2022. október 07., péntek

Megegyeztek a felek, Jack 2020-ig hosszabbít

-

Az elmúlt napokban olvasni lehetett, hogy a Premier League-et vezető Chelsea megkörnyékezte a Milan remekül teljesítő középpályását, Giacomo Bonaventurát. Válaszul a Milan vezetősége sikeres tárgyalások révén megállapodott az olasz játékossal a szerződéshosszabbításról, így már csak a kínai konzorcium jóváhagyása szükséges.

Nemrég Adriano Galliani és Mino Raiola, Jack ügynöke találkozott egymással és mindenben megállapodtak – számolt be a Sky. Bonaventura egy évvel fog hosszabbítani, azaz 2020 nyaráig kötelezheti el magát jelenlegi klubjával. Az új kontraktus jelentős fizetésemelést garantál az elmúlt időszakban nyújtott teljesítményének köszönhetően. Az olasz válogatott középpályás 1 millió eurós évi fizetése több mint kétszeresére nő és a hírek szerint 2 – 2,5 millió euró körüli összeget tehet zsebre szezononként.

A Milan a Sino-Europe Sports engedélyére vár, hogy azt követően Bonaventura aláírja a hivatalos papírokat.

[adrotate banner=”28″]

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Kedves Milanista! Nem szívesem mondom, hogy ki, inkább elmagyarázom.

  Tehát a klub látva Bonaventura remek teljesítményét megemeli a fizetését (hogy eszébe ne jusson elmenni máshová) illetve meghosszabbítja a szerződését (ha mégis megkörnyékezi egy gazdag klub, akkor több pénzért lehessen eladni).

  Még kétféle döntést hozhatott volna a klub:

  1. Elégedetlen Bonaventurával, nem játszatja, felbontják szerződését. Azért lássuk be, ez eléggé túlzás lenne.

  2. Nem nyúl a játékos szerződéséhez. Hamar megkörnyékezik jobb ajánlatokkal a játékost más klubok, és relatíve olcsóbban kénytelenek lennénk elengedni.

  Mi meg tökön szúrnánk magunkat, mint a liverpooliak, miután ingyen elengedték hozzánk Suso-t, aki a Seria A 3. csapatának húzóembere lett.

 2. Kedves Baresi79,
  nekem nem azzal van a bajom,hogy neki hosszabbítjàk meg a szerződèsèt,Hiszen jelenleg az egyik legjobb jàtèkos a keretben.
  De 1èvvel meg kell hosszabbítani a 2,5èv múlva lejàró szerződèsèt?! 1èvvel?? Ha màr Most akarnak vele hosszabbítani,mert annyira nèlkülözhetetlen làncszemnek èrzik őt most ès a jövőre nèzve egyarànt, nem èrtem…vagy Most több èjhel vagy jövőre több èvvel vagy valami.
  Szerintem adtak a szarnak egy pofont, ha ő menni akarna,elèg sok csapatnak nem gond egy ilyen kalibert kivàsàrolni a mèg majd 3èvig èrvènyes szerződèsèből. Vagy Te úgy èrzem hogy ezzel a fizuval be lett betonozva?! Szerintem ugyanúgy kèrdőjel hogy marad e vagy sem,csak legalàbb addig is több pènzèrt.
  úgy hogy tènyleg inkàbb ne Mondd ki.

  • Bevett gyakorlat, bár inkább a spanyol kluboknál, hogy még bőven ráérnének módosítani a szerződésen, de megteszik korábban. Ilyen esetben a módosítás általában nem terjeszti ki lényegesen az időtartamot, általában 1 évet tesznek hozzá a szerződéshez. Ez mindkét fél részéről a status quo rögzítése, gesztusértékkel bíró lépés.

   Jelen esetben a Milannak három lehetősége volt a szerződésmódosítás kapcsán, úgy, hogy adva volt Bonaventura 2019-ig szóló szerződése.

   1) Emelik Bonaventura fizetését, miközben a lejárat időpontját változatlanul hagyják.

   2) Meghosszabbítják a kontraktust, miközben a fizetését változatlanul hagyják.

   3) Az 1) és a 2) pont kombinációja.

   ad 1 – A Milan szempontjából ennek a lépésnek nem sok haszna lett volna. Bonaventurában ugyan tudatosulhatott volna az, hogy a klub elégedett vele, de felvetődhetett volna benne a kérdés, hogy talán annyira mégsem, hogy a 2019-es lejáratot kitolja 1-2 évvel. Egy ilyen lépéssel a játékos és az ügynök is inkább gondolhatná azt, hogy a Milan “árulja” Bonaventurát, quasi felhív klubokat “ajánlattételre” (ami ilyen esetben azt jelentené, hogy nyilván magasabb összegű fizetéssel, de a lényeg, hogy hosszabb távú szerződéssel csábítanák a játékost).

   ad 2 – Ez a verzió is előfordulhatott volna akár, de nem egy olyan játékos esetében, aki nagyon jó korban van, és húzóember a csapatban. A Milan ezt a módszert évekig alkalmazta, amikor nem volt pénze új játékosokat venni, a meglévőket eladni már nem nagyon tudta volna, így inkább 1-1 évvel hosszabbítgatta a szerződéseket brutális fizetésekért. Egy Bonaventura (pláne Raiola) ebbe nyilván nem ment volna bele, mert azért az ő teljesítménye nem annyi, mint amennyi az eredeti szerződésében rögzítésre került. Ebben az esetben lett volna a legnagyobb esély arra, hogy a játékos úgy érzi, nem becsüli meg eléggé a klub; ha a Milan egy ilyen ajánlatot dobott volna elé, Bonaventura gondolkodás nélkül elutasítja.

   ad 3 – Ez a megoldás a jelen helyzetben a legoptimálisabb. Csak 1 évvel tolják ki a szerződés eredeti időpontját, de Bonaventura fizetése a következő 3 évre lesz több mint dupla annyi, mint amennyit eddig keresett. A lényegi elem természetesen a fizetésemelés, a plusz 1 év csak szimbolikus jelentőséggel bír.
   ___________

   – Igaz, hogy 2 és fél év múlva jár(na) le az eredeti szerződése, de nagyon is elképzelhető, hogy a Milan jövőre valamelyik európai sorozatban elindulhat. Egy ottani jó teljesítmény pedig könnyen felsrófolhatja az árát. Ebből a szempontból tehát logikus, hogy ezt esetleg meg akarta előzni a Milan.

   – Abból a szempontból is jó döntés most átírni a szerződést, hogy egy kínai hatalomátvétellel a játékosok akár azt is érezhetik, hogy ha már “pénz állt a házhoz”, akkor jutni fog arra is, hogy emeljék a fizetésüket.

   – Lehetett olvasni a Chelsea érdeklődéséről…
   a) A Milan számára ez a hosszabbítás egy gesztusértékkel bíró biztosíték, amellyel Bonaventura kifejezi, hogy elkötelezett a klub irányában.
   b) A játékos számára is jó pozíciót jelent: további 1 évig szerződése van, 3 évig emelt fizetése, tehát egy esetleges kérőnek most már ezekhez a kondíciókhoz kell szabnia az ajánlatát.
   c) A Chelsea számára ez az üzenet azonban értelmezhető elutasításként is, de újabb “ajánlattételi felhívásként” is. Mert valljuk be, egy évi 2.5 milliós fizetés a Chelsea-nek meg sem kottyan. És a mostani kontraktusa sem tartalmaz olyan elemeket, amelyeket a Chelsea – pláne az Oscar-transzfer után – ne tudna teljesíteni.

   – Az 1 éves hosszabbítás azt is jelenti, hogy Bonaventura 30-31 évesen is a Milan játékosa lehet, ha úgy akarja.

   A Thiago Silva- meg Ibra-féle szerződésmódosítások óta mindenki tart az ilyen lépésektől – joggal. Azt is le kell szögezni, hogy természetesen ez a módosítás sem vési kőbe, hogy Bonaventura akár már januárban nem teszi át Londonba a székhelyét. Az tény, hogy nem volt létkérdés a Milannak a szerződésmódosítás. Ugyanakkor jól tette, hogy reagált, mert az tovább bonyolíthatta volna a helyzetet, jöttek volna a pletykák (“Bonaventura nem érzi jól magát a Milanban” címekkel), amivel a klub pozíciója gyengült volna.

   Éppen ezért, ha ennek a lépésnek a legnagyobb nyereségét kellene megadnom, én azt mondanám, hogy az a Milan, mert jobb pozícióba került, mint amilyenben korábban volt. Nem rokkan bele az évi +1.5 milliós fizetésbe, ha akarja, akkor további 3 évig itt tarthatja Bonaventurát, miközben – vélhetően – nem kerültek bele olyan pontok a szerződésbe, amelyek elriaszthatnának egy esetleges vevőt. De tkp. mindenki nyert az új szerződéssel, és Conte még így sem sansztalan: ha a Chelsea annyira akarja, nem ez a szerződésmódosítás fogja meghiúsítani az üzletet…

 3. Ezt helyeselni tudom, megérdemelte, két éve a csapat egyik legjobbja. Még így is kevesebbet fog keresni, mint jóbarátunk, Luiz Adriano (3m), és ugyanannyit mint Honda.

  A nagy kérdés Donnarumma lesz, hogy hosszabbít-e februárban amikor betölti a 18-at. Jelenleg 160 ezres fizuból tengődik.

  Kiváncsi vagyok, hogy Suso is kap-e új szerződést, ő is 1m-n van, 2019-ig, mint a Jack volt, és 5 évvel fiatalabb is.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS