Montella: “Magunk mögött kell hagynunk a derbit”

0

Vincenzo Montella csapata vasárnap az Empolit fogadja a San Siro stadionban. Az olasz tréner megtartotta szokásos meccs előtti sajtótájékoztatóját.

“Szeretnék gyors felépülést kívánni Zlatan Ibrahimovicnak, továbbá boldog születésnapot Ricardo Kakának, aki az utolsó Aranylabdát nyert rossoneri játékos.” – mondta Montella, majd folytatta: “Ez a változások hete volt, de csak a következő mérkőzésre koncentrálunk. Az új vezetőség támogat minket, akár csak korábban az előző klubvezetés. Most két nagyon fontos mérkőzés vár a csapatra. Lelkesen, elkötelezetten és határozottan kell játszanunk. Úgy látom, a srácok készen állnak. A derbit magunk mögött kell hagynunk, habár még mindig élénken élnek bennem azok a fantasztikus emlékek. Az Empoli egy jól szervezett együttes védekezésben, a csapat remek keveréke a fiatal tehetséges és tapasztaltabb, idősebb játékosoknak. Egy nagyon fontos győzelmet arattak a Fiorentina ellen, így nagyobb lesz az önbizalmuk és jóval nyugodtabban fognak játszani. Egy kemény és kellemetlen mérkőzés vár ránk. Empoliban nőttem fel és nagyon sok barátom van ott. Emellett rengeteget fejlődtem, emberileg és játékosként egyaránt. Kedves emlékeim vannak a klubbal kapcsolatban.”

“Európa? A céljainkat tekintve nagyon fontos lesz a következő két mérkőzés. Meg kell nyernünk ezeket, lendületre van szükségünk. Pozitívan állok a dolgokhoz, remekül fogjuk befejezni ezt a szezont. Montolivo? Újra a csapatban van, Bertolaccival ellentétben, aki még mindig nincs 100%-os formában és majd csak a következő héten fog újra teljes értékű edzésmunkát végezni. Meg fogjuk vitatni Riccardoval, hogy a lehető legjobb döntést hozzuk meg. Én úgy vélem, hogy már majdnem készen áll a játékra. Mati Fernandez az egyik legsokoldalúbb játékosunk, nagyon kedvelem őt. Az Inter ellen is remekül játszott. Bacca? Nagyon fontos számunkra, a derbin a legjobbját nyújtotta. Mindig gólokat várunk tőle, de ha nem talál be, akkor az nem azt jelenti, hogy rossz meccse volt. Locatelli remekül edz és nagy figyelmet fordítok rá. Késői gól? Szeretném most egy kicsit hamarabb lezárni a mérkőzést, épp úgy, mint ahogyan az történt a Palermo ellen. A legfontosabb továbbra is az egyensúly és a koncentráció.”“A jövő? Az új vezetőséggel kezdjük megismerni egymást. A projekt nagyon fontos, mint ahogyan Fassone, a vezérigazgatónk is mondta. Az első benyomásom nagyon pozitív a vezetőséggel kapcsolatban, nagyszerű célokat érhetünk el együtt. A jövőm? Nem beszéltünk a szerződésemről, mert nincs rá szükség.” – fejezte be.

[adrotate banner=”28″]

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet