“Van esély az újrakezdésre” – Curva Sud Milano

15

A Milan szurkoló csoportja, a Curva Sud hivatalos közleményt fogalmazott meg a Gianluigi Donnarumma szerződéshosszabbítása körül kialakult helyzet kapcsán.

“Sergio Mattarella (Olaszország elnöke – a szerk.) december 31-i beszéde után eljött az idő, hogy Mino Raiola is egységesen nyilatkozzon az összes sportcsatornának.” – utalt a szurkolói csoport az olasz elnök szokásos év végi beszédére. “Nyilvánvalóan az ő újságíróinak, korábban előre elfogadott és rögzített kérdésekről. Különös látni, hogy Raiola, aki mindig elkerülte a sajtót, most megnyitotta kapuit és megpróbálja megmenteni a lehetetlent. Furcsa olyan szavakat hallani, mint az ellenséges környezet, a kényszerítés és a fenyegetés egy olyan üzletben, amely pénzügyileg öt év alatt 25 millió eurót foglal magába, valamint a csapatkapitányi karszalagot és hat hónapnyi gondolkodási időt. Ennek ellenére siettetve érzik magukat. Furcsa az ellenséges környezetről hallani egy olyan srác esetében, aki hosszú évek óta az első olyan játékos a Milanban, akinek a szurkolók saját dalt énekelnek és akit minden rajongó imád.”

“Furcsának tűnik, hogy a határtalan és ragyogó kultúrával rendelkező Raiola nem értette meg egy olyan egyszerű transzparens jelentését, mint amire hivatkozott. Különös, hogy a tárgyalások során nem volt szó a pénzről vagy a szerződés időtartamáról. Furcsa, hogy egy ilyen nagyszerű játékosügynök nem tudta képviselni az ügyfele érdekeit. Ehelyett lerombolta a nemcsak a Milan szurkolók, hanem az összes futballrajongó szemében a játékosról kialakított képet. Furcsának tűnik, hogy néhány nappal Francesco Totti könnyes római búcsúja után egy 18 éves srác inkább a pénzt választja, minthogy a szurkolók szemében Istenné váljon.”

“Nem meglepő, hogy klubszimbólummá válni akaró játékos megszabadul ettől a személytől és a szeretett klubja csapatkapitányává válik.” – utalt a Curva Sud a szlovák válogatott Marek Hamsíkra, aki a múltban ügynököt váltott és maradt a Napoliban.“A jelenlegi labdarúgás egyre távolabb van az emberek szenvedélyétől és közelebb a Raiola stílusú személyekhez, akik képesek egy cél, a saját önérdek miatt meggátolni egész karriereket. Tudjuk, hogy a játékosnak nehéz megvédenie magát az elmúlt néhány napban érkezett kritikák és sértések ezreitől. A közösségi médiában valószínű, hogy a dolgok a feje tetejére állnak, de természetesen nem gondoljuk, hogy helyesek a fenyegetések. Semmi közünk nincs ezekhez. Hisszük, hogy még mindig van esély a dolgok újjáépítésére és ez olyan emberek kizárásához kapcsolódik, akik a rossz irányba terelték az ügyet és tönkretették a játékosról kialakított képet.”

“Játékosok jönnek és mennek, de mi és a Milan mindig ott leszünk.”

[adrotate banner=”28″]

15 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Hogyne hosszabítson Fogjon mindent Raiolára (mert 18 évesen még nem képes az ember gondolkoni),és mindenki boldog…

 2. “Játékosok jönnek és mennek, de mi és a Milan mindig ott leszünk.”

  A legfontosabb mondat;remélem ebből Raiola és Donna is megérti a lényeget;utánuk is fog még a Milanunk a régi fényében ragyogni!

 3. Donna megy vagy marad fontos kérdés, de jó lenne közben tovább építeni a csapatot. Nem látom az építkezést a középpályán és elől.
  Donnát a tehetsége mellett a szar védekezésünk tette naggyá. Talán ha ezen az új védők,védekező középpályás, sőt egy jobb védőmunkát végző új csapat változtatni tud, már nem is annyira kulcskérdés, hogy méregdrága pénzért visszakönyörögjük ezt az össze vissza beszélő tinit. Akinek minden vágya, hogy egyszer a Milanban védjen, majd egy évnyi felnőtt szereplés után már odébb is áll, az komolytalan. Lehet Raiolát szidni, de nem ő az egyetlen pénzközpontú zsoldos ebben az ügyben…

 4. Szerintem menjen! Bármi is fog történni, ez már sosem lesz ugyanaz! A legfurcsább még mindig az, hogy a leginkább érintett személy még mindig csendben lapít a háttérben!

 5. Mino Raiola neve a szakmában fogalom. Sokan esküsznek rá, mert közepes játékosokat volt képes feljebb vinni, és nagyon jó szeme van ahhoz, hogy kikkel érdemes foglalkozni. Ugyanakkor mindenki pontosan tudja, hogy mik a céljai. Amennyiben valaki szerződik Raiolával, azaz Mino az ügynökévé válik, nem nagyon érheti meglepetés. Amennyiben valakinek Raiola az ügynöke, akkor annak a játékosnak nagyon nehéz úgy láttatnia magát, mint aki nem egy pénzéhes illető. Ha valakit lefotóznak egy Ganxsta Zolee és a Kartel koncerten, nehezen fogja bebizonyítani, hogy tkp. Beethovenért és Chopinért rajong…

  Őszinte megdöbbenésemre még az is elképzelhető, hogy a történet még folytatódik, és akár újabb tárgyalásokra is sor kerül. Nem igazán örülnék neki. Eddig nagyon jól csinálta a vezetőség a dolgát. Amennyiben megint leülnek győzködni az egyszer már döntést hozó Donnarummát, azzal szerintem hibát követnének el. Aki igazán elkötelezett a Milan felé, azt nem kellene győzködni. Egyetlen egy esetben lehetne valahogyan menteni a helyzetet – Donnarumma szempontjából -, mégpedig, ha ő szakítana Raiolával. Vagy még jobb, ha Raiola szakítana vele. Azt gondolom, Donnarumma eljátszotta az esélyét. Ezek után, főleg, hogy mit kapott a médiumokban az elmúlt napokban a Milan-szurkolóktól, nem is lenne célszerű, ha hosszabbítana. Egy szenzációs pályafutás lehetett volna ebből a Milanban. De ha egy ennyire egyértelmű helyzetben is visszautasítja a Milant, akkor mi lenne később? 5 millió most, amire nemet mond, 24-25 évesen már 10-et kért volna?? Én nagyon remélem, hogy ebből nem lesz semmi. Donnarumma első körben – TELJESEN MINDEGY, MIÉRT – visszautasította a Milant. Nálam itt lenne a vége a történetnek. Persze a Milan az első, de én szeretnék büszke lenni a játékosainkra. Donnarummára ezek után nem tudnék az lenni.

 6. És milyen mentális állapotban térne vissza? Valószínűleg tiszta fejjel s teljes erőbedobással edzette végig az elmúlt napokat s ez így lenne ősszel a bajnokságban is… Ugyan már. S jövőre vagy 2év múlva megint menni akar?! Menjen MOST, nem hogy 4-5 milliót nem érdemel, egyenesen megmondanám neki, hogy könyörögjön neked édesanyád az.

 7. Tegyük fel, ismét felpörögnek a tárgyalások, mivel jönne elő a kölyök? “na jó, igazából csak vicceltem, igazándiból minden vágyam hogy hosszabbítsak” ez még így leírva is idiótán fest.

 8. Szerintem hosszabbítunk hoyg drágábban adhassuk el, és amikor megegyezünk egy kinai vagy olaj csapattal, akkor megmondjuk a kis gecinek hogy vagy eligazolsz oda, vagy lelátóra mész 5 évre..

 9. Amióta a donna-ügy kirobbant, leálltak az igazolások. Ezért nem lenne jó, ha szappanopera alakulna ki D körül, mert lekötött a figyelmet.

  • Hogy ismételjem magamat Raiola mindent meg fog tenni, hogy D ne hosszabbítson mert ez nem áll érdekében.

   • De, úgy vélem, hogy most már érdekében áll a hosszabbítás, mert durván negatívan jött le a világfutballban, amit csinált. Neki az üzletkötéseiből jön a pénz. Ha lejjebb süllyed a népszerűsége, akkor kevesebb játékos fog vele szerződni, márpedig ezután a fiaskó után, amit elkövetett, nem hinném, hogy most nagyon a népszerűsége csúcsán lenne…

    • Van abban igazság, amit írsz, ráadásul könnyen elképzelhető, hogy Raiola megérezte, hogy a vezetőink nem blöffölnek, tényleg képesek lennének a lelátóra/padra száműzni Donnarummát, ami 2 dolgot jelent számára:
     – jobbik esetben jövőre “csak” ingyen vált klubbot, így csak aláírási pénzt tud bezsebelni ezáltal Raiola
     – rosszabb esetben szakmailag/mentálisan annyira visszaesik, hogy ez akár a karrierjébe is kerülhet, akkor pedig egy aranytojást tojó tyúkot bukik vele.
     Szóval elég kockázatos ez az út és ha a szerződés nélkül nincs másik út, akkor gyakorlatilag kelepcébe került.

 10. Maradjon és ha a vezetők mellé állnak Raiola ellenében, akkor már meg is van bocsátva a dolog… Ennyi… Nem kell ezt túlragozni… Pár győztes meccs és látványos kapusbravúr után már mindenki szarna abba bele, hogy mi volt a nyáron, mert még 5 évig nálunk véd…

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet