Christian Abbiati, a Milan korábbi kapusa a nyilatkozataiban számtalan alkalommal dicsérte Gianluigi Donnarummát és ezúttal is elismerően beszélt a 18 éves kapusról.

“Minden tulajdonsággal rendelkezik, hogy ő következzen Buffon után. Még csak 18 éves és nagyon sokat fejlődhet. 16 volt, amikor debütált a csapatban és akkoriban nem volt a legjobb a Milan. Nem könnyű kezelni a San Siro nyomását. Gigio nagyon fiatal és sohasem elégedett. Élvezi a munkáját, szenvedélyes és sokat fejlődött lábbal.” – mondta Abbiati.

“A kapusok szerepe sokat változott, mióta először pályára léptem. Buffon? Egy évvel fiatalabb nálam és meglep a szenvedélye, bár sokat segít, ha győztes csapatban játszol. Visszavonulás? Nehéz év volt, ezért úgy döntöttem, hogy befejezem. Nem könnyű beismerned, ha elveszíted a szenvedélyt. Szerződésem volt a következő évre, de abbahagytam a futballt. Ez volt a legjobb megoldás, átadtam a helyemet Donnarummának és Plizzarinak.”

“Szeptemberben játszottam első meccsemet a legendák között és ez nagy hatással volt a versenyszellemem szempontjából. A jövő olasz kapusai? Donnarummával, Merettel és Plizzarival az olasz kapusiskola jól működik.”

Abbiati az előző szezon végén intett búcsút a Milannak és 18 év szolgálat után távozott a piros-feketéktől.

3 hozzászólás a bejegyzéshez