Jövőre elválnak a Milan és az Adidas útjai – hivatalos

13

A Milan a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a 2017/2018-as szezon végén közös megegyezéssel felbontják az Adidas német sportszergyártó céggel kötött szerződést.

Két héttel ezelőtt arról számoltunk be egybehangzó olasz lapértesülésekre hivatkozva, hogy a Milan és az Adidas útjai hamarosan elválhatnak egymástól és véget érhet egy 20 éven keresztül tartó együttműködés. A piros-feketék négy évvel ezelőtt egy 10 évre szóló hosszú távú szerződést kötöttek az Adidasszal, azonban rögzítésre került egy olyan záradék, amely lehetővé teszi a cég számára, hogy 2023 előtt felbontsák a megállapodást.

Kedden délben a Milan hivatalosan is bejelentette, hogy a szezon végén véget ér a klub és az Adidas együttműködése. A felek közös megegyezéssel bontják fel a szerződést. Az Adidasszal kötött partnerség 1998. július 1-jén kezdődött és két évtized alatt 12 trófeát nyert a csapat, nevezetesen 2 Bajnokok Ligáját, 1 Klubvilágbajnokságot, 2 Európai szuperkupát, 3 Scudettót, 3 Olasz szuperkupát és 1 Olasz kupát.A Milan köszönetet mondott az Adidasnak és bejelentette, hogy a következő hónapokban nyilvánosságra hozzák az új sportszergyártót. A hírek szerint a Puma lesz a befutó és a német cég szezononként 10-15 millió eurót fizethet.

[adrotate banner=”28″]

13 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

   • Igen, eddig tartott a türelem. A hosszú és dicső múlt alapján volt okuk a bizakodásra, hogy egy újabb győztes ciklus kezdődhet. A megújított szerződésbe foglalt “eredménytelenségi” opció ugyanakkor előre vetítette, hogyha nem jönnek az eredmények, akkor adidas helyett adios lesz! 🙂 És hát egy ideje nem jönnek az eredmények, nem változnak a kilátások, már Galliani regnálása alatt is voltak olyan hírek, hogy lelépnek, most telt be a pohár végleg.

    • Milyen türelem?
     A Milan leváltotta az adidast a potenciális konkurens pumára.
     Ez aztán a katasztrófa – magamhoz sem térek a sokktól.
     A puma miért akar a milanba pénzt tenni?
     Aki itt is csak károg, az pihenjen egy kicsit!
     Üdv.

 1. Nem a mezen lévő ötcentis logo termeli a gólokat, de azért szokatlan lesz, hogy nem Adidas-ban játszunk. Kb. 2 év híján egyidős a rajongásom az Adidas partnerséggel, ez a fajta váltás nekem még új lesz.
  Találtam itt egy gyűjteményt – bár nem teljes – de találni rajta Adidas mezeket a 90-es évek elejéről is (nekem csak a Kappa és a Lotto rémlett). Volt akkor ezek szerint egy korábbi szerződés is a németekkel.
  http://www.oldfootballshirts.com/en/teams/a/ac-milan/old-ac-milan-football-shirts-t353.html