f.szt,elzavarni a Milanello közeléből is! Ha meg Gigi is menni akar valóban,akkor 50körül ballaghat. Zokszó nélkül. Nem olyan fajsúlyos poszt a kapusé,hogy ennyi szart kavarjon. Ha van egy a közepesnél jobb kapusod, akkor az bőven elég. Lényegesebb kérdések vannak most (is) mezőnyben.

 11. Szegénnyal akarata ellenére aláírattak egy évi 6 millió eurós szerződést, ez hallatlan, talán még emberiségi jogokat is sért, szóval irány Strasbourg.
  Nyáron se értettem egyet azzal, hogy egy 18 éves gyereknek ilyen szerződést adjanak, 1.5 jó szezon után. És ráadásul úgy, hogy azt hangoztatta mekkora Milan szurkoló, de folyamat csak zsarolták a klubot meg emelték az igényeket (legalábbis a hírek erről szóltak, amit nem is nagyon cáfolt meg, hogy ez csak kitaláció). Az meg, hogy a tesóját is le kellett igazolni igazi vicc.
  Meg kell kérni az árát rendesen, és mehet Isten hírével, bomlasszanak a dagadttal máshol, itt van baj így is elég.

 12. Nevetséges az egész, lassan az egész világ rajtunk röhög… 🙁
  Viszont úgy látom, hogy túl olcsón engednétek el… Ha Dembelé szumma 150 milláért ment a Barcába, Mbappé meg 180 körül a PSG-hez, akkor Gigio is megér 150-et! Csengesse ki valaki ezt a pénzt (de min 100 feletti összeget), és arrivederci!

 13. Egy szerződés semmisségét bírósággal kimondatni ilyen indokkal nem egy egyszerű történet és nyilván nem történhet meg a téli átigazolási időszakig, de még a nyáriig sem. Gondolom a Milan ügyvédei sem teljesen kezdők. A nyomásgyakorlás oka tiszta, Donnarumma menni akar, Raiola pénzt akar keresni rajta, mindkettő teljesen érthető.
  Már a nyáron az volt a Milan számára megalázó szerződéshosszabbítás értelme, hogy egy év múlva el kell adni jó áron. Menjen már a télen, egy csomagban a nyilván szintén lelki terror alatt aláíró testvérével együtt, jó pénzért.
  Meg kellene kérdezni, hogy Pastore nem kényszer alatt szerződött-e véletlenül :))

 14. semmi gond, menjen csak nyugodtan, de akkor az elmult honapokat a 160,000 bol adjuk ugyebar, az havi jo 30.000. legyen eleg 🙂
  aztan meg telen adjunk akar mar 40ert is, nem kell ide a kocsog!

  en tulajdonkeppen mar azt sem ertem, ha nekem raiola lenne az ugyokom, mar reg raszoltam volna , hogy ne tegyen ilyen szituacioba. ez a gyerek hulye??? mindenki feltorli vele a padlot es o ul szo nelkul!

  • Szerintem te is elgondolkoznál, hogy ugyanezt tedd, ha tudnád, hogy egy hónapon belül jön egy európai élcsapat, amely a dupláját, vagy többet kifizet neked, mint a jelenlegi kereseted.

   Ja, és topcsapatban játszhatsz, a Bajnokok Ligájában is megmutathatod magad. Mindezt szaros 18 évesen. Egyáltalán nem tudom hibáztatni Donnarummát azért, hogy elszállt. Elszállt az egész labdarúgás, a fizetések, az átigazolási díjak, minden.

   A jelenlegi Milan pedig, ha fáj is bevallani, de abszolút nem versenyképes, semmilyen szinten. Még olasz közegben sem, nem hogy európaiban.

   El kell adni, nincs mese, és igen, az egész fesztivál, ami nyilván Raiolától jön, nem szép, de hát na. Ilyen világban élünk. Ez üzlet, nem több. Az üzleti érdekek pedig azt diktálják, hogy minél előbb távozzon.

 15. Azt sajnálom, hogy ez tovább rontja az öltözői légkört, nem tesz jót a csapategységnek és a csapatnak. Nyilvánvaló, hogy menni fog valamikor, de ezt a cirkuszt nem kéne hozzá csinálni. Eléggé lejtőn van a csapat, a többi piacképes játékos is el fog kezdeni próbálkozni az elszerződéssel, ami nem segíti majd a koncentrációt.

 16. Meg kell kerdezni Raiolat hogy felvette a hosszabbitasert jaro ugynoki jutalekot, ha igen akkor mert most allnak elo vele?

  Amugy Donnarummat remelem eladjak, mert minden fel evben ez lesz musoron.. pont mint Pogbanal..

 17. Azon gondolkodtam, mi van akkor, ha Donnarumma a nyomásgyakorlást vagy kényszert úgy értette, hogy az nem a Milan, hanem a szurkolók részéről jött? Ahogy eddig olvastam, mintha ez az eshetőség nem merült volna fel. Mindenki arra gondolt – én is -, hogy Fassonéék gyakorolhattak nyomást Donnarummára, de Raiola már nyáron is beszélt “kényszerítésről”, halálos fenyegetésről, utóbbi meg nyilván nem a klub részéről történt (ha történt).

  Bár nem tudom, az olasz jogban ezt hogyan szabályozzák, majdnem biztos, hogy a nyomásgyakorlásnak (“fenyegetésnek”), ami alapján a szerződést meg lehet támadni, és aminek következtében azt akár érvénytelenítheti is a bíróság, a másik szerződő fél/felek részéről kell érkeznie. Magyarul, Donnarumma (és/vagy Raiola) arra, hogy fenyegetéseket kapott a szurkolóktól, és ezért írta alá a szerződést, nem hivatkozhat.

  • Ez azért nem teljesen így van, legalábbis a magyar jogban:

   Ptk. 6:91. § [Megtévesztés és jogellenes fenyegetés]
   (1) Akit a másik fél szándékos magatartásával tévedésbe ejt vagy tévedésben tart, a megtévesztés hatására tett szerződési jognyilatkozatát megtámadhatja.
   (2) Akit a másik fél jogellenes fenyegetéssel vett rá a szerződés megkötésére, a szerződési jognyilatkozatát megtámadhatja.
   (3) Az (1) és a (2) bekezdésben foglalt szabályokat kell alkalmazni akkor is, ha a megtévesztés vagy jogellenes fenyegetés harmadik személy részéről történt, és erről a másik fél tudott vagy tudnia kellett.

   A kérdés tehát az (lenne a magyar jog alkalmazása esetén), hogy a klub tudott-e, vagy – kellő körültekintés mellett – tudnia kellett-e a fenyegetésről.

   Viszont az olasz jogban én sem vagyok túlságosan jártas. 🙂

   • A (3) bekezdés alapján valóban lehetne keresnivalója. Ugyanakkor szerintem nincs az a bíróság, amely előtt erre hivatkozva a szerződést érvényteleníteni lehetne.

    A “tudott/tudnia kellett” kitétel mellett én még azt is fontosnak tartanám – ha bíró lennék – hogy ez a harmadik személy a szerződő féllel milyen kapcsolatban volt/van (azaz releváns volt-e ez a kapcsolat). Hiába lenne egyértelmű, hogy a Milannak meg a Milan szurkolóinak is egy az érdeke (D. szerződtetése), sőt, esetleg még azt is meg lehetne állapítani, hogy a Milan tudott ezekről a fenyegetésekről, tkp. semmiféle kapcsolat nincs a vezetőség meg a szurkolók között: nem volt megbízás, nem bujtogatta a vezetőség a kemény magot stb.

    Na, most, hogy kijogászkodtuk magunkat, megyek vacsorázni. 😀

 18. Kedves Raiola!
  Kérlek Abate-t se felejtsd itt hisz biztos ő is szét lehet lelkiterrorizálva hisz már nem kezdő és nem csk.

  Üdv
  Szabi

  Komolyra fordítva álljon ki Dunnarumma és mondja meg mit szeretne ha menni akkor el kell engedni ha maradni szeretne akkor a Raiola-t rúgja ki.
  Szerintem ennyi a történet.
  Jaaaa a szerződés meg alá van írva olyat még nem láttam hogy töröltek egyet mert csak.

  Forza Milan

  • Egyet értek! Nem kell nekünk olyan ember, aki nem akar itt játszani! Ha meg itt akar, azt a dagadékot rúgja ki. Meg lehet nézni az embereit. Lukaku, Mkhitaryan, Matuidi, Pogba, Zlatan. Egyik se a klubbhűség mintaképe, és ebbe benne van a dagadék keze erősen. Most szerintem D., és Verrati (bár az arabok lehet tolják a zsebébe a jutalékot, hogy ne piszkálja) lesz porondon. Undorító féreg az a pali! Remélem soha többet nem lesz olyan játékosunk aki a keze alá tartozik.

 19. Huuuu de beteg sztori ez. Jó, hogy nem vádolja meg a Milant hivatásos boszorkánytrükk használatának bűncselekményével?!

  U.I. Nem akarok okoskodni, hogy megmondtuk, hogy hamarosan ujra próbalkozni fog, különben meg de!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet