Montella: “Nyílt mérkőzésre számítok a Roma ellen”

2

A Milan négy fordulóval a szezon vége előtt az AS Romát fogadja a San Siróban. A piros-feketék edzője, Vincenzo Montella nyilatkozott a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón.

“A következő két mérkőzés bizonyos szempontból könnyebbnek ígérkeznik, ugyanis szenvedünk az olyan csapatok ellen, amelyek főképp védekező focit játszanak. Továbbá ezek a rangadók sokkal nagyobb kihívást jelentenek. Több pontra van szükségünk és jobban kell teljesítenünk a következő meccseken. Nagyszerű teljesítményre van szükség. Nincs mentség, a játékosoknak mindent bele kell adniuk. Roma? Különleges kötődésem van Rómához és a rómaiakhoz. Nyílt mérkőzésre számítok, hiszen mindkét csapat a győzelemre játszik, hogy elérje a célját.”

“Úgy gondolom, hogy az elveszített derbi után a Roma most bizonyítani akar. A második helyért küzdenek és nagyon erős csapatuk van. Totti? Minden jót kívánok neki, hogy meghozza a helyes döntést. Talán ez lesz az utolsó mérkőzése a San Siróban. Spalletti? Taktikailag nagyon jó, a mérkőzés különböző szakaszaiban képes akár teljesen megváltoztatni az egész játékrendszert.”“A csapat? Nincs szükség arra, hogy felemeljem a hangomat és figyelemre intsem őket. Amikor elkötelezed magad és úgy viselkedsz, mint egy profi, akkor tudni fogod, hogy mit kell tenned a probléma megoldásához. Mindig támogatni fogom ezeket a srácokat. A Roma ellen keménységre és több elszántságra van szükségünk, hiszen nem könnyű ellenfél. Azt akarom, hogy a csapat a jelenre figyeljen, és legyen mire építeni a jövőnket, anélkül, hogy a múltba tekintenénk. A játékosok nagy intenzitással edzenek, emeltük a szintet.”

“Európa? Meg kell dolgozni azért, hogy egy héten 3 mérkőzésünk is legyen, de először is el kell érnünk ezt a célt. Mindannyian szeretnénk kvalifikálni magunkat az Európa ligába, és ezért mindent megteszünk. Az utolsó mérkőzésig küzdeni fogunk. Papiron a két legnehezebb meccs vár ránk a szezon végéig.”

“Vangioni és Gomez is kiváló karakterű játékos és tudom, hogy bármikor számíthatok rájuk. Vangioni tapasztaltabb, Gomez pedig még fiatal. Lapadula több szempontból is fejlődött, kedvelem a játékát. Bacca? Ő jól van. Minden héten döntést kell hoznom. Mindannyian nagyra becsüljük De Scigliót, mind a személyzet, mind a vezetőség. Ő egy nagyon érzékeny személyiség.”

“Habár a két legutóbbi mérkőzésünket nagyon rossz eredménnyel zártuk, biztos vagyok abban, hogy a szurkolók továbbra is mögöttünk állnak és támogatnak minket, ahogyan eddig. Szükségünk van a támogatásukra.” – tette hozzá.

[adrotate banner=”28″]

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Spalletti? Taktikailag nagyon jó, a mérkőzés különböző szakaszaiban képes akár teljesen megváltoztatni az egész játékrendszert…jó lenne leugrani hozzá és tanulni valamit, mert ez a csapatnak is jót tenne és nem mindig ugyan azt nyomatni akkoris ha nem megy, és nem várni a 75percig hogy hátha valami csoda történik.

    “Amikor elkötelezed magad és úgy viselkedsz, mint egy profi, akkor tudni fogod, hogy mit kell tenned a probléma megoldásához”- ezek szerint vagy nem kötelezed el magad, vagy nem vagy profi, mert valahogy nem tudod hogy mit tegyél a probléma megoldásához…