Mihajlovicnak volt köszönhető Romagnoli érkezése

18

Sinisa Mihajlovic, a csapat korábbi vezetőedzője a Corriere dello Sportnak adott nyilatkozatában elmondta, nélküle ma a Milan sokkal szegényebb és gyengébb lenne, hiszen az ő érdeme többek között Gianluigi Donnarumma és Alessio Romagnoli remeklése.

Mihajlovicot tavaly nyáron nevezték ki a piros-feketék vezetőedzőjének és akkor külön az ő kérésére érkezett a csapathoz az olasz labdarúgás egyik legígéretesebb védője, Alessio Romagnoli. Az olasz hátvédért 25 millió eurót fizetett a klub a Romának. Továbbá a szerb edző érdeme, hogy 2015 októberében lehetőséget adott az akkor 16 esztendős Gianluigi Donnarummának, aki a mai napig kulcsember a csapatban.

“Egy héttel Donnarumma debütálása előtt Berlusconi két alkalommal is Milanellóba jött, hogy meggyőzzön. Azt akarta, hogy Diego López játsszon. Erre azt mondtam neki, hogy vagy kirúg és akkor Diego játszhat, vagy pedig maradok és Donnarumma véd. Végül jó döntést hozott. Az első 7-8 mérkőzésen 4-3-1-2-ben játszottunk, ahogy Berlusconi akarta. Nem ez volt a megfelelő formáció számunkra és a Napoli elleni vereség után azt mondtam, hogy elég ebből és ha meg kell halnom, akkor is megvalósítom az ötleteimet, elképzeléseimet. Ezt követően jobb eredményeket értünk el.”“Nélkülem Romagnoli most nem lenne a Milan játékosa. Senki sem akart 25 millió eurót fizetni érte, Silvio azt mondta, hogy túl drága. Az ár túlzott volt, de a terv nem. Még akkor sem, ha meg kellett győznöm az elnököt. Hallottam, hogy most a Chelsea hajlandó lenne a dupláját fizetni Romagnoliért, mint amennyiért mi vettük.” – fogalmazott Mihajlovic.

“Januárban Niang a Leicester Cityhez szerződhetett volna, de azt akartam, hogy maradjon. Szerettem volna esélyt adni neki és rendszeres játéklehetőséget biztosítani. Nélkülem ma a Milan gyengébb és szegényebb lenne.”

“Galliani? Sokat segített nekem. Ő egy nagyszerű szakember és remélem, hogy nem int búcsút végleg a labdarúgásnak. A barátomnak tartom őt.” – fejezte be.

Mihajlovic most a Torino edzője és 12 forduló után a 7. helyen áll csapatával. A mérleg 5 győzelem, 4 döntetlen és 3 vereség, valamint 27 rúgott és 16 kapott gól.

[adrotate banner=”28″]

18 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Európa ligában játszhatnánk, ha nem rúgják ki szezon közben, de így legalább eladták a klubbot, mert látták, hogy nem nagyon tudnak már mit hozzátenni. Érdekes, hogy Berlu nem akarta, hogy Donnarumma védjen… Pedig azt mondták, hogy Donnarummán a hülye is látja, hogy az első csapatban a helye.

 2. vitathatatlanul igaza van,alapból már onnétól kezdve,hogy vajon miért is rúgták ki,mert,hogy nem az eredmények miatt az biztos

  • Utolsó 5 meccsén 1 pontot szerzett amikor kirúgták. Ráadásul jócskán voltak verhető csapatok is abban a sorozatban. Én egyáltalán nem lepődtem meg,h kirúgták.

   • Megsérült a jó formában lévő Niang, aki lőtte a gólokat. Juve ellen egész jók voltak már, de kikaptak a bírónak hála és ezután rúgták ki. Egy Real-nál azt mondom, hogy ki lehet rúgni ezek után valakit, de ennél a Milan-nal ez butaság. Ráadásként nem egy Lippi-t hoztak a helyére, hanem egy annál is rosszabbat, aki 3 győzelmet nem tudott összehozni, hogy meglegyen az EL. Szerencsére a vezetőség is látta, hogy butaságot csinált, úgyhogy eladták a klubbot, úgyhogy ezek után ez már csak a múlt.

 3. Nem mondott nagy dolgokat Mihály. Egy edzőnek az a dolga, hogy minél jobb játékosokat tudjon hadrendbe állítani az általa vezetett csapatban. Romagnoli blablabla, Donnarumma blablabla… Ha minden edző elmondaná, hogy ő kit fedezett fel, vagy kit vetetett meg éppen a csapat tulajdonosaival, akkor az jönne ki, hogy tulajdonképpen az edzők nyerték meg a milannak a kupákat, a bajnokságokat, meg úgy egyáltalán mindent, Berlusconi meg csak kis tudatlan csicska volt az egészben… Kár az edzőknek ilyen nyilatkozatot adniuk, meg a mellüket verniük, mert csak a dolgukat végezték nem kevés pénzért..

 4. Berlusconinak meg nem az a dolga,hogy edzői kèrdèsekbe beleszóljon,esetleg mèg ahogy tette ,döntèst is hozzon.Akkor minek az edző?! Hogy kèri az edzőt bàrki is szàmon,ha megmondjàk neki hogy kivel ès milyen formàcióban jàtsszon? Hülye ez ..

 5. Mihálynak igaza van és ez most nagyon fájhat egyeseknek. Aki azt hiszi Silvio nem szólt bele az edző dolgaiba (formáció, igazolások, ki játszon többet) az nagyon naív.

 6. Épp a napokban gondoltam azon, hogy a mai csapat legjobb és legígéretesebb részét Mihály rakta le: Donna, Roma, Niang beépítése. + Calabria is nála debütált.

 7. Persze, hogy igaza van Mihálynak! Ez a nyilatkozat kissé Pinyős volt. Mint egy durcás kisgyerek, akitől elvették a játékát. Ő a rendszer áldozata lett és most kicsit odaszúrt a rendszer fejének. Nincs ezzel semmi baj. Az öreg mindenbe beleugatott. Ez még régen sem volt jó a csapatnak, amikor még képes volt racionális döntéseket hozni, nemhogy most!

 8. Abramovics is azt igazol akit ő akar,de hát az ő pénzük,persze hogy beleszolnak a dolgokba,,,akkor is ha megy a csapatnak akkor is ha nem,én is beleszolnék ha euromilliókat költenék valamire

  • Vagy én végzem a munkám,vagy valaki más!!! Az emberi tartás fontos az életben. Báb soha nem lennék! Ennyi…..

  • Leicester City-nél is sok pénzt áldozott a tulajdonos a csapatra, de nem szólt bele Ranieri munkájába és meg is lett az eredménye. Minden vezető azt csinál, amit akar, de az egyiknek van értelme a másiknak ritkán. Most az utóbbi eset történt, hogy nem volt sok értelme beleszólnia.

   • az egy óriási csoda volt,semmi köze a befektetett pénzhez,az elöte lévő szezonban majdnem kiestek,..

    • Pont, hogy köze volt, mert előtte majdnem kiestek, aztán igazoltak fontos posztokra megfelelő játékosokat, akiket Ranieri kért, mert ő az edző és nem az elnök. A csoda az csak annyi volt, hogy megnyerték a bajnokságot, de ettől még egy jó csapat és ezt idén is bizonyítják a Bajnokok Ligájában.

 9. Neki köszönhetjük Bertolaccit is, ja nem őt köszönjük szépen, nem köszönjük!
  Egyszer fenn, egyszer lenn, olyan ez, mint a hullámvasút…

 10. Romagnoli az ő mániája volt, de már korábban is lehetett hallani pletykákat a személyéről, mikor Rómába debütált. Viszont Niang és Donnarumma már réges rég itt volt, ráadásul mindkettőt tehetségként igazoltuk. A sokat szidott Galliani képeit érdemes lenne végig nézni. Amikor a fiatal játékosokat viszi be az első csapat öltözőjébe. Majd végig nézte ahogy sok buta edző a padról is lesöpörte őket.
  Kösz, hogy beépített olyan játékost aki Genoa-ban már megmutatta mit tud, valamint egy született zsenit a kapuban. Persze ez nagy elismerés, mert legtöbb edző nem lépi meg. De ez inkább az ő szégyenük.
  Szerintem egy sértett nyilatkozat, valószínű sok a sarkítás benne.

  • Sértett nyilatkozat az nem vitás, de ami az ő érdeme azért bezsebelheti a köszönetet. Mondhatom, hogy én is Donnarummát játszattam volna, mert értek a focihoz, de ezt Mihajlovic tette meg, úgyhogy ő érdeme.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet